Na Gregorjevem 2011 do ogromno težko pričakovanih informacij

Logaško prebujanje pomladi v okviru Gregorjevega sejma vsako leto prinese v Logatec tudi bero informacij, ki se dotikajo rdeče niti sejma. Letošnja rdeča nit sejma je Nazaj k naravi. Spremljevalne prireditve – predavanja, na katera vas vabimo v dneh pred Gregorjevo soboto, pa bodo letos še posebej postregla z informacijami, ki jih težko pričakujemo, zato vabljeni na vsa tri predavanja.

9. marca 2011 Razvoj turizma v Logatcu - okrogla miza v okviru Gregorjevega 2011 
Ob 18. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Občina Logatec je skupaj še z 25. občinami, kot članica Osrednjeslovenske regije, uvrščena tudi v Regionalno destinacijsko organizacijo, s pomočjo katere načrtujemo pospešiti razvoj turizma. Katere funkcije imajo v zasebnem sektorju, v javnem sektorju in v civilnem sektorju, kakšno bogastvo naravnih danosti in vrednot kulturne dediščine so na območju Logatca in kaj ter kako ponuditi obiskovalcem in turistom pa so bistvene teme okrogle mize. Še posebej lepo vabljeni člani turističnih društev in ponudniki nastanitvenih in gostinskih kapacitet ter ponudniki turističnih storitev.

10. marca 2011 Skrbimo za vode - država in občine - predavanje v okviru Gregorjevega 2011 
Četrtek, 10. marca 2011, ob 18. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Logatec ima kot občina z največjim številom registriranih kraških jam nedvomno tudi zelo specifične vode. Voda je lahko na eni strani prijatelj, na drugi pa sovražnik prebivalcev, kar je bilo občutiti ob zadnjih poplavah. Kaj je značilno za logaške vode, zakaj prihaja do poplav, kaj se lahko zgodi v prihodnosti in kako ter kdo mora odreagirati pa nam bo predstavila dr. Irena Rejec Brancelj z Ministrstva RS za okolje in prostor. 
 
11. marca 2011 Odprava plesni in kako preko subvencij Eko sklada za gospodinjstva zmanjšati letni strošek ogrevanja v zasebnih in večstanovanjskih stavbah - predavanje v okviru Gregorjevega 2011 
Petek, 11. marca 2011, ob 18. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Plesen postaja vse večji finančni in organizacijski zalogaj tako pri starih stavbah kakor novogradnjah, zato bo predavanje energetskega svetovalca Bojana Žnidaršiča na roko pisano predavanja za marsikaterega Slovenca. Kako za vse večne čase izgnati plesen in hkrati kako preko subvencij Eko sklada za gospodinjstva zmanjšati letni strošek ogrevanja v zasebnih in večstanovanjskih stavbah, bo odgovoril na zadnjem Gregorjevem predavanju. Za vse obiskovalce pa prinesel tudi brezplačne varčne sijalke, zato več kot vabljeni na predavanje.

Vsa predavanja se bodo v Veliki dvorani Narodnega doma Logatec pričela ob 18. uri. Parkirna mesta so na razpolago pri Upravnem centru Logatec in v okolici Narodnega doma. Vljudno vabljeni.

Renata Gutnik
Občinska uprava


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: