Čakanje na 4 mnenja za občinski prostorski načrt

Roki za pridobitev mnenj s strani nosilcev urejanja prostora so se ponovno iztekli, mnenj pa nismo prejeli. Odprte so še štiri pridobitve, ki bi omogočile nadaljevanje postopka.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bomo urgentno pozvali da se drži zakonsko določenih rokov in posreduje mnenje. Z Ministrstvom za kulturo smo ustno uskladili nejasnosti in pričakujemo pozitivno mnenje. S strani Ministrstva za okolje in prostor smo prejeli načelno pozitivno mnenje, s potrebo po nekaj manjših tehničnih in vsebinskih popravkih. Za mnenje s strani Agencije za okolje in prostor pa so nam sporočili da je pristojna uslužbenka odsotna do konca meseca julija.

Po prejemu vseh štirih mnenj sledi pridobitev sklepa ministra o potrditvi predloga OPN, za kar je predpisan rok 17 dni. Hkrati pa je potrebno po prejemu pozitivnih mnenj pridobiti še sklep o sprejemljivosti vplivov izvedbe OPN za kar je predpisan rok 30 dni.

mag. Katja Žagar, občinska uprava

 


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin