Ustanovitev javnega zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino je bila skupna odločitev koalicijskih partneric

Glede na odzive o izidu referenduma, s katerim se je v Občini Logatec v soboto, 14. 4. 2013, odločalo o ustanovitvi Javnega zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino ter zahteve o prevzemanju odgovornosti posameznikov iz vodstva Občine Logatec, ki naj bi še posebej podpirali ustanovitev zavoda,  odgovarjamo:

Večkrat smo že povedali, da je zamisel o ustanovitvi Javnega zavoda zorela že dlje časa. Vodstvo Občine Logatec je idejo o Zavodu svojim občanom predstavilo že v času volilne kampanije - se pravi pred volitvami, predno so jih občani izvolili. Namen ustanovitve Zavoda, še enkrat poudarjamo, ni bil v strankarskem zaposlovanju in zaposlovanju novih ljudi. Vodstvo Občine je želelo z ustanovitvijo Zavoda pomagati društvom, klubom in zvezam ter omogočiti boljše pogoje za njihovo delovanje. Kot je bilo tudi že večkrat povedano, smo se zavzemali za »vitko tvorbo« Zavoda, ki bi, glede na uspešnost delovanja, lahko prerasel v večjo inštitucijo.

Menimo, da se v primeru ustanovitve Zavoda na koncu sploh ni odločalo o tem, ali potrebujemo zavod, ki bo pomagal društvom tako na strokovnem kot finančnem področju. Žal se je dejanska vsebina in namen ustanovitve Zavoda spolitiziral. Odločalo se je na podlagi neutemeljenih očitkov nasprotnikov ustanovitve Zavoda, dejansko škodo pa bodo nosili mladi, kulturniki, športniki.

Projekt ustanovitve Zavoda, ki žal ne bo zaživel, je skupen projekt vseh koalicijskih strank Občinskega sveta Občine Logatec. Odgovornost za uresničevanje dobre  ideje, s katero bi vsi pridobili, prevzemamo torej vsi - skupaj.  Kot župan Občine Logatec tako ne razmišlja o spremembah v strukturi vodstva Občine. Prav tako znotraj vodstva nihče ne namera odstopiti iz položaja.

V medijih nekateri ustvarjajo stanje, ki se ga razume na način, da se v občini premalo dela in da ni vidnih rezultatov ter da vodstvo Občine sedi na milijonskih zneskih. Naj spomnimo, da se je vodstvo Občine na samem začetku kot skozi ves dosedanji mandat moralo spopadati in najti rešitve za niz odprtih zadev: izvršba slovenske naftne družbe Petrol, zaprtje deponije Ostri Vrh, kar predstavlja zadeve z več milijonsko vrednostjo. Vse to so zadeve, ki jih je vodstvo zgolj podedovalo od prejšnjega, slaba volja in nezadovoljstvo občanov pa se odraža na zdajšnjem vodstvu, ki želi in mora urediti zatečene zadeve. Občina Logatec pripravlja ker nekaj velikih projektov, ki pa luč sveta žal ne morejo ugledati čez noč. Gre za zahtevne projekte na področju investicij, kjer smo žal odvisni od razpisov in trga dela v gradbeništvu, ki pa se, kot veste, nahaja v izjemno težki situaciji. Denar, ki je na računu Občine se tako hrani prav za te projekte, katerih postopki še tečejo in lahko le upamo, da jih bomo v bližnji prihodnosti lahko izpeljali. Očitki o tem, da se v občini ne dela na projektih in da se na računu zgolj kopiči finančna sredstva so resnično neutemeljena. Sedanje vodstvo Občine  želi, da bi bili napori, ki jih tako zaposleni kot sami vlagamo v posamezne projekte vidni čez noč, vendar se moramo žal uklanjati postopkom, zakonodaji itd..

S spoštovanjem,                                                                 

Berto Menard                                                    
ŽUPAN


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: