23. Kmečki praznik na Medvedjem Brdu, 7. avgusta 2011

Rdeča nit 23. Kmečkega praznika na Medvedjem Brdu bo tokrat življenje na podeželju nekoč in danes.

Začetek programa bo letos ob 15. uri, ko se bodo v spretnosti, moči in znanju pomerili kosci. Ja prav gotovo v košnji zmaga tisti, ki ima vse naštete vrline. Seveda bodo imeli s seboj grabljice, ki se bodo prav tako pomerile, katera bo prva. Sledile bodo igre presenečenja. Skozi vso prireditev si bo mogoče ogledati prikaz starega in novejšega orodja, sodobnih obdelovalnih strojev, oblačila iz avstroogrskih časov, predstavitev čebelarstva, drobnice, nastop folklorne skupine… skratka življenje na podeželju nekoč in danes. Na prireditvi si bo mogoč ogledati in kupiti modelarske izdelke domačega mojstra. Za najmlajše bodo poskrbeli junaki iz Kekca s svojo kočico. Za zabavo in vrhunec prireditve pa bodo poskrbeli Modrijani in Manca Špik.

Za domače dobrote bo tudi letos poskrbljeno, saj po obeh vaseh Krajevne skupnosti Trate tudi letos že diši po kruhu, poticah in ostalih sladkih dobrotah naših žena, ki pečejo že kar nekaj dni zato, da jih v nedeljo 7. 8. 2011 ne bo manjkalo. Pripravili smo tudi bogat srečelov z neštetimi dobitki izmed katerih so nekateri še posebej zanimivi.

Za parkirišča bo, tako kot vsako leto, tudi letos zgledno poskrbljeno.

Vabljeni torej na prelepo pobočje Medvedjega Brda, na dvorišče doma Medved in v zavetje Svete Katarine na 23. Kmečki praznik.
    

Predsednik KS Trate Simon Žerjal

Več o zgodovini Kmečkega praznika.


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin