Božičnica Miklavževega vrtca

V sredo pred božičem so oder Narodnega doma v Logatcu napolnili otroci Miklavževega vrtca, v dvorani pa smo njihovi božičnici z zanimanjem prisluhnili in jim zaploskali starši, stari starši ter bratci in sestrice.
Po uvodnem nagovoru in pozdravu vzgojiteljice Darinke so nastopili skoraj vsi otroci, tudi tisti, ki so šele pred kratkim naredili prve korake. Prav ti, iz skupine Pikapolonice, so nastopili prvi in s petjem ter plesom »potovali v Betlehem«.
Osrednji del božičnice se je dogajal ob zgodbi z naslovom Angelček brez perutničk, ki so jo otroško sproščeno, spontano in zelo tekoče zaigrali otroci skupine Metulji. S tekstom, igro, pesmijo in glasbenimi točkami bivših gojencev Miklavževega vrtca so nam postopoma odstirali sporočilo božične zgodbe: Vsi angelčki so najprej brez perutničk. Perutničke dobijo šele s pomočjo naših dobrih del.
Kljub temu, da so morali nekateri otroci premagati strah pred nastopanjem in »visokim« odrom, smo bili priča neverjetni umirjenosti in povezanosti med otroci in vzgojiteljicami, ki so v nastop zagotovo vložile veliko truda.
Ko smo odhajali domov, nam je bilo ob toliko lepih misli toplo pri srcu, v glavi pa nam je še vedno odmevalo prisrčno voščilo otrok skupine Balončki: Naj božič bo prijazen, naj misli bodo iskrene in veselo naj bo srce…

Darja Debevec

 


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin