Red je vedno pas pripet v Vrtcu Kurirček Logatec

V Vrtcu Kurirček Logatec je bilo v torek,  20.4.2010 zanimivo, poučno in veselo. Na vrtčevskem igrišču in pred večnamensko športno dvorano je potekal zaključek projekta Red je vedno pas pripet, ki je v letošnjem letu potekal v 10 skupinah centralnega vrtca in njegovih enotah.  Na eni od predstavitvenih stojnic pa se je predstavil tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v občini Logatec.
Na zaključno prireditev so se povabilu s strani organizatorja, Vrtca Kurirček, odzvali prav vsi povabljeni : Zdravstveni dom Logatec, Policijska enota Logatec, Prometna policijska postaja Ljubljana, gasilci, Cestno podjetje, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v občini Logatec in Svet za preventivo RS in seveda vzgojiteljice z delavnicami. Vsak je predstavil svojo vlogo tako v prometu, kot pomoč pri reševanju ponesrečencev v prometu. Predstavitve so bile zanimive, predvsem pa poučne za vse obiskovalce, otroke in odrasle, ki vpeljujejo otroke v svet prometa. Obiskovalci dogodka so  spoznali opremo, ki je potrebna pri reševanju življenj,  se naučili pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev in spoznali kakšna sila deluje na nas pri nesrečah – naletne mize. V okviru zaključka projekta se je predstavila tudi Zavarovalnica Triglav in s svojo maskoto kužkom Pazijem popestrila in povabila male obiskovalce na palačinke, ki jih je v ta namen pekel palačinkar. Seveda pa je bil velika popestritev  dogodka maskota Pasavček, ki je skrbel za dobro počutje vseh. Organizator se na tem mestu tudi zahvaljuje vsem udeležencem, ki so bili pripravljeni predstaviti svojo vlogo in delo, seveda pa gre zahvala tudi vsem obiskovalcem in zato naj velja Red je vedno pas pripet.
Kot smo že omenili, se je na povabilo organizatorja z veseljem odzval tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) v občini Logatec. Gre za organ Občine Logatec, katerega naloga je načrtovanje in usklajevanje nalog preventive in vzgoje v cestnem prometu na lokalni ravni, zlasti razvija in uveljavlja ukrepe za večjo varnost, vzpodbuja razvoj humanih in solidarnih odnosov med vozniki in drugimi udeleženci v cestnem prometu ter prometne kulture udeležencev v cestnem prometu. Sestavljen je iz sedmih članov pripadnikov različnih družbenih inštitucij, predsednik sveta pa je Blaž Alič, zaposlen na policijski postaji Logatec. Naloga SPV-ja na omenjenem dogodku ja bila predvsem predstaviti različna gradiva, brošure in zloženke tako imenovane prometno-vzgojne publikacije, ki so pomembne za preventivo in vzgojo v cestnem prometu . Seveda pa so se otroci na stojnici sveta najbolj razveselili prikupnih odsevnikov-kresničk.

Anuška Blaško, vodja projekta Vrtec Kurirček in Romana Hribar, Občinska uprava


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: