34 medalj za Twirling klub logaških mažoret

V Benediktu in Lenartu je prejšnji vikend (17. in 18. april) potekalo X. odprto državno prvenstvo mažoretne in twirling zveze Slovenije. Twirling klub logaških mažoret, ki si je za finalno tekmovanje prizadeval že vse od začetka letošnjega leta, je na državnem prvenstvu več kot blestel z odličnimi rezultati.

Kot nam je sporočila Vera Tratnik, predsednica Twirling kluba logaških mažoret, je bila pot do finala dolga in naporna. Začela se je meseca januarja v Lenartu, kjer je potekalo predtekmovanje in na katerem so se vse članice logaškega kluba uvrstila v četrt in polfinlano tekmovanje, ki je potekalo marca v Kanalu. V nekaterih ketegorijah je bilo prijavljenih več kot 30 tekmovalk, na finale pa se jih je uvrstilo le po 8 iz posamezne kategorije. Kot je še povedala Tratnikova, je že uvrstitev v finale za njih predstavljal velik uspeh, ki pa so ga dekleta nadgradila še s 34 medaljami, od tega so osvojila kar 9 zlatih, 17 srebrnih in 8 bronastih. Še bolj kot z  doseženimi mesti, je predsednica društva, kakor tudi vse članice, zadovoljna z doseženimi točkami, kajti od točk je bilo odvisno, kam bodo logaške mažorete letos potovale na tekmovanja. Z doseženimi rezultati so si tako odprle pot prav na vsa tekmovanja, ki bodo v letošnjem letu, in sicer jih bo pot vodila na Svetovno prvenstvo WBTF na Norveško, na Evropsko prvenstvo EMA v Bolgarijo in na  mednarodna tekmovanja.

Twirling klub logaških mažoret velja za prvo uradno ustanovljeno mažoretno skupino v Sloveniji in deluje že od leta 1972. Danes je v klub včlanjenih 50 deklet, ki delujejo v šestih skupinah. Članice se udeležujejo tako območnih in državnih, kot tudi meddržavnih, evropskih in svetovnih tekmovanj. Na tekmovanjih se udeležujejo nastopov v vseh disciplinah in dosegajo izjemne rezultate tako v nastopih posamezno, kot v skupinah.


Ob res pohvalnih rezultatih vam iskreno čestita tudi župan Občine Logatec Janez Nagode ter vam želi še veliko uspehov ob prihajajočih tekmovanjih izven naše domovine.


Romana Hribar, občinska uprava


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: