Logaški pihalci v Pragi zlati

Logaški pihalci so se v okviru Festivala Praga udeležili mednarodnega tekmovanja, kjer so v najvišji kategoriji posegli po zlati plaketi. Postali so tudi zmagovalci v svoji kategoriji, saj je mednarodna žirija ravno njihov nastop ocenila z največ točkami. Na tekmovanju so se predstavili še orkestri iz drugih držav evropske unije: iz Italije, Nemčije, Estonije, Češke, Poljske in Nizozemske, PO Logatec pa je bil edini predstavnik Slovenije. Odigrali so štiri skladbe, med njimi obvezno tekmovalno skladbo Stvarjenje sveta češkega skladatelja Jaroslava Šipa, ki je bil tudi član komisije, 4. stavek iz Simfonije 0 Barta Picquerja in Skočno - Pohod komedijantov iz komične opere Prodana nevesta Bedricha Smetane. Na tekmovanju so se za čim boljšo uvrstitev potegovali orkestri v različnih kategorijah, v srednji, višji in najvišji, pa tudi orkestri-fanfare. Njihov koncert je poslušal tudi mag. Jakob Štubf, prvi svetovalec iz Veleposlaništva RS v Pragi, ki je bil nad igranjem logaških godbenikov navdušen in jim za odlično uvrstitev tudi čestital.
V prilogi je vloga za sofinanciranje projekta, kopija računa in nekaj odmevov v medijih.

Nekaj fotografij najdete na povezavi: http://godba.no-ip.info/photo/photo_thumb.php?dir=323031312f323031315f30315f30385f50726167615f74656b6d6f76616e6a65

Peter Černe
predsednik društva


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: