Logaški godbeniki so se z nasmeški na obrazih vrnili iz francoskega Saint-Tropeza

V Pragi leta 2011 se je Pihalni orkester Logatec z dirigentom Marjanom Grdadolnikom izkazal z osvojenim prvim mestom v najvišji (»top class«) kategoriji. Tam so jih poleg tega opazili še organizatorji prestižnega mednarodnega srečanja orkestrov v Franciji in jih povabili na letošnjo izdajo dogodka. Gre za izjemno čast, saj se na vsakoletni večdnevni reviji v zalivu Saint-Tropeza predstavijo le povabljeni glasbeniki in logaški godbeniki so tam prvič v zgodovini festivala zastopali slovenske barve.

Potovanje so začeli v četrtek, 28. junija, ko so se iz Logatca odpeljali proti Saint-Tropezu oziroma mestecu v bližini zaliva - Le Croix Valmer. Potovali so celo noč in prevozili približno 830 kilometrov, vendar jih je čakalo presenečnje – bazen, v katerem so se lahko ohladili. Do nastopa enega od dveh ameriških orkestrov, ki sta prav tako gostovala pri Francozih, so si logaški glasbeniki vzeli čas za ogled gostoljubnega mesta in počitek. Že naslednji dan pa je sledil promenadni koncert Logaškega pihalnega orkestra, ko so še z drugimi godbeniki igrali poslušalcem na ulici. In to kar v kratkih hlačah. Bilo je namreč prevroče, da bi nosili nove uniforme, ki jim jih je kupil Jože Petrovčič. Logaški poslovnež se je sicer na lastne oči prepričal, kako kakovosten orkester je oblekel. Skupaj z županom Občine Logatec Bertom Menardom in njegovo ženo si je namreč ogledal gala koncert logaškega pihalnega orkestra v zalivu prestiža, ki je sledil zvečer. To je bil vsekakor vrhunec potovanja. Na obrazih godbenikov in njihovega dirigenta Marjana Grdadolnika se je videlo, da so bili zadovoljni z opravljenim delom. Največji aplavz pa so si seveda zaslužili vsi solisti: Branko Mrak (pozavna), Janja Nagode (ksilofon), Miha Nagode (klarinet), Miha Meglič (kitara) in Rok Škrlj (klarinet). Z razgibanim programom so navdušili organizatorje in tudi največje kritike med poslušalci, od katerih so prejeli velik aplavz. 

Godbenikom Pihalnega orkestra Logatec pa v spominu zagotovo ne bodo ostali le glasbeni uspehi, ki so jih zabeležili v zalivu Saint-Tropeza. Med ogledom bogatega mesta so namreč srečali so tudi velikega košarkarja Magic Johnsona, ogledali so si ladji slovitega pirata Johnnyja Deppa in pevke Celine Dion ter se čudili enemu izmed najdaljših gliserjev na svetu, dolgem kar 160 metrov.
To je bila prav za vse člane Pihalnega orkestra Logatec posebna izkušnja, zato so še toliko bolj veseli, da sta se jim v Franciji uspela pridružiti tudi Berto Menard z ženo in Jože Petrovčič. Župan občine in logaški podjetnik bosta tako zagotovo še naprej ambasadorja našega odličnega orkestra, ki navdušuje na vsakem koraku.

tekst in foto: Pihalni orkester Logatec

Logaske godbeni...
Logaske godbenike so v Saint Tropezu fascinirali rdeci ferariji.
Logaski godbeni...
Logaski godbeniki med pripravami na veliki gala koncert.
Promenadni nast...
Promenadni nastopi PO Logatec so med Francozi vzbudili nemalo zanimanja.


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: