Februarska priznanja romala k novim lastnikom

04.02.2009

Občina Logatec že od davnega 1989 leta vsako leto na osrednji prireditvi ob kulturnem prazniku podeli Februarska priznanja, najvišja priznanja, ki se jih podeli za izjemne dosežke ali za življenjsko delo na področju kulture. 

 

Na občinski spletni strani je objavljen tudi Pravilnik o februarskih priznanjih Občine Logatec, kjer so med drugim zabeležbe kako izgleda tako priznanje, kdo ga podeli in za katere dosežke se jih lahko podeli.


Februarska priznanja so do sedaj romala že v  47 rok, letos, konkretneje v petek zvečer pa jih bo Janez Nagode, župan občine Logatec, slavnostno podelil še petim dobitnikom. Predlagatelji so letos na razpis poslali 5 predlogov in komisija je upoštevala prav vse ter delila navdušenje nad številom prijav. Prav tako je navdušenje nad predlaganimi kandidati, saj si čisto vsi več kot zaslužijo priznanje, hkrati pa naj letošnji nabor nagrajencev velja vsem bodočim prijaviteljem za spodbudo.


Februarska priznanja so bila Anki Vavken, Francu Godini, Mariji Ćehajić, Tilki Jerič in Mariu Kurtjaku podeljena na Osrednji občinski prireditvi ob kulturnem prazniku, ki se je v Veliki dvorani Narodnega doma pričela 06. februarja 2009 ob 19. uri.

Prireditev so tokrat pripravljali Občina Logatec in predlagatelji dobitnikov, kjer je potrebno posebej izpostaviti požrtvovalno delo gospe Branke Novak in Franca Musca ter Primoža Godine. Na odru pa bodo v čast nagrajencem nastopili Trobilni ansambel pod mentorstvom Roberta Albrehta in Kitarski orkester s solistkama pod mentorstvom Mihe Megliča iz Glasbene šole Logatec.

 


Letošnji dobitniki Februarskih priznanj:

-  Februarsko priznanje za življenjsko delo se podeli
Anki VAVKEN za idejno vodenje in nenehno spodbujanje razvoja kulturno umetniškega dela v različnih krajevnih društvih, predvsem pa v folklorni skupini Trate ter za povezovanje kulturno umetniškega dela s športnimi in turističnimi panogami, na predlog Bojana Rupnika, predsednika KS Trate.


-  Februarsko priznanje za izjemne dosežke se podeli
Francu GODINI za izid »Kataloga likovnih del Društva likovnikov Logatec 2008«, ki bo pustil trajen pečat pri pregledu likovne ustvarjalnosti logaške zgodovine., na predlog članov Društva likovnikov Logatec.

 

-  Februarsko priznanje za izjemne dosežke se podeli
Mariji ĆEHAJIĆ za nadgradnjo osnovnošolskega predmeta likovne vzgoje s številnimi kreativnimi idejami, ki učencem in šoli pomagajo do številnih priznanj, nekaterim učencem pa celo do življenjske poslovne usmeritve, na predlog Kulturnega društva Tabor Logatec.


- Februarsko priznanje za izjemne dosežke se podeli
Tilki JERIČ za pisateljsko delo, ohranjanje pisane dediščine ter prispevek k bogatitvi domoznanstva s knjižnim delom Moj mali veliki Novi svet, na predlog Branke Novak.

 

-  Februarsko priznanje za izjemne dosežke se podeli
Mariu KURTJAKU za izvrstne umetniške poustvaritve in tekmovalne dosežke na svoji glasbeni poti, na predlog Branke Novak.

 


 
Dosedanja priznanja so prejeli:
 

Leto 2007
Nataša Prestor - ID
 

Leto 2006
Katarina Dolenc - ID
Mantorice KD Žarek Rovte - ID   (Marija Logar, Aleksandra Stefanovska, Metka Bogataj, Ljudmila Treven, Miša Stržinar, Mari Loštrek Žižek, Mihaela Gostiša in Alenka Kotar)
Jožica Nagode - ŽD
 

Leto 2005
Branka Novak - ID
Ivanka Urbas - ID
 

Leto 2004
Primož Godina - ID
 

Leto 2003
Jože Nagode - ŽD
Zdravko Novak - ŽD
Milan Trobič - ID
 

Leto 2002
Andrej Seljak - ŽD
Janez J. Švajncer - ID
 

Leto 2001
Matija Logar - ŽD
Anton Maček . ŽD
Jože Maček - ŽD
Vera Tratnik - ID
Marjan Grdadolnik - ID
 

Leto 2000
Janez Gostiša - ŽD
Bojana Levinger - ID
 

Leto 1999
Janez Kavčič - ŽD
 

Leto 1998
ni bilo prijav
 

Leto 1997
Tanja Žigon - ID
Franc Musec - ŽD
 

Leto 1996
Alojz Molk - ŽD
 

Leto 1995
Anica Perpar - ID
Cveto Maček - ŽD
Franc Mihevc - ŽD
 

Leto 1994
Andrej Žigon - ID
Peter Grom - ŽD
 

Leto 1993
Stanislav Nagode - ID
Matjaž Albreht - ID
Albin Čuk - ŽD
 

Leto 1992
Karol Žejn - ŽD
Rudi Čamernik - ŽD
 

Leto 1991
Marcel Štefančič - ŽD
Franci Jereb - ID
 

Leto 1990
Marija Šebenik - ŽD
Tone Kompare - ID
 

Leta 1989
Ivan Černe - ŽD
Marija Željko - ŽD
Peter Kunc - ŽD
 
 

Renata Gutnik


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: