Gregorjev semenj 2011 ..

Organizatorji letošnjega Gregorjevega semnja, ki se bo odvijal po osrednjih logaških ulicah, imajo že skorajda vsa opravila "pod streho". Tema letošnjega sejma je bila izbrana na sestanku sodelujočih v sredo, 26. januarja 2011 in je tokrat: Nazaj k naravi.

Letošnji sejem bodo organizatorji še bolj približali obiskovalcem tudi s spremenjenim prometnim režimom, ki bo omogočal enostransko parkiranje tudi po nekaterih ulicah in cestah, na voljo pa bo še več parkirinih mest kot lani, h katerim vas bodo usmerjali prometne označbe in reditelji. Vse obiskovalce pa že sedaj naprošamo, da upoštevajo cestno prometne predpise, navodila redarjev, policistov in rediteljev na prizorišču. Prav tako naprošamo stanovalce Cankarjeve ulice, da svoja vozila v petek, 11. marca 2011 zvečer ne parkirajo na Cankarjevi ulici ali na parkirišču pred Zdravstvenim domom. Več podrobnosti o Gregorjevem sejmu bodo vsa gospodinjstva v Logatcu prejela skupaj s prvim letošnjim izvodom Logaških novic, vsi ostali pa ste vabljeni na ta zavihek spletne strani www.logatec.si, kjer bomo v zadnjem februarskem tednu objavili vse informacije.

Posebno obvestilo za stojničarje in ostale ponudnike: vse informacije o prijavah in lokacijah na sejmu vam nudijo predstavniki Komunalnega podjetja Logatec: 01/ 750 81 10 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..Na Gregorjevem 2011 do ogromno težko pričakovanih informacij

Logaško prebujanje pomladi v okviru Gregorjevega sejma vsako leto prinese v Logatec tudi bero informacij, ki se dotikajo rdeče niti sejma. Letošnja rdeča nit sejma je Nazaj k naravi. Spremljevalne prireditve – predavanja, na katera vas vabimo v dneh pred Gregorjevo soboto, pa bodo letos še posebej postregla z informacijami, ki jih težko pričakujemo, zato vabljeni na vsa tri predavanja.

9. marca 2011 Razvoj turizma v Logatcu - okrogla miza v okviru Gregorjevega 2011 
Ob 18. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Občina Logatec je skupaj še z 25. občinami, kot članica Osrednjeslovenske regije, uvrščena tudi v Regionalno destinacijsko organizacijo, s pomočjo katere načrtujemo pospešiti razvoj turizma. Katere funkcije imajo v zasebnem sektorju, v javnem sektorju in v civilnem sektorju, kakšno bogastvo naravnih danosti in vrednot kulturne dediščine so na območju Logatca in kaj ter kako ponuditi obiskovalcem in turistom pa so bistvene teme okrogle mize. Še posebej lepo vabljeni člani turističnih društev in ponudniki nastanitvenih in gostinskih kapacitet ter ponudniki turističnih storitev.

10. marca 2011 Skrbimo za vode - država in občine - predavanje v okviru Gregorjevega 2011 
Četrtek, 10. marca 2011, ob 18. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Logatec ima kot občina z največjim številom registriranih kraških jam nedvomno tudi zelo specifične vode. Voda je lahko na eni strani prijatelj, na drugi pa sovražnik prebivalcev, kar je bilo občutiti ob zadnjih poplavah. Kaj je značilno za logaške vode, zakaj prihaja do poplav, kaj se lahko zgodi v prihodnosti in kako ter kdo mora odreagirati pa nam bo predstavila dr. Irena Rejec Brancelj z Ministrstva RS za okolje in prostor. 
 
11. marca 2011 Odprava plesni in kako preko subvencij Eko sklada za gospodinjstva zmanjšati letni strošek ogrevanja v zasebnih in večstanovanjskih stavbah - predavanje v okviru Gregorjevega 2011 
Petek, 11. marca 2011, ob 18. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Plesen postaja vse večji finančni in organizacijski zalogaj tako pri starih stavbah kakor novogradnjah, zato bo predavanje energetskega svetovalca Bojana Žnidaršiča na roko pisano predavanja za marsikaterega Slovenca. Kako za vse večne čase izgnati plesen in hkrati kako preko subvencij Eko sklada za gospodinjstva zmanjšati letni strošek ogrevanja v zasebnih in večstanovanjskih stavbah, bo odgovoril na zadnjem Gregorjevem predavanju. Za vse obiskovalce pa prinesel tudi brezplačne varčne sijalke, zato več kot vabljeni na predavanje.

Vsa predavanja se bodo v Veliki dvorani Narodnega doma Logatec pričela ob 18. uri. Parkirna mesta so na razpolago pri Upravnem centru Logatec in v okolici Narodnega doma. Vljudno vabljeni.

Renata Gutnik
Občinska uprava

CERO NIK na Gregorjevem sejmu 2011
Zainteresirano javnost obveščamo, da bo projekt CERO NIK posebej predstavljen tudi na Gregorjevem semnju v Logatcu, 12. marca 2011. Vabljeni na stojnico CERO NIK.Obvestilo o zapori cest in spremenjenem prometnem režimu

Spoštovani občanke in občani ter obiskovalci Gregorjevega semnja,

obveščamo vas, da bo v soboto, 12. marca 2011, zaradi tradicionalne prireditve Gregorjev semenj, med 4. in 21. uro, spremenjen prometni režim v središču Logatca.

Za ves promet bodo zaprte naslednje ulice:
- Notranjska cesta (odsek od Zdravstvenega doma do makadamskega parkirišča nasproti pokopališča),
- Cankarjeva cesta,
- Šolska pot (odsek od Notranjske ceste do ulice Grič),
- Tovarniška cesta (odsek od Tržaške ceste do ulice Grič),
- Stara cesta (odsek od Tovarniške ulice do Vrtnarske poti),
- Pločnik ob Tržaški cesti (odsek od Tovarniške ulice do parkirišča Krpan).

Občanke in občane naprošamo, da v petek, 11. marca 2011 zvečer, svoja prevozna sredstva NE parkirate na omenjenih površinah ter parkirišču Zdravstvenega doma Logatec.

Zaradi parkiranja vozil bo spremenjen prometni režim na:
- ulici Poštni vrt (postane enosmerna ulica z enostranskim parkiranjem),
- Tovarniški ulici od Stranske poti do Železniške postaje (postane dvosmerna ulica z enostranskim parkiranjem) in
- povezovalni cesti med Tržaško cesto proti Valkartonu (Kolesnik) v dolžini približno 300 m (postane enosmerna cesta z enostranskim parkiranjem).

Obvoz bo označen in urejen. Na parkiriščih bo med 8. in 15. uro poskrbljeno za usmerjanje na prosta parkirna mesta.

Na voljo bodo parkirišča:
- za Krpanom,
- Upravni center Logatec (2 x),
- za NLB v Logatcu,
- nasproti pokopališča v Dolenjem Logatcu,
- pri športni dvorani,
- na Železniški postaji (dostop iz priključka na AC preko Jačke),
- omogočeno bo enostransko parkiranje na: ulici Poštni vrt, na Tovarniški ulici od Stranske poti do Železniške postaje, na povezovalni cesti med Tržaško cesto proti Valkartonu (Kolesnik).

Obiskovalce sejma naprošamo, da upoštevajo cestno prometne predpise ter signalizacijo in navodila organizatorjev. Prav tako obiskovalce naprošamo, da bi si prihod organizirali tako, da bi se v enem vozilu pripeljalo optimalno število oseb. Občanke in občane, ki stanujejo v bližini sejma naprošamo, da bi na sejem prišli peš.

Za razumevanje se vam zahvaljujem.

Berto Menard
Župan Občine Logatec

- Letak 1
Letak 2


Na Gregorjevem sejmu tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Logatec bo letos sodeloval tudi na Gregorjevem sejmu. Skupaj s SPV Republike Slovenije bomo na trgu sv. Nikolaja v Logatcu pripravili prostor, na katerem bo moč preizkusiti smiselnost uporabe varnostnega pasu v vozilih z napravo imenovano 'zaletavček', z naletnimi tehtnicami računali svojo težo pri določeni hitrosti, merili reakcijski čas z napravo 'stopko', na alkotesterju ugotavljali stopnjo alkohola v organizmu in se preizkusili v spretnosti, ob uporabi očal, ki te virtualno alkoholizirajo.

Aktivnosti na točki SPV CP Občine Logatec bodo namenjene vsem udeležencem sejma, da bodo ob praktičnih preizkusih na napravah ugotovili, da je uporaba varnostnega pasu med vožnjo izredno koristna za preprečevanje poškodb ob trkih, da je primerna hitrost ključna za pravočasno reagiranje ob situacijah na cesti, ter da alkohol nikakor ne paše 'za volan'.

Lepo vabljeni.

Blaž Alič
Predsednik SPV CP Občine Logatec  


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: