Policija opozarja: v zimskem času se lahko poveča število vlomov v stanovanjske hiše

Okoliščina, da imate popoldne v zimskem času hišo nerazsvetljeno, omogoča vlomilcem lažjo odločitev za vlom v vašo hišo.

V zadnjih letih se je namreč izkazalo, da se vlomilci med približno 17. in 21. uro vozijo po mestih in zaselkih, kjer iščejo neosvetljene stanovanjske hiše. Po krajšem ogledovanju hiše v njo vlomijo najpogosteje skozi pritlična balkonska oz. terasna vrata ali pritlično okno. V kratkem času pregledajo hišo in iz nje največkrat ukradejo denar, zlatnino in manjše vredne predmete (ročne ure, mobilne telefone, fotoaparate, zbirateljske predmete).

Svetujemo vam – zavarujte svoje hiše
Najenostavnejši ukrep je, da naredite vtis, da se v hiši nekdo nahaja. Ob odhodu, ali s pomočjo stikal s časovnim zamikom, prižgite v hiši kakšno luč, koristno je tudi televizijo. To niso veliki porabniki električne energije, nekoga na ulici pa prepričate, da ste doma in ga odvrnete od vloma.
Opozarjamo vas, da večje količine gotovine in zlatnine ne hranite doma. V kolikor pa se temu ne morete izogniti, svetujemo vgradnjo alarmnih naprav in drugih sistemov za zaščito hiš. Več si lahko preberete na naslednji povezavi ali pokličite na Policijsko postajo Logatec in se dogovorite za posvet z vodjo policijskega okoliša ali lokalnim kriminalistom.

Policijska postaja Logatec


Prijava na e-novice

Email naslov: