Evropski denar za gradnjo kanalizacije in čistilne naprave v Rovtah

Služba vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) je v marcu Občini Logatec odobrila 320 tisoč evrov za gradnjo kanalizacijskega omrežja ter lagunske čistilne naprave v Rovtah – Občina namerava z izgradnjo končati v začetku jeseni 2012

Na projektu »Sanitarna kanalizacija in lagunska čistilna naprava Rovte« je Občina Logatec začela delati že leta 2008, ko so se začele pridobivati služnosti ter pripravljati dokumentacija za izdajo gradbenega dovoljenja. Za zahtevno in finančno veliko investicijo se je odločila iz preprostega razloga – naselje Rovte namreč še nima zgrajene javne kanalizacije in čistilne naprave, izgradnjo le-tega pa narekujejo tako domači kot evropski predpisi. Z izvedbo tega projekta bi se dokončno uredil tudi problem odpadne vode, ki se zlivajo proti vodnemu viru v Zajelah. Omenjena investicija bo za prebivalce naselja Rovte z bližnjimi zaselki prinesla bolj kvalitetno in sanitarno zdravstveno bolj varno bivalno okolje, pa tudi ustrezno komunalno infrastrukturo. Na kanalizacijsko omrežje v dolžini nekaj več kot 6 tisoč metrov se bo priključilo slabih 170 obstoječih  in nekaj novo predvidenih objektov, čistilna naprava bo zadostovala za  800 populacijskih enot.

Celotna investicija bo stala dobrih milijon in pol evrov, zato se je odločila za delno pokritje stroškov kandidirati na sredstvih Evropskega sklada za regionalni razvoj Evropske unije. Konec marca je bila vloga potrjena s strani SVLR-ja in Občini je bilo odobrenih dobrih 300 tisoč evrov evropskega denarja, kar predstavlja 20 odstotkov investicije. Svoj delež pa bo s slabimi 300 tisoč evri prispevala tudi država na podlagi Zakona o financiranju občin.

Odobrena sredstva predstavljajo začetek postopkov povezanih z izbiro izvajalca gradnje. Ta naj bi se začel še v tem mesecu, sama izvedba gradbenih del pa je predvidena od letošnje pozne pomladi do začetka jeseni 2012, v kolikor ne bo prišlo do zapletov pri izbiri izvajalca – revizijski postopki, ki lahko začetek gradnje nekoliko odmaknejo od zastavljenih rokov.

Romana Hribar
Občinska uprava


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: