PTIČKI NE BODO LAČNI

 

V skupini Srnice smo se pogovarjali o pticah pozimi in o skrbi zanje.  Otroke smo vprašali KATERE ptice poznajo, KAKŠEN je ptič, KAJ ptice jedo in ZAKAJ postavljamo ptičje krmilnice.  Odgovorili so, kolikor so znali,  dodatne informacije pa smo poiskali v različnih leksikonih in knjigah  o pticah, ki nam jih je priporočila osnovnošolska knjižničarka. Več pozornosti smo posvetili  spoznavanju siničke, vrabčka in črnega kosa: kakšni so kako se oglašajo, kje gnezdijo, kaj jedo in ali obiskujejo ptičjo krmilnico. Pogovarjali smo se tudi o potrebnosti krmljena ptic pozimi. Prišli smo do ugotovitve, da krmilnice postavljamo zato, da ptice opazujemo in jih spoznavamo, hrano pa si znajo poiskati same. Pomembno je, da ptičjo krmilnico postavimo pozno v jeseni in jo pospravimo zgodaj spomladi. Tudi sami smo jih izdelali in sicer ob povabilu Mizarstva Nagode. Pokazali so nam mizarsko delavnico in proces izdelave oken in  vrat. Vsak otrok je ob pomoči mizarja naredil svojo krmilnico, ki jo je odnesel domov. Tako bo vsak otrok imel možnost iz domačega okna opazovati in spoznavati ptice pozimi.
Obiskali smo tudi mesnico, kjer nam je  mesar ponudil loj. V vrtcu smo ga stopili in naredili lojene pogače. Obesili smo jih na drevesa ter nestrpno čakali prve obiskovalce.

 

Alenka Pečenik
Vrtec Kurirček Logatec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: