Ideja za izlet – Planinsko polje

Bliža se čas dopustov in brezskrbnih počitnic, načrtovanja izletov ter obiskovanja domačih in tujih znamenitosti. Velikokrat me presenetijo tujci, ki vedo o naših lepih krajih  več kot mi sami. Mednje nedvomno sodi tudi Planinsko polje,  ki je vredno, da mu namenimo kakšen dan svojega časa.

Ko ga bomo enkrat obiskali, se bomo vedno znova in znova vračali, saj je primerno za obisk v vseh letnih časih. Tukaj najdemo vse lepo, kar ponuja Notranjska; s hribi obdano ravno polje, ki ga počasi in radovedno, v številnih zavojih, raziskuje Unica, kot iz pravljice vzete vasice, postavljene nad poplavno črto, pa travniki po katerih se sprehaja mavrica in barva travnike v modrini travniške modre čebulice, vijoličnih odtenkih ilirskega mečka, rumenem soncu vodnih perunik, z belimi pikami poudarka velikega zvončka. Redkokateri pa imajo srečo, da vidijo zaščitenega kosca.

Tu lahko v sprehodih uživajo mamice s svojimi malčki, ribiči v  muharjenju, srečujemo številne kolesarje, pa rolkarje, jezdece na konjih, nekaj se najde tudi za jamarje, fotografi se preizkušajo v lovljenju svetlobe; skratka za vsakogar se nekaj najde. Samo malo časa si vzemite in že lahko strmite in se čudite.    

Alenka Gorza Jereb, direktorica Občinske uprave


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: