Vpis v abonma komedije Občine Logatec 2010/2011 do 10 septembra

Sezona 2010/2011 je že 12. sezona abonmaja komedije, ki ga pripravlja Občina Logatec.
V vseh the letih je parker odra Velike dvorane Narodnega doma v Logatcu brusilo nešteto igralskih zasedb in priznanih slovenskih igralcev in tudi letos bo tako.

Redni abonenti so do 30. julija 2010 izbirali izmed 16 predstav in izbrali štiri favorite. V čisto vsaki predstavi igra kateri izmed najbolj znanih in popularnih slovenskih igralcev, ki blestijo v komedijah ali pa so medijsko izpostavljene osebe. 

Izbrane predstave:

Ločeni odpadki
Ločeni odpadki je naslov narodne komedije, v kateri igrajo Boris Kobal, Jaša Jamnik, in Lotos Šparovec oziroma Miha Brajnik. Predstavo je režiral Boris Kobal, uprizarja pa jo Cafe teater. V predstavi teče beseda o državljansko neoporečnem, logičnem, vznesenem in skoraj popolnoma treznem razmisleku o vseslovenskih narodnih lastnostih in kvalitetah, o kvantah in kvantitetah, o strasteh in strahovih, o manijah in depresijah, o kreaciji, prokreaciji in rekreaciji, o nevšečnosti in privoščljivosti, o travmah in kompleksih, o moških in ženskah in tistih vmes – o vsem, na kar imate odgovore, pa nanje še vedno iščete vprašanja. Odgovori vas čakajo predvidoma konec oktobra v Narodnem domu.

Fotr
V monokomediji Fotr se pod režijsko taktirko Nataše Barbare Gračner preizkuša Lado Bizovičar, ki ga k nam v goste predvidoma v novembru pripeljeta SiTiTeater BTC in Kreker.
Postati oče ni posebej zapleteno, se pa zaplete takoj za tem. Sveže pečeni oče prihaja z besedo na dan. Ni ati, ni oči, ni ata in ni tata... Lado Bizovičar je FOTR! Kako mu gre od rok, se boste lahko prepričali že čez nekaj tednov.

Od Boga poslan
Matjaž Javšnik je avtor, režiser, glavni igralec, skratka Od Boga poslana oseba, ki nam bo konec februarja predstavila trnovo pot grobarja Jožeta, ki od zibke do rakve nenehno išče ljubezen ali pa vsaj požirek žganja. Komedija je prejela nagrado Staneta Severja. Odigrana je bila skoraj 500 krat, odlično sprejeta pa je bila tako med publiko kot med strokovno javnostjo.

Obisk stare gospe
Za zaključek 12 sezone abonmaja komedije pa se predvidoma konec marca nadejamo komedije, v kateri blesti celotna igralska zasedba SNG Nova Gorica. Režijo je prevzel Dušan Jovanović, na odru pa se bo zvrstilo preko 20 igralcev: Milena Zupančič k.g., Blaž Valič, Ivo Barišič, Ana Facchini, Branko Ličen, Mira Lampe Vujičić, Marjuta Slamič, Bine Matoh, Teja Glažar, Arna Hadžialjević, Kristijan Guček, Gorazd Jakomini, Iztok Mlakar, Radoš Bolčina, Jože Hrovat, Milan Vodopivec, Miha Nemec, Medea Novak, Helena Peršuh, Dušanka Ristić, Peter Harl, Nejc Cijan k.g., Nevenka Vrančič.
Gre za spektakelsko komedijo iz leta 1958, s katero bo z našega odra prvič spregovoril že pokojni švicarski dramatik Friedrich Dürrenmatt. Slednji ne prizanaša nikomur, temveč neusmiljeno šiba vse sloje družbe in vse veje oblasti ter z ostrino in aktualnostjo svoje pisave dokazuje, da je to delo za 21. stoletje: mesto v recesiji in njegovi prebivalci nestrpno in z velikimi upi pričakujejo visok obisk, saj se domov vrača ena najbogatejših žensk, ki se je pred mnogimi leti revna potepla v veliki svet. Župan in meščani srčno upajo, da bo njihova Claire prinesla svež kapital za zagon propadlih tovarn in s tem spodbudila gospodarsko rast. Z velikim veseljem jo pričakuje njen bivši ljubimec, zdaj že oče dveh odraslih otrok, trgovec Alfred Ill, ki mu spričo obubožanosti someščanov tudi trda prede. Claire se pripelje v družbi svojega sedmega soproga, obdana s številnim spremstvom, ki skrbi za njeno dobro počutje. Neučakano si s svojim bivšim ljubimcem ogleda vse skrite kotičke, kjer sta se mlada predajala radostim ljubezni in na koncu županu in meščanom ponudi večmilijonsko donacijo, če ubijejo Alfreda Illa...Do kdaj in kako se vpisati v abonma?
Smeha bo tako polno predvidoma vsak zadnji petek v mesecih oktober, november, februar in marec, v kolikor bi prišlo do sprememb pa boste abonenti in ostali obiskovalci dotičnih predstav obveščeni pravočasno. Priporočamo večkratni obisk našega spletišča www.logatec.si, kjer je na voljo tudi prijavnica na abonma. V kolikor bi se radi z nami poveselili ob odrskih dogodivščinah, nam najkasneje do 10. septembra 2010, pošljite izpolnjeno prijavnico, in sicer na naslov Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, s pripisom abonma.

Kako prijava na abonma vpliva na sedežni red?
Tudi v sezoni 2010/2011 bodo veljala ista pravila, ki določajo vrstni red prijav in posledično sestavo sedežnega reda. 

Kako poteka razvrščanje po sedežih?
Po vrstnem redu prijavnic. Najprej razporedimo redne abonente*, in sicer najprej tiste, ki so se odločili za iste sedeže. Nato od prvega do zadnjega razporedimo tiste redne abonente, ki želijo drug sedež. Na koncu zopet od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo nove abonente.

Rednim abonentom, ki na prijavnico napišejo dve verziji želje po sedežih, kot na primer: "Če je možno, bi rada sedela v 8 vrsti, sicer obdržim isti sedež kot lani (5 vrsta)," se dodeli sedež iz pretekle sezone.

Redni abonenti imajo možnost izbirati iste sedeže, kjer so sedeli v lanski sezoni ali nove sedeže, medtem ko lahko nove abonente razvrstimo samo po sedežih, ki so še na razpolago po razdelitvi sedežev med redne abonente.  Lahko se zgodi, da redni abonenti, ki so želeli sedeti na drugih sedežih kot leto poprej (večinoma gre za željo po sedežih bližje odru), dobijo sedeže, ki so še bolj oddaljeni od odra kot lanski. To je posledica pozne prijave.

Prijava novih, dodatnih oseb na prijavnici rednih abonentov se šteje kot prijava novih abonentov. (Primer: dva abonenta zadnje sezone sta k ogledu abonmaja povabila še drug par, ki doslej ni bil aboniran in vse štiri osebe prijavita na isti prijavnici, s tem, da želita ohraniti ista sedeža zase, njuna prijatelja pa bi sedela na njuni levi ali desni strani v isti vrsti. V tem primeru redna abonenta dobita ista sedeža, njuna prijatelja pa se obravnava kot nova abonenta in lahko dobita proste sedeže, ki so po razdelitvi sedežev rednim abonentom, še na razpolago. Tudi tu se upošteva vrstni red prijave. Lahko se zgodi, da bodo sedeži ravno na levi ali desni strani rednih abonentov še prosti, vendar gre za redka naključja, katerim velikokrat botruje tudi zgodnja prijava.)

* Redni abonent je tisti abonent, ki je imel abonma v sezoni 2009/2010 in se letos ponovno prijavi.

Renata Gutnik
Občinska uprava