Na letovanje v Savudrijo vseh 82 prijavljenih otrok

Čas počitnic je tu in tako kot je sedaj že v navadi, so se tudi letos pred odhodom otrok na zdravstveno letovanje v Savudrijo sestali organizatorji letovanja ter starši, ki so pred odhodom svojih nadebudnežev na počitnice dobili še zadnja pojasnila ter navodila. Razveseljiva novica o odločitvi organizatorja, da letos v Savudrijo potujejo vsi prijavljeni otroci, je presenetila tiste starše, katerih otroci so se po prijavi uvrstili na čakalno listo. Na hrvaški obali bo tako namesto 75-ih otrok letovalo vseh 82 prijavljenih.

O samem letovanju
Letovanje, ki ga že vrsto let sofinancira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in preko javnega razpisa izbere organizatorja letovanja, podpira tudi Občina Logatec, ki bo tudi letos prispevala del sredstev in s tem vsaj delno finančno razbremenila starše 82 logaških otrok, ki bodo deset dni uživali v poletnih norčijah. Da pa bo vse potekalo tako kot mora, so se konec junija v Veliki dvorani Narodnega doma v Logatcu zbrali tisti, ki bodo vse dni letovanja skrbeli za veselo vzdušje ter nase prevzeli skrb za otroke. Starše sta uvodoma pozdravila Alojzij Potočar, direktor Zavoda za letovanje in rekreacijo otrok p. o. Ljubljana, ter Renata Gutnik, vodja letovanja v letu 2009 in koordinatorka letovanja s strani Občine Logatec, ki je zbranim predstavila letošnjo vodjo Anjo Cempre ter izpostavila pomembne sestavine letovanja.

Pomemben del letovanja zagotovo predstavljajo animatorji, ki imajo na pedagoškem področju veliko izkušenj z mladimi, zato se tudi zavedajo svoje velike odgovornosti, ki jo imajo tako do otrok kot seveda njihovih staršev. Ti imajo lahko v skupini največ 12 počitnikarjev in jih spremljajo na poti do Savudrije, tekom letovanja in na poti nazaj. Otroci bodo pred odhodom razporejeni v skupine po spolu in starosti, na sami lokaciji pa bodo nameščeni v počitniškem domu Savudrija, ki leži na Savudrijskem polotoku na površini več kot 20.000 m2 in je cca 15 km oddaljen od slovensko-hrvaške meje. Počitniški dom Savudrija leži neposredno ob morju, v zalivu z veliko lastno plažo. Otroci bodo razporejeni v centralni zgradbi, ki obsega kuhinjo, jedilnico, interno ambulanto in ima 212 postelj, razporejenih v 2, 4 in 6 posteljne sobe.

Kaj je treba vedeti
V osrednjem delu roditeljskega sestanka je Alojzij Potočar predstavil vsebino potovanja ter opozoril starše na pomembne elemente priprav in samega letovanja. Celotna cena zdravstvenega letovanja letos znaša 315 EUR na otroka, od tega bo 174,50 EUR sofinanciral Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Občina Logatec bo prispevala 40,50 EUR, starši oz. skrbniki pa bodo na podlagi pogodbe plačali le znesek v višini 100 EUR. Možnosti plačila so navedene v pogodbi, vendar pa mora biti znesek potovanja poravnan najkasneje teden dni pred odhodom. Organizator je staršem podal tudi informacije o tem, kaj naj bo v prtljagi, kako je s predmeti večje vrednosti in žepnino, kakšen je okvirni vsakodnevni urnik in kako naj v času letovanja stopajo v stik s svojimi otroki. Tako kot lani so starši organizatorju dovolili tudi objavo video, avdio in fotoposnetkov otrok v medijih, zato so vsi, še posebej pa tisti, ki bodo otroka zelo pogrešali, vabljeni na spletno stran www.logatec.si, kjer bodo objavljeni posnetki njihovih nadebudnežev in se tako prepričali, da uživajo v morskih norčijah in ne odštevajo dni do vrnitve v domači kraj. Obiski v času letovanja niso priporočeni, zagotovo pa so dobrodošle razglednice in pisma. Teh se otroci vedno razveselijo in zato naj staršem namignemo, da pozdrave odpošljejo otroku že nekaj dni pred odhodom, da ga bo kupček s pošto ob njegovem prihodu že čakal v Savudriji.

Pravi živ žav bo zagotovo pred Športno dvorano v Logatcu, kje se bodo v četrtek, 19. avgusta, zbrali vsi počitnikarji, ki bodo letovali v Savudriji. Odhod avtobusov bo ob 13.30 uri, vendar se morajo otroci na zbirnem mestu zglasiti že 45 minut prej. Starši se bodo svojih otrok ponovno razveselili v nedeljo, 29. avgusta okoli 11. ure (Športna dvorana Logatec), ko se bodo veseli, zadovoljni in polni novih vtisov vrnili iz nepozabnih počitnic.
Več o letovanju v Savudriji 2010 boste izvedeli na www.logatec.si ter pri Renati Gutnik, koordinatorki letovanja s strani Občine Logatec in Anji Cempre, vodji letošnjega letovanja logaških otrok.

Romana Hribar, občinska uprava


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: