V Repnu so se počutili kot doma

V nič kaj prijaznem vremenu so se zaposleni v občinski upravi Občine Logatec konec oktobra podali na prijetno pot  proti občini Repentabor. Gre namreč za čezmejno italijansko občino, s katero je Občina Logatec pobratena že dobrih 29 let. Prijateljstvo med obema se gradi predvsem na medsebojnih stikih tako med upravama kot tudi med šolami, društvi, klubi itd.

Po uvodnih pozdravih so se zaposleni na logaški občini bolj podrobno seznanili s konceptom delovanja pobratene občine in spoznali svoje kolege.  Župan pobratene Občine Marko Pisani  je goste seznanil s projekti in aktivnostmi  v kraški občini ter jih nato povabil na srečanje z osnovnošolci osnovne šole Alojza Gradnika. Prisrčen sprejem otrok in učiteljskega zbora je navdušil prav vse. Gostje so se seznanili s šolskimi dejavnostmi in prisluhnili izvirno predstavljenim otroškim pesmim. Učitelji so ponosno pokazali tudi novo pridobitev – knjižnico, kjer so na policah svoje mesto našle tudi logaške knjige. Sledil je še ogled prenovljenega osrednjega trga, Kraške hiše in Tabra, srečanje pa so zaključili z obljubo o organizaciji dogodka v letu 2012, s katerim bodo obeležili 30 let medsebojnega sodelovanja in povezanosti.

Romana Hribar
Občinska uprava


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin