Februarska priznanja 2010 v roke štirim nagrajencem

V petek, 4. februarja 2011 so v Narodnem domu štirje dobitniki prejeli najvišja občinska priznanja s področja kulture.

Posnetek prireditve je delo TV Lep.

Za ogled videa se morate strinjati z uporabi spletnih piškotkov.


Videi so delo Primoža Godine.

Antonija Rudolf predstavlja na logaškem odru zborovskega petja posebno mesto. Ljubezen do petja je spoznala že v otroškem pevskem zboru v Ljudski šoli v Gorenjem Logatcu in v tamkajšnjem cerkvenem zboru. V jeseni 1987 se je kot ena izmed prvih članov pridružila Mešanemu pevskem zboru in bila ena izmed ustanoviteljev Pevskega društva invalidov in upokojencev Logatec. Od leta 1989 dalje  tudi predseduje njihovemu pevskemu zboru. Na marsikateri prireditvi se je izkazala kot solistka, igralka in organizatorka. Za aktivnosti na področju zborovskega petja je bila leta 1997 nagrajena s srebrno in leta 2008 z zlato Gallusovo značko. Zato gre februarsko priznanje za življenjsko delo, na predlog Društva upokojencev Logatec, Pevskega društva invalidov in upokojencev Logatec in Društva invalidov Logatec, Antoniji Rudolf, za dolgoletno skrb in delo pri ohranjanju zborovskega petja.

Za ogled videa se morate strinjati z uporabi spletnih piškotkov.

Duo Mir sestavljata Marija Milena Rupnik in Irena Lukan, ki sta leta 2002 na Gregorjevem sejmu v Logatcu po naključju prvič zapeli skupaj in ugotovili, da se dobro ujemata. Od takrat dalje združujeta ljubezen do lepe slovenske pesmi in prosti čas, kolikor jima ga ostane ob delu, družini in študiju. Pojeta tudi v Mešanem pevskem zboru Medvejci. Za seboj imata že več kot 800 različnih nastopov v Logatcu in širše. S posebno pozornostjo in občutkom podarjata pesmi otrokom, ostarelim in bolnim, vsem ostalim pa velikokrat tudi preko radijskih oddaj. V letu 2010 sta izdali svojo prvo zgoščenko z ljudskimi pesmimi in deli znanih a redko izbranih avtorjev. Dve avtorski pesmi je prispevala tudi Irena Lukan. Zato gre Duu Mir, na predlog Kulturno športnega društva Trate, februarsko priznanje za izjemne dosežke na področju kulture za leto 2010.

Za ogled videa se morate strinjati z uporabi spletnih piškotkov.

Franca Pupisa so si Slovenci in Slovenke zapomnili kot avtorja in izvajalca mnogih že skorajda ponarodelih pesmi ansambla Fantje z vseh vetrov, kot so Sosed dober dan, Vzemi si čas, Tam smo doma in Te domače viže. Poleg mnogoštevilnih projektov in sestavov v katerih je sodeloval pa se je logaškemu občinstvu v zadnjem času najbolj vtisnil v spomin predvsem po šest letnih aktivnostih v Logaškem oktetu in dvanajstletnem prepevanju ter vodenju učiteljskega okteta Pa kol'k'r tol'k'. V letih 2009 in 2010 je z oktetom Pa kol'k'r tol'k' izvedel zelo odmevni prireditvi Med furmani, za kateri je pripravil scenarij, sceno in repertoar ter predstavo tudi režiral. Vsebino prireditve je umestil v čas razcveta logaškega in notranjskega furmanstva in obiskovalcem srčno približal avtentičnost tedanjega življenja, zato gre Francu Pupisu februarsko priznanje za izjemne dosežke na področju kulture za leto 2010, na predlog Karmen Čamernik, Marice Simšič, Olge Molk, Marije Primožič, Lilijane Hasani, Tajipa Hasanija in Antonije Merlak.

Za ogled videa se morate strinjati z uporabi spletnih piškotkov.

Vsestranska glasbena nadarjenost Martina Logarja, ki v zadnjem obdobju žanje markantne uspehe, je bila odkrita še preden je dopolnil pet let. Leta 2007 je uspešno opravil avdicijo za Svetovni Mladinski Zbor in kot eden izmed petih Slovencev v dveh letih zastopal domovino v Južnoafriški republiki, Namibiji, Hong Kongu, Macau in na Kitajskem. Na tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije v solopetju je 2008. zasedel 2. mesto in prejel zlato plaketo, leta 2010 pa v precej bolj konkurenčni kategoriji 3. mesto in prejel srebrno plaketo. Istega leta se je na turneji mešanega zbora Megaron po Kanadi, udeležil solo pevskega tekmovanja zborovskega festivala Kathaumixw in v kategoriji nad 21 let pometel z vso konkurenco ter zasedel 1. mesto. V Logatcu je vodil mladinski zbor OŠ 8 talcev,  zbor OŠ Rovte, še vedno vodi Mešani mladinski zbor Rovte in korepetira Slovenski otroški zbor. Je član projektnega komornega zbora RTV Slovenija, opernega zbora SNG Opera in balet Ljubljana in Slovenskega Komornega Zbora, kjer je najmlajši član. Poleg še mnogih projektov, ima vodilno vlogo tudi v oktetu Pushluschtae. Za vse našteto gre Martinu Logarju februarsko priznanje za izjemne dosežke na področju kulture, na predlog Kulturno turističnega društva Rovte.

Za ogled videa se morate strinjati z uporabi spletnih piškotkov.


Foto: Anže Vrabl

februarska priz...
februarska priznanja 2010, 4.2.2011 Anze Vrabl  1
februarska priz...
februarska priznanja 2010, 4.2.2011 Anze Vrabl  2
februarska priz...
februarska priznanja 2010, 4.2.2011 Anze Vrabl  3
februarska priz...
februarska priznanja 2010, 4.2.2011 Anze Vrabl  4
februarska priz...
februarska priznanja 2010, 4.2.2011 Anze Vrabl  5


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: