23. Kmečki praznik na Medvedjem Brdu zelo uspešen

Na Medvedjem Brdu je bilo v nedeljo 7. avgusta 2011 zopet veselo. Trle so se množice ljudi po prelepem pobočju. Vreme nam je služilo, kar domačini tukaj verjamemo, da gre zasluga sveti Katarini, zavetnici cerkve okoli katere se prireditev odvija.
Na 23. Kmečkem prazniku si je bilo moč ogledati prikaze rokodelskih del in izdelkov, stare kmečke običaje, stara kmečka dela, stara kmečka orodja. Bili pa so tudi moderni stroji za obdelavo lesa, zemlje v današnjih časih. Vse to pod geslom "življenje na podeželju nekoč in danes", kot vsako leto pa so bile organizirane igre v košnji in spravilu trave, dodatno pa je bilo preizkušanje moči v vlečenju vrvi. Ob sedemnajsti uri je sledila zabava z ansamblom Modrijani in gostjo Manco Špik. Na prireditvi se je bilo moč posladkati tudi z domačim pecivom, organiziran pa je bil tudi bogat srečelov.
To je bilo za marsikoga nepozabno popoldne.
 
Zmagovalne ekipe v igrah so bile:
1. mesto ekipa iz Zakojca
2. mesto ekipa iz Bukovega
3. mesto ekipa Brelih iz Cerknega

Vojko Panič, predsednik Turističnega društva Medvedje Brdo in Rovtarske Žibrše

   


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin