Cesta Hotedršica(Žejna dolina) – Rovtarske Žibrše je zaradi poledenelosti zaprta na odseku Piklce – Rovtarske Žibrše.

Samo še mesec dni za oddajo poročil za pridobitev sredstev z razpisov 2016
Občina Logatec je za projekte in programe upravičencev v letu 2016 pripravila dva poziva in sedem razpisov s skupaj devetih področji. Med upravičence je bilo razdeljenih 355.885,66 EUR. Z letošnjim letom je bila uvedena uporaba aplikacije, preko katere so vlagatelji vlagali vloge in preko katere poročajo o izvedenih dejavnostih ter črpajo sredstva, najavljajo spremembe v vlogah in podajajo izjave oz. poročila, da bodo izvedli tudi vse dogodke po zadnjem datumu za oddajo poročil, ki so jih najavili z vlogo.

Ni izjave ali poročila o izvedbi dejavnosti / projektov – ni sredstev
Vsi tisti upravičenci, ki ste v svojih vlogah najavili, da boste dejavni in izvajali dogodke tudi po zadnjem roku za oddajo poročil (šport po 30. 11. 2016, vsi ostali razpisi in poziv po 28. 11. 2016) morate do teh rokov preko aplikacije poslati tudi izjave ali poročila, da boste dotične dejavnosti izvedli, sicer vam sredstva za te dejavnosti zapadejo. Za oddajo teh izjav (na področju turizma, kulture, tradicije in kulturne dediščine) in poročil (šport, mladi, humanitarna in starejši) ni potrebno čakati do zadnjega dne – do zadnjega roka za oddajo vseh poročil. Te izjave oz. poročila lahko oddate že prvi dan po podpisu pogodbe o sofinanciranju. Priporočamo, da jih oddate še v tem mesecu ter skrbno preverite svoje pogodbene vsebine, da katere ne bi spregledali.

Tabela: Poraba sredstev na dan 30. september 2016

Kulturni programi

Kulturni

projekti

Založništvo

Tradicionalni projekti

Turizem

Dediščina

Humanitarna

Starejši

Mladi

Šport

Poziv šport

61,18%

19,71%

59%

36,07%

60,45%

0%

54,49%

63,63%

8,80%

70%

83,33%

Vse upravičence, ki so kandidirali za sofinanciranje svojih dejavnosti s strani Občine Logatec za leto 2016, pred zaključkom razpisnega obdobja spominjamo, da je zadnji rok, ko morajo biti vsa poročila dostavljena na sedež sofinancerja, 30. (šport) oz. 28. november 2016 (vsi ostali razpisi in poziv). S pretekom teh dveh dni bo aplikacija zaprta. Kdor ne bi do teh rokov oddal vsa poročila, mu bodo sredstva zapadla. V kolikor bodo poročila nepopolna in ne bodo vsebovala vseh zahtevanih dokazil, skladno s pogodbo sredstva za primere kršitev ne bodo izplačana, zato priporočamo, da poročila oddate že vsaj kakšen teden pred potekom rokov. Priponke naj bodo pripravljene v PDF obliki.

Ne tvegajte izgube odobrenih sredstev zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti
Pogodba o sofinanciranju je dogovor prejemnika sredstev in sofinancerja kako bosta ravnala, da bo prejemnik sredstev slednja tudi prejel.
Eno izmed določil pogodbe zavezuje prejemnika sredstev k temu, da mora pri informiranju javnosti (vabila, članki, najave prireditev, plakati, letaki,...) vedno na ustrezen način navesti, da je bil odobreni projekt uresničen s pomočjo sofinancerja.

Kaj pomeni na "ustrezen način navesti, da je bil projekt sofinanciran"?
To pomeni, da je potrebno v vseh besedilih napisati, da je bil ta projekt sofinanciran s strani Občine Logatec. To NE pomeni, da je potrebno na promocijskem materialu dodati grb Občine Logatec, ki se ga dobi preko vloge in za katero je potrebno plačati upravno takso. (Odvzem grba s spletnih strani ali kakršna koli drugačna pridobitev grba mimo vloge zanj, je nelegalno pridobivanje grba in se to dejanje lahko kaznuje).

Posledica za ignoranco tega določila pogodbe je neizplačilo sredstev za projekt, pri katerem prejemnik sredstev ni spoštoval določil pogodbe.

V izogib izgubam sredstev zaradi kršitve tega določila pogodbe prosimo vse prejemnike sredstev, da upoštevajo določbo in v vseh promocijskih gradivih ali člankih ter vedno napišejo, da so bile aktivnosti sofinancirane s strani Občine Logatec, pisce člankov ali novinarje, ki so se udeležili njihovih dogodkov, pa na to dejstvo opozorijo.

Občinska uprava

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo v prihodnjih mesecih občasno moten promet zaradi sanacije poškodovanega vozišča na regionalni cesti - Tržaški cesti - R2-409, odsek 301 Vrhnika - Logatec, in sicer od 28. 7. 2016 do 9. 10. 2016. 

Zahvaljujemo se za vaše razumevanje.

Občina Logatec

Abonma komedije, ki ga organizira Občina Logatec nam bo v februarju postregel s predzadnjo predstavo, Mulc… vas gleda

V Narodnem domu Logatec smo že slišali izpoved sveže pečenega fotra in se smejali tegobam starega fotra, zato je zdaj čas, da besedo dobi mulc. O svetu odraslih, pasteh sodobne vzgoje, odnosih v družini in prvi ljubezni nam bo skozi otroške oči z zvrhano mero navihanega humorja spregovoril Bojan Emeršič kot Mulc. V monokomediji nastopajo vse ključne osebe, ki navihanemu mulcu poskušajo razložiti pravila sveta. Vendar pa pogled na odrasle razkriva vrsto nasprotujočih si zgledov, ki dajejo misliti da vse le ni tako črno-belo. Monokomedijo, ki se je na Dnevih komedije 2015 zavihtela kar na drugo mesto po izboru občinstva, ki je nastala po besedilu Roka Vilčnika in Bojana Emeršiča, režira Jaša Jamnik.

Predstava, v produkciji Kreker in SiTi Teater BTC, je namenjena tako abonentom kakor za izven in bo uprizorjena na odru Velike dvorane Narodnega doma Logatec v nedeljo, 28. februarja 2016 ob 19. uri.

Kako do vstopnic?

Vstopnice za izven po ceni 15 EUR bodo na voljo teden dni pred predstavo.
Prodaja vstopnic: www.eventim.si in prodajna mesta sistema Eventim Si .

Lepo vabljeni.

Občinska uprava

Foto: arhiv SiTiTeater

V zadnji predstavi abonmaja komedije sezone 2015/2016 nas režiser Primož Ekart vodi skozi repertoar slovenske literature vse od A do Ž. Avtor Jure Karas je zasnoval predstavo v kateri se Lado Bizovičar loteva edine teme, na katero se spozna še manj kot na glasbo – književnosti, so zapisali v matičnem gledališču Špasteater.

Slovenci veljamo za literaren narod. Pa smo res? Predstava Slovenska literatura od A do Ž odgovarja na vsa bistvena vprašanja o slovenski literaturi. Kakšna je razlika med Novo revijo in revijo Nova? Ali je prečka Cirila Zlobca resnično v obliki knjige in ali zbrana dela Ivana Cankarja res gorijo dlje kot tista od Miška Kranjca?

Naj vas literarna tematika ne prestraši: skrb, da bi v predstavi lahko izvedeli kaj pretirano pametnega je odveč - o šesti umetnosti bo predaval Lado Bizovičar, ki knjige uporablja predvsem kot obtežilnik za neplačane položnice in občasni domači herbarij. Da bi pa zadevo ohranili na vsaj zmerno dostojni kulturni ravni, se mu bosta na odru pridružila akademsko izobražena (diplomi sta po ocenah gledališča videti kolikor-toliko verodostojni) igralca Jaša Jamnik in Jernej Čampelj.

Predstava je namenjena tako abonentom kakor za izven in bo uprizorjena na odru Velike dvorane Narodnega doma Logatec v petek, 18. marca 2016 ob 19. uri.

Kako do vstopnic?

Vstopnice za izven po ceni 15 EUR bodo na voljo teden dni pred predstavo.
Prodaja vstopnic: www.eventim.si in prodajna mesta sistema Eventim Si 

Lepo vabljeni.

Občinska uprava

Produkcija: Špas teater, Foto: Miro Majcen

Petek, 28. november, od 10. do 18. ure, OŠ 8 talcev v sodelovanju z Občino Logatec

Katrina praznična tržnica

(ustvajalci umetnostne obrti, delavnice za otroke, Superpolh animacija, Kamišibaj predstava, unikatna darila, domače dobrote)

 

Org. in info: OŠ 8 talcev Logatec, 01 7590 060

 

praznicna art trznica

Vse upravičence, ki ste kandidirali za sofinanciranje svojih dejavnosti s strani Občine Logatec za leto 2015, pred zaključkom razpisnega obdobja spominjamo, da je zadnji rok, ko morajo biti vsa poročila dostavljena na sedež sofinancerja, 23. oz. 27. november 2015 (odvisno od področja oz. pogodbe). Dokumentacije, ki bo dostavljena po tem roku, Občinska uprava ne sme več upoštevati, denarna sredstva pa upravičencem tako zapadejo. V primeru poročanja za dogodke oz. aktivnosti, ki jih boste izvajali med 23. 11. 2015 in 31. 12. 2015, se odda izpolnjen obrazec Izjave, ki je prav tako objavljen na istem mestu na logatec.si, kot ostali obrazci za področje sofinanciranja Občine Logatec.


Vsako razpisno področje ima svoje posebnosti in različne pogodbene zahteve, zato priporočamo, da upravičenci poročila pripravijo pravočasno in podrobno preverijo vsa pogodbena določila. Z oddajo zahtevane dokumentacije upravičenci ne čakajte do zadnjega dne, ampak jo čim prej dostavite sofinancerju, pri čemer priporočamo, da se z dokumentacijo najprej zglasite pri pristojnem uslužbencu, ki bo preveril ali je vse pripravljeno skladno s pogodbenimi določili. 


Vsi obrazci poročil so na voljo na več mestih spletišča www.logatec.si.


Pri pošiljanju omenjenih dokumentov prosimo vse upravičence, da dokumentov ne spenjate s spenjačem.


Občinska uprava

Vsebinsko in finančno poročilo:
1. MLADI
2. DEDIŠČINA 
3. HUMANITARNA 
4. STAREJŠI 
5. TURIZEM 
6. PROJEKTI V INTERESU OBČINE
7. KULTURA:
projekti, 
programi, 
založništvo.


Najave sprememb
1. DEDIŠČINA
2. KULTURNI PROGRAMI
3. PROJEKTI, KI SO V INTERESU OBČINE
4. TURIZEM
5. ZALOŽNIŠTVO
6. KULTURNI PROJEKTI


Izjave za dogodke, izvedene med 
23. 11. 2015 in 31. 12. 2015

1. DEDIŠČINA
2. KULTURNI PROGRAMI
3. PROJEKTI, KI SO V INTERESU OBČINE
4. TURIZEM
5. ZALOŽNIŠTVO
6. KULTURNI PROJEKTI


Pregled porabe

Pri vnosu cen v obrazce NE vpisujte pik. 
Pravilen zapis: 2065,22 eur
Napačen zapis: 2.065,22 eur

Predstava je razprodana.

 

Vsi moški so copate. A le pravi moški si to upa povedati na glas. Ranko Babić bo poskusil to storiti v Veliki dvorani Narodnega doma v Logatcu v petek, 27. novembra 2015, ob 19. uri, ko bo na vrsti 2. abonmajska predstava abonmaja komedije Občine Logatec.

Resnica namreč še nikoli ni bila tako zabavna kot v tej komediji, ki se brez izjem in dlake na jeziku dotika prav vsega: od spominov na izgubo nedolžnosti, do prvega skupnega dopusta s punco, rojstva prvega otroka in krutega spoznanja, da niso vsi dojenčki ljubi.
Izvedeli boste, kakšen izgovor uporabiti, ko vas zasačijo pri…, zakaj morate paziti, kakšno ime izbrati za svojega otroka in katere spolne prakse lahko usodno vplivajo na vajin odnos. Namesto vas je namreč vse te boleče lekcije odnosa s samim seboj in nasprotnim spolom izkusil Ranko.
Moški hodijo v službo, moški dvigujejo uteži, moški pijejo pivo, moški ne spuščajo deske na stranišču, moški perejo, moški likajo, moški kuhajo in moški vzgajajo otroke. Prav take obožujemo. In prav take tudi iščemo. Kdo si torej še upa trditi, da je slabo, če je moški copata?
Z vami bo delil spoznanja iz zajetne študije o razumevanju fenomena imenovanega ženske. In modrosti iz biblije zapletenega osvajanja emancipiranega moškega. Komik Ranko Babić preprosto prizna: za svojo žensko bi naredil vse, četudi v posteljo pride...

Kako do vstopnic za izven (cena 15 eur)? 
Vstopnice za izven po ceni 15 EUR bodo na voljo od 20. novembra 2015 dalje na prodajnih mestih: 
- Upravni center Logatec, recepcija, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, Tel.: (01) 759 06 00 
- Knjigarna in papirnica DZS Logatec, Tržaška cesta 19, 1370 Logatec, Tel.: (01) 750 98 41
- Turistična pisarna Naklo, Tržaška cesta 17, 1370 Logatec, Tel.: (01) 754 15 18.

Občinska uprava

 

Foto: ŠpasteaterZaradi bolezni v ansamblu je bilo potrebno prestaviti izvedbo 1. abonmajske predstave na nov datum, in sicer bo komedija Mame na odru Narodnega doma uprizorjena v nedeljo, 15. novembra 2015. Pričetek je ob 19. uri.

Vstopnice za izven za to predstavo z datumom predstave 18. 10. 2015 veljalo za to predstavo, ki bo na sporedu 15. 11. 2015. V kolikor se predstave na novi datum en morete udeležiti, prinesite vstopnice na sedež Občine Logatec do najkasneje petka, 13. novembra 2015 do 13. ure. Kasnejša vračila ne bodo več mogoča.

Komedija je nastala v produkciji Krekerja in SiTi Teatra BTC.

Foto: arhiv SiTiTeatra

Kako do vstopnic za izven (cena 15 eur)?
Vstopnice za izven za vsako izmed abonmajskih predstav in vstopnice za silvestrsko predstavo bodo na voljo na prodajnih mestih:
- Upravni center Logatec, recepcija, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, Tel.: (01) 759 06 00
- Knjigarna in papirnica DZS Logatec, Tržaška cesta 19, 1370 Logatec, Tel.: (01) 750 98 41
- Turistična pisarna Naklo, Tržaška cesta 17, 1370 Logatec, Tel.: (01) 754 15 18.

Vstopnice za abonmajske predstave (za izven) bodo na voljo teden dni pred predstavo.

Občinska uprava

Občina Logatec je v proračunu za leto 2015 za sofinanciranje humanitarnih dejavnosti, kulture, športa, mladih, starejših, kulturne dediščine in turizma namenila 348.469,30 EUR.

Poraba sredstev do konca septembra 2015
Kulturni programi - 48,85%
Kulturni projekti - 18,6%
Založništvo - 100%
Projekti v interesu Občina - 60,78%
Turizem - 67,76%
Humanitarna - 49,6%
Starejši - 27,9%
Mladi - 25,11%
Šport - 54,10%
Dediščina - 70,93%

Vse upravičence, ki so kandidirali za sofinanciranje svojih dejavnosti s strani Občine Logatec za leto 2015, pred zaključkom razpisnega obdobja spominjamo, da je zadnji rok, ko morajo biti vsa poročila dostavljena na sedež sofinancerja, 23. oz. 27. november 2015 (odvisno od področja oz. pogodbe). Dokumentacije, ki bo dostavljena po tem roku, Občinska uprava ne sme več upoštevati, denarna sredstva pa upravičencem tako zapadejo. V primeru poročanja za dogodke oz. aktivnosti, ki jih boste izvajali med 23. 11. 2015 in 31. 12. 2015, se odda izpolnjen obrazec Izjave, ki je prav tako objavljen na istem mestu na logatec.si, kot ostali obrazci za področje sofinanciranja Občine Logatec. 

Vsako razpisno področje ima svoje posebnosti in različne pogodbene zahteve, zato priporočamo, da upravičenci poročila pripravijo pravočasno in podrobno preverijo vsa pogodbena določila. Z oddajo zahtevane dokumentacije upravičenci ne čakajte do zadnjega dne, ampak jo čim prej dostavite sofinancerju, pri čemer priporočamo, da se z dokumentacijo najprej zglasite pri pristojnem uslužbencu, ki bo preveril ali je vse pripravljeno skladno s pogodbenimi določili. Po preteku zadnjega roka Občinska uprava upravičencev, ne bo več pozivala k odpravi napak ali dopolnitvam, ampak izplačala samo sredstva, ki bodo pravilno dokazana, kakor zahteva pogodba.
Vsi obrazci poročil so na voljo na več mestih spletišča www.logatec.si

Pri pošiljanju omenjenih dokumentov prosimo vse upravičence, da dokumentov ne spenjate s spenjačem.

Občinska uprava

 

Vsebinsko in finančno poročilo:
1. MLADI
2. DEDIŠČINA 
3. HUMANITARNA 
4. STAREJŠI 
5. TURIZEM 
6. PROJEKTI V INTERESU OBČINE
7. KULTURA:
projekti, 
programi, 
založništvo.


Najave sprememb
1. DEDIŠČINA
2. KULTURNI PROGRAMI
3. PROJEKTI, KI SO V INTERESU OBČINE
4. TURIZEM
5. ZALOŽNIŠTVO
6. KULTURNI PROJEKTI


Izjave za dogodke, izvedene med 
23. 11. 2015 in 31. 12. 2015

1. DEDIŠČINA
2. KULTURNI PROGRAMI
3. PROJEKTI, KI SO V INTERESU OBČINE
4. TURIZEM
5. ZALOŽNIŠTVO
6. KULTURNI PROJEKTI


Pregled porabe

Pri vnosu cen v obrazce NE vpisujte pik. 
Pravilen zapis: 2065,22 eur
Napačen zapis: 2.065,22 eur

Uporabnike storitve oskrbe s pitno vodo na območju naselja Grčarevec obveščamo, da bomo dne 11. 9. 2015 izvedli preventivno izpiranje in dezinfekcijo vodovodnega omrežja, zaradi ugotovljene neskladnosti vzorcev pitne vode na vodovodnem sistemu Grčarevec.

Komunalno podjetje Logatec d.o.o.

Četrtek, 17. septembra 2015, ob 19. uri, Jožefova dvorana Medgeneracijskega doma Marije in Marte, Šolska pot 1

 

Predavanje z naslovom V zapletenih časih vzgajati enostavno

 

Čas, v katerem živimo, doživljamo kot zelo zapleten. Vsakovrstne krize nas strašijo. Starši in vzgojitelji se že v naprej bojimo možnih posledic naših dejanj, odločitev, vzgojnih posegov. Na področju vzgoje se iščejo "čudežne" formule, tako z vidika vsebine, kakor z vidika vzgojnih metod in pristopov. To vodi v vedno večjo zmedenost vzgojiteljev, vzgoja pa je videti kot nekaj zelo kompliciranega.

Odgovor, ki ga predlagam na to situacijo je, da se ponovno ozremo na glavne in prvinske potrebe otroka, ki je oseba v nastajanju. Otroku je potrebno omogočiti varno okolje, v katerem bo lahko "preizkušal" življenje. Predvsem pa je potrebno biti kot vzgojitelj preprost, jasen in enostaven v predlogih otroku. Da bi vzgojitelj lahko bil tak, mora biti v sebi čim bolj trden, jasen in v pristnem odnosu.

 

Predavatelj Slavko Rebec je duhovnik koprske škofije, po izobrazbi teolog in pedagog. Trenutno opravlja službo škofovega vikarja za pastoralo in župnika v Šmarjah pri Kopru. Prej je bil 12 let rektor Škofijske gimnazije Vipava.

 

Org. in info: Župnija Dolnji Logatec, http://zupnija-dolnji-logatec.rkc.si/

OB EVROPSKEM DNEVU SPOMINA NA ŽRTVE TOTALITARNIH IN AVTORITARNIH REŽIMOV NA SPOMINSKO SLOVESNOST:

50 LETNICA SMRTI MSGR. JANEZA HLADNIKA
70 LETNICA POVOJNIH POBOJEV IN ODHODA NAŠIH ROJAKOV V BEGUNSTVO

V nedeljo 23. avgusta 2015 ob 15. uri

Somaševanje bo vodil, gospod Franc Maček.

V kulturnem programu nam bo spregovoril direktor Rafaelove družbe, gospod Lenart Rihar in naš rojak dr. Janez Zorec. V župnišču bo razstava o življenju in delu msgr. Janeza Hladnika enega mnogih v preteklosti zamolčanih Slovencev.

Vabljeni na našo spominsko slovesnost!

Spominski odbor farnih plošč Rovte,
Občinski odbor VSO Logatec,
Župnija Rovte in
Krajevna skupnost Rovte

V imenu predsednika Republike Slovenije bodo jutri, v petek, 8. maja 2015, ob 13. uri položeni venci na treh obeležjih zaveznikom v II. svetovni vojni. 
Eno izmed teh obeležij je spomenik posvečen posadki strmoglavljenega ameriškega bobnika B-24H-5-CF Liberator 41-29244 v Kotlicah v Logatcu.
Venec bo v imenu predsednika republike položil Uroš Krek, svetovalec predsednika republike. 

Dogodku se bo pridružil tudi obrambni ataše Združenih držav Amerike v Republiki Sloveniji, podpolkovnik Todd Scattini.


Lokacija: Ob gozdni poti, občina Logatec

 

O spomeniku:

15. oktobra 2014 je bil v spomin na posadko ameriškega bombnika B-24H Liberator, s serijsko številko 41-29244 in vzdevkom Double Trouble, nedaleč od mesta Logatec postavljen spomenik.

Posadko so sestavljali:
Pilot - podporočnik Edwin H. (Heine) Pries; 0-745173
Kopilot – podporočnik Frank R. Gerrity; 0-811363
Navigator – podporočnik James W. Cottrell; 0-689726
Bombardir – podporočnik George A. Evens; 0-688948
Strelec zgornje kupole - narednik Harold Koslow; 11090076
Strelec spodnje kupole – narednik Steve Varga; 15333985
Strelec v trupu letala desno – narednik Joseph J. McCord; 15382924
Strelec v trupu letala levo – narednik Salvatore P. Scafidi; 11091044
Strelec v nosu letala – narednik Don T. Abernathy; 14158859
Strelec v repu letala – narednik Thaddeus S. Tokarski; 33477925.


25. februarja 1944 je bilo to letalo v formaciji ostalih bombnikov na poti iz oporišča v južni Italiji Gioia del Colle proti nemškemu Regensburgu z misijo bombardiranja tovarne nemških letal Messerchmitt. V pozno dopoldanskih urah je bilo letalo napadeno s strani Messerschmittovih lovcev in proti letalske obrambe s tal. Ob zadetku je bilo tako močno poškodovano, da je v ognju strmoglavilo v bližini Logatca, na predel Kotlic. Pred tem je posadki uspelo odvreči neaktivirane bombe, ki so padle na predel Loma.
Pravočasno je uspelo izskočiti petim članom posadke, drugih pet pa je v strmoglavljenem letalu dočakala temna usoda.

Rešili so se:
Kopilot – podporočnik Frank R. Gerrity; 0-811363
Navigator – podporočnik James W. Cottrell; 0-689726 (težje poškodovan; nogi prestreljeni s strojnicami kalibra 303, pri odskou iz letala pa mu je propeler skorajda v celoti odrezal levo nogo)
Bombardir – podporočnik George A. Evens; 0-688948
Strelec zgornje kupole - narednik Harold Koslow; 11090076
Strelec v nosu letala – narednik Don T. Abernathy; 14158859.

Preživele člane posadke so v kratkem zajeli Nemci in jih poslali v tri različna taborišča za letalce na sever Nemčije, kjer so vsi preživeli grozote bivanja v prvotno dodeljenih taboriščih, Koslow in Abernathy pa sta preživela Pohod smrti v dolžini skoraj 1000 km.

Po vojni so se vsi preživeli vrnili v ZDA, kjer so si ustvarili družine in izjemne kariere ter bili priznani kot vidni člani družbe.  
Konec leta 1947 sta bila pilot Edwin H. Pries in repni strelec Thaddeus S. Tokarski prekopana in pokopana na domačih pokopališčih v ZDA, medtem ko so bili ostali trije; strelec spodnje kupole Steve Varga, strelec v trupu letala desno Joseph J. McCord in strelec v trupu letala levo Salvatore P. Scafidi prekopani iz dolnjelogaškega pokopališča na ameriško vojaško pokopališče v Firence. 

Avtor spomenika, Raul Semenič, je datum postavitve spomenika (15. oktober) izbral z namenom. Tega dne leta 2013 je na svoj »zadnji let« v starosti 91 let odšel še zadnji član posadke, ki si je s skokom iz gorečega letala skoraj 70. let pred tem rešil življenje. 


Pri nastanku spomenika so sodelovali tako Slovenci kot Američani.
Sliko bombnika je prispeval ameriški ilustrator Bob Engle, ki je tudi osebno povezan s težkimi bombniki. Njegov oče je bil pilot v ameriški vojski in je med 2. Svetovno vojno pilotiral letečo trdnjavo B-17.
Spomenik je zelo skrbno in s posebnim občutkom izdelal Peter Svete iz Podpeči, Jože Drešar, priznani akademski restavrator in konservator, Igor Brozovič in Nejc Kastelic so ga z avtorjevo pomočjo postavili, Branko Rupnik iz Žibrš pa je intenzivno pomagal pri pridobitvi soglasja lastnika parcele in pri iskanju morebitnih ostankov letala.
Kakšnega izgleda mora biti spomenik, da bo poseben in s pravo pieteto nosil svoje sporočilo, si je zamislil Raul Semenič.
Del sredstev za spomenik in njegovo postavitev pa je prispevala tudi Občina Logatec.

Spomenik je postavljen v bližini padca letala, na čudovitem predelu, in sicer na obronku gozda, pod katerim se do ceste razprostira večja jasa. Spomenik ima obliko dela repa letala, ki je tako zelo značilen za to vrsto bombnika. Liberatorjev rep je bil namreč sestavljen iz več delov, najbolj izstopajoča pa sta bila vertikalna repna stabilizatorja, ki sta v višino merila kar okrog 3 metre. Zaradi oblike in velikosti so ju letalci v hecu imenovali skedenjska vrata. Spomenik v Kotlicah je seveda manjše dimenzije, je pa tretji spomenik v Sloveniji, ki je bil leta 2014 postavljen v spomin na ameriška letala in posadke, ki so 1944 na slovenskih tleh zaključile celotni ali določen del svojega poslanstva.
Igor Verdev je raziskoval zgodbo in v Andražu v Spodnjesavinski dolini postavil spomenik posadki leteče trdnjave B-17 z imenom Dark Eyes.
Marko Zdovc je raziskal usodo Liberatorja B-24 z imenom Peacemaker, ki je 25. februarja 1944 strmoglavil v Vrbi pri Dobrni in junija 2014 postavil spomenik.
15. oktobra 2014 pa je bil svojemu namenu predan tudi spomenik, posvečen v Logatcu strmoglavljenemu letalu z imenom Double Trouble in njegovi posadki. Ta spomenik je vpisan tudi v register kulturne dediščine.

19. novembra 2014 sta spomenik in lokacijo padca letala obiskala tudi takratni ameriški ambasador v Sloveniji, Joseph A. Mussomeli in obrambni ataše v RS Todd A. Scattini. Predstavljena jima je bila zgodba posadke in letala ter nekaj drobcev iz življenj preživelih članov. Oba visoka gosta sta bila izredno navdušena nad obliko spomenika, ki je edinstvena. Zgodba posadke ju je presunila. Na lokaciji padca sta našla še nekaj drobnih delčkov ostankov letala, kar ju je osupnilo

Na koncu sta avtorja z osebno noto in posebnim priznanjem ameriške ambasade, ki ga je osebno oblikoval ambasador Mussomeli, tudi sama izredno presenetila in izrazila svojo zahvalo za počastitev spomina na njune rojake, ki so na slovenskih tleh izgubili življenja.


25. februarja 1944 je bilo v okviru misije Big week izgubljenih kar 25 Liberatorjev, v sklopu celotne misije, ki je trajala od 20. do 26. februarja 1944, pa 226 težkih bombnikov in 28 lovcev.
25. februarja 1944 je na slovenska tla padlo 5 Liberatorjev.
Ameriška vojska je, po podatkih Wikipedie, med decembrom 1941 in avgustom 1945, izgubila 65.164 letal, do tega na neameriških tleh 43.581 in 21.583 znotraj ZDA. Sama pa je v tem obdobju uničila 40.259 sovražnikovih letal.

Avtor fotografij: Andrej Korenč

Spomenik


Obrambni ataše ZDA v RS, Todd Scattini, nekdanji ambasador ZDA v RS, Joseph Mussomeli in avtor spomenika Raul Semenič

Edina znana fotografija letala B-24H, Liberator 41-29244 Double Trouble (vir: http://forum.armyairforces.com/B-24-4129244-Double-Trouble-m210538.aspx)

Trenutno stanje

Občina Logatec bo skupaj s posebno komisijo s področja kulture letos pripravila najmanj štiriletno Strategijo razvoja kulture v občini Logatec, z namenom usmeritve razvoja lokalne kulture na vseh področjih znotraj meja občine. Strategija bo obsegala podrobnejšo analizo stanja, ki bo izpostavila prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti na tem področju. Analiza bo največ prispevala k oblikovanju strategij razvoja, vizije, ciljev in iz slednjih letne politike ter posameznih ukrepov, potrebnih za izvedbo zastavljenih ciljev. Strategija bo določila kaj bo potrebno finančno podpirati in česa ne, da se ne stoji več na mrtvi točki, ampak zagotovi potreben razvoj, ki lahko zagotovi tako veliko večjo prepoznavnost Logatca in kvalitetnejšo ponudbo, posledično pa dodaten dohodek sredstev tudi v kulturi.

Ker pa se davkoplačevalska sredstva na področju kulture lahko deli na podlagi strateških dokumentov. Dokler prave strategije razvoja kulture še nimamo, je občinski svet za letošnje leto, kakor je bilo do sedaj v praksi že kar nekaj let, sprejel (eno)letni program kulture. Ta dokument podaja informacijo o tem koliko sredstev Občina namenja za: obnove kulturne dediščine, knjižnico, JSKD, ljubiteljsko kulturno dejavnost (razpise za sofinanciranje kulturnih programov in projektov), abonma, projekte v interesu občine, medije, protokolarne dogodke in kulturne domove. Za kulturo je v letu 2015 v proračunu namenjenih 792.275,42 EUR.

Pozitivna in hkrati negativna lastnost tega letnega programa pa je, da področju ljubiteljske kulturne dejavnosti ne določa kaj konkretno se pri programih in projektih (povečini društev) sofinancira in česa ne. To je pozitivno, ker se lahko na razpis prijavi vsakdo, ki izpolnjuje pogoje, in sicer s katerokoli vsebino, ki jo bo izvajal kjer koli. Omejitev ni. Sofinancira se vse, kar si prijavitelji zamislijo. Dokler ni s konsenzom vseh strani (predvsem tudi izvajalcev) določena konkretna vsebina, kaj se z davkoplačevalskimi sredstvi podpira in dokler niso postavljene tudi določene omejitve (ob predpostavki odločujočih, da je teh sredstev dovolj), je sedaj tak način dostopnosti do sredstev edino transparenten in vsem omogoča enake pravice. Vendar bi bil ta način prijaviteljem veliko ljubši, če bi bilo na voljo tudi veliko več sredstev. Negativno pa je, da je sredstev za posameznega prijavitelja samo dobrih 25% od njegove porabe in pričakovanj. Velika večina prijaviteljev pa sredstev niti ne dobiva od matičnega vira – JSKD ali si jih pridobi morebiti na tržni način. Vso pomoč pričakujejo samo od Občine, kar pa na daljši rok ni preveč perspektivno za njihove želje.


Letos 8.000 EUR več sredstev
Izredno razveseljivo dejstvo je bilo, da se je politični vrh letos odločil za sofinanciranje programov ljubiteljske kulturne dejavnosti nameniti več sredstev. Iz lanskih 48.000 so postavko povišali na 56.000 EUR. Ravno to dejstvo pa je botrovalo tudi prijavi več upravičencev na ta razpis oz. prijavi tistih upravičencev, ki so imeli v zadnjih dveh letih velike odhodke, a so se pred tem prijavljali na projekte ali pa sploh niso kandidirali za občinsko sofinanciranje. Več upravičencev na razpisu, med katerimi je več takih, ki so imeli velike odhodke, ki so osnova za določanje točk, pa pomeni, da bo za vsakogar manj sredstev. Nikomur, ki izpolnjuje pogoje za prijavo, pa strokovna komisija nima pravice odreči sodelovanja pri sofinanciranju.


Kako se izračuna vrednost točke po dolgih letih za nekatere še vedno neznanka
Metoda razdelitve sredstev je kljub že dolgoletnemu načinu nekaterim prijaviteljem še vedno neznana. Sredstva na vseh razpisih se vedno razdeli na isti matematični način, in sicer število razpoložljivih sredstev za kulturne programe (letos 56.000 EUR) se deli z vsoto točk vseh upravičencev (letos 224.320 točk) ter se tako izračuna vrednost ene točke. Letos je ta točka vredna 0,24963367 EUR. S to vrednostjo ene točke se pomnoži točke vsakega posameznega upravičenca in izračun je višina sofinanciranja tega posameznega programa. V kolikor je nekdo dosegel 1.000 točk, se slednje pomnoži z vrednostjo ene točke in dobi rezultat 249,63 EUR. Več točk imate, večje sofinanciranje prejmete. Vendar je to še osnova.


Kazenski odvzemi sredstev

Ker razpisi vsebujejo tudi kazensko določilo, da se tistemu upravičencu, ki v preteklem letu ni porabil vseh sredstev, prav toliko sredstev v tem letu vzame, mora strokovna komisija izračunati tudi vrednost ene točke tega dodatnega denarja, ki ga razdeli med vse ostale upravičence proporcionalno – torej to vrednost druge točke pomnoži z vsemi točkami vsakega posameznega upravičenca. Vrednost druge točke iz naslova kazni pa strokovna komisija izračuna na enak način kot osnovno točko. Višino kazenskega zneska deli s skupnim številom točk prijaviteljev, ki niso kaznovani in mednje razdeli kazenski znesek. Na koncu pa sledi še seštevek osnovnega zneska z dodatkom z naslova kazensko odvzetih sredstev (pri upravičencu, ki je kaznovan seveda tega dodatka ni, ker se mu je kazenski znesek odvzelo od osnovno izračunanega predloga sofinanciranja) ter se tako določi zneske sofinanciranja za vsak program posebej.

V letošnjem letu se je na dotični razpis za sofinanciranje programov uspešno prijavilo 17 upravičencev s skupnim številom točk v višini 224.320,00, v lanskem pa 16 upravičencev s skupaj 152.874,50 točkami, kar je ogromna razlika. Letošnja vrednost ene točke je 0,24963367 EUR, lanska pa je bila 0,31398303 EUR.


Letos ni več uravnilovke
Letošnji razpis se od lanskega razlikuje v odsotnosti uravnilovke, ki je prijaviteljem z delovanjem na več različnih področjih dodelila samo tak odstotek izračunanih sredstev na prej pojasnjeni način, v kolikšnem so imeli porabo sredstev s področja kulturnih programov. Strokovna komisija se je vsako leto soočala s težavo pri zagotavljanju transparentnega razdeljevanja sredstev do vseh upravičencev. V prvem letu so upravičenci sami vpisali v kakšnem odstotku imajo odhodke na področju kulture v primerjavi z ostalimi področji dela. Večina upravičencev je podala realne odstotke, žal nekateri pa take, ki so jim bili v korist na račun ostalih upravičencev, a niso bili realni. Ker mora komisija spoštovati predpise in besedilo razpisa ter ne sme odstopati od zapisanih določb, ni smela drugače izračunati realnega odstotka, ampak upoštevati s strani upravičencev podane odstotke. V naslednjem letu je razpisno besedilo vsebovalo določilo, da bo komisija sama izračunala realne odstotke na podlagi vlog upravičencev na vseh razpisih. Končna ugotovitev je bila, da je tudi tak način izračuna uravnilovke neustrezen, saj se vsi mehanizmi za črpanje občinskih sredstev ne zaključijo ob istem času, zato komisija ne more razpolagati z realnimi podatki. Ker v času dela komisije na voljo niso realni podatki koliko sredstev dobivajo upravičenci z različnih področij in ker tudi drugi razpisi, ki sofinancirajo programe upravičencev, nimajo te uravnilovke, jo je župan umaknil iz besedila sklepa o uvedbi javnega razpisa.


Kako lahko komisije sploh ocenjujejo vloge s področja kulture, če pa ne obiskujejo kulturnih prireditev?
Strokovne komisije vse popolne vloge pregledajo in točkujejo na podlagi podanih kriterijev, meril in točk. Komisije točkujejo vloge na podlagi odgovorov, ki ste jih prijavitelji podali na tonamenskih obrazcih in na podlagi dokazil, ki ste jih priložili. V kolikor prijavi ni priloženo kakšno dokazilo ali pri določenem segmentu ni odgovora, komisija v tem segmentu prijavo oceni z 0 točkami. V kolikor pa iz vsebine napisanega komisija ne more razločiti podlage za točkovanje, prijavitelja pozove na izjasnitev v petih dneh. V kolikor prijavitelj ne poda izjasnitve v tem času, komisija temu segmentu prijave ne more določiti drugega kot 0 točk.

Komisija mora biti pri točkovanju prijav objektivna, kar pomeni, da lahko upošteva samo pisne dokaze in odgovore iz vlog in nikakor ne svojih pozitivnih ali negativnih občutij, ki so jih njeni člani dobili ob morebitnem obisku katere izmed prireditev predlagateljev. Zaradi zahteve po objektivnosti, člani komisij tudi zaradi namena dela komisije ne obiskujejo prireditev in projektov prijaviteljev, kar nekateri člani društev v splošnih debatah radi poudarjajo kot bistvo dela članov komisij. Delo komisije mora biti strokovno, transparentno, pošteno in za vsako točko mora obstajati pisna podlaga oziroma dokazilo.

Občinska uprava

Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 - ZVO-1B, 108/09, 80/10 - ZUPUDPP, 43/11 - ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP -A, (109/12), 76/14 – odl. US in 14/15 – ZUUJFO) in 30. člena Statuta Občine Logatec (Logaške novice, št. 10/10 – uradno prečiščeno besedilo) župan Občine Logatec sprejemam


Sklep
o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta
Centralne dejavnosti Brod - vzhodni del


1. člen

(ocena stanja in razlogi za pripravo podrobnega prostorskega načrta)

(1) S tem sklepom se začne priprava občinskega podrobnega prostorskega načrta Centralne dejavnosti Brod - vzhodni del, v nadaljnjem besedilu: OPPN.
(2) Po določilih Odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 10/12, 12/12-popr., 7-8/13, 12/14, Uradi list RS, št. 97/12, 110/13, v nadaljnjem besedilu OPN) je obravnavano območje po osnovni namenski rabi opredeljeno kot območja stavbnih zemljišč, po podrobnejši namenski rabi pa pretežno kot CDo – trgovske, oskrbne, poslovno - storitvene, gostinske dejavnosti.
(3) Pobudo za izdelavo OPPN so podali lastniki zemljišč (v nadaljnjem besedilu: pobudnik), ki imajo na območju namen graditi trgovski objekt. Pobuda je bila ocenjena kot sprejemljiva.
(4) OPPN mora biti usklajen z veljavnimi predpisi in razvojnimi koncepti pobudnika.


2. člen

(območje podrobnega prostorskega načrta)

(1) Okvirno obravnavano območje OPPN se nahaja na severozahodni strani trgovskega objekta Hofer, v jugozahodnem delu naselja Logatec, ob državni, glavni cesti II. reda. Območje urejanja OPPN na severozahodni strani omejuje lokalna zbirna cesta, ki se priključuje na Cesto Talcev. Na severovzhodni strani obravnavano območje omejuje Cesta Talcev, na jugozahodni strani pa je obravnavano območje omejeno z državno, glavno cesto II. reda, kjer se izvede njena rekonstrukcija.
(2) Skladno z OPN se meja OPPN lahko spremeni in prilagodi podrobnim programskim zahtevam ter razmeram na terenu pod pogojem, da s spremenjeno mejo soglašajo lastniki na novo vključenih parcel. V primeru sprejema tega OPPN pa ne gre za spreminjanje meje ali novo vključitev parcel, pač za zmanjševanje obsega predvidenega OPPN samo na parcele v lasti pobudnika.
(3) Ureditveno območje OPPN zajema del enote urejanja prostora BL-205, in sicer zemljišča s parcelnimi številkami 1512/2, 1513/2, 1507/3, 1517/2-del, 1508/2, vse k. o. Blekova vas. Vplivno območje OPPN pa bo obsegalo še zemljišča parc. št. 1696, 1657/3, 1653/2 vse k.o. Blekova vas, zaradi rekonstrukcije državne in občinskih cest.
(4) Površina območja meri okvirno 6.882 m2. Ob izdelavi OPPN se lahko meja in velikost območja spremenita.


3. člen

(način pridobitve strokovnih rešitev)

(1) Pri pripravi OPPN je potrebno upoštevati veljavne prostorske akte občine Logatec, podatke o prostoru in obstoječo komunalno opremo.
(2) V postopku priprave dopolnjenega osnutka OPPN je treba zagotoviti vse potrebne strokovne podlage, izdelava le-teh se določi v postopku priprave OPPN.


4. člen

(roki za pripravo podrobnega prostorskega načrta)

(1) Okvirni terminski plan za OPPN:

– sklep o začetku priprave
– priprava osnutka 60 dni
– pridobivanje smernic (in odločitev o CPVO) 30 dni
– priprava dopolnjenega osnutka (in priprava ter preverba kakovosti izdelanega okoljskega poročila) 60 dni
– sodelovanje javnosti 37 dni
– priprava predloga (preučitev pripomb in predlogov javnosti na dopolnjen osnutek, priprava stališč) 45 dni
– pridobivanje mnenj 60 dni
– priprava usklajenega predloga 30 dni
– sprejem

(2) Predvideni roki se lahko zaradi nepredvidljivih zahtev in pogojev pristojnih nosilcev urejanja prostora spremenijo.
(3) V primeru zahteve po vodenju postopka CPVO se aktivnosti s tega področja smiselno vključijo v faze izdelave OPPN ter se izvajajo skladno z določili Zakona o varstvu okolja in Zakona o prostorskem načrtovanju, posledično pa se podaljšajo tudi roki izdelave in sprejema OPPN.


5. člen

(navedba nosilcev urejanja prostora)

(1) Nosilci urejanja prostora, ki podajo smernice in mnenje k načrtovanim prostorskim ureditvam s svojega delovnega področja, so:
- Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Vojkova cesta 61, 1000 Ljubljana,
- Ministrstvo za obrambo, Direktorat za logistiko, Sektor za gospodarjenje z nepremičninami, Vojkova cesta 61, 1000 Ljubljana,
- Ministrstvo za infrastrukturo, Direkcija RS za ceste, Trdinova ulica 8, 1000 Ljubljana,
- Ministrstvo za kulturo, Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana,
- Agencija RS za okolje, Oddelek območja za srednjo Savo, Einspilerjeva ulica 6, 1000 Ljubljana,
- Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec - prometna infrastruktura,
- Komunalno podjetje Logatec, d.o.o., Tržaška cesta 27, 1370 Logatec - komunalna infrastruktura,
- Elektro Ljubljana, d.d., Slovenska cesta 58, 1000 Ljubljana - energetska infrastruktura,
- Telekom Slovenije, d.d., PE Ljubljana, Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana - telekomunikacijska infrastruktura,
- Adriaplin, d.o.o., Dunajska cesta 7, 1000 Ljubljana - druga infrastruktura,
- Naklo, d.o.o., Notranjska cesta 14, 1370 Logatec - druga infrastruktura.
(2) Osnutek OPPN se pošlje tudi na Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za okolje, Sektor za celovito presojo vplivov na okolje, Dunajska cesta 47, 1000 Ljubljana, ki odloči, ali je za načrtovano prostorsko ureditev potrebno izvesti postopek celovite presoje vplivov na okolje (CPVO).
(3) Če državni nosilec urejanja prostora v 30 dneh ne da posebnih smernic oziroma če v tem roku ne da smernic lokalni nosilec urejanja prostora, se šteje, da jih nima. Pripravljavcu ni treba upoštevati smernic, izdanih po izteku roka, mora pa upoštevati vse zahteve, ki jih za načrtovanje predvidenih prostorskih ureditev določajo veljavni predpisi.
(4) Če se v postopku priprave prostorskega načrta ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice in mnenja tudi drugih nosilcev urejanja prostora, se jih v postopek vključi naknadno.


6. člen

(obveznosti v zvezi s financiranjem priprave podrobnega prostorskega načrta)

(1) Pripravo OPPN financira pobudnik, ki v ta namen sklene pogodbo z izvajalcem, ki izpolnjuje zakonite pogoje za prostorsko načrtovanje.
(2) Obveznosti investitorja v postopku priprave OPPN se določijo z dogovorom o sodelovanju med Občino Logatec in investitorjem.


7. člen

(začetek veljavnosti sklepa)

Ta sklep se objavi v Logaških novicah in začne veljati naslednji dan po objavi. Sklep se objavi tudi na spletni strani Občine Logatec, www.logatec.si.

 

Številka: 3505-2/2015-4
Datum: 24. 4. 2015


Berto Menard
ŽUPAN

Spominski odbor farnih plošč Rovte, župnija Rovte, Občinski odbor VSO Logatec, KS Rovte

vabijo na 

Molitveno uro 

Na 4. velikonočno nedeljo 26. 4. je v župnijski cerkvi Rovte ob 14h molitvena ura za domovino, ki jo vodi gospa Vanja Kržan »Vse blagoslove tebi domovina« - Izrael slovenski. Molitvena ura bo v spomin vsem tistim, ki so iz teh krajev in tega svetišča pred 70. leti odšli v smrt ali begunstvo in se niso vrnili domov.

Vabljeni v čim večjem številu. Tudi oni so umrli za domovino.

Pogovorni večer

Raziskovalec in založnik Matej Leskovar nam bo v predavanju 27. 4. 2015 ob 20 uri v Domu krajanov Rovte spregovoril o problematiki sodelovanja med partizani in okupatorskimi silami v II. svetovni vojni. Izzivalno tematiko obilno potrjujejo odkritja iz arhivov in pričevanja.

"Bliža se nam t.i. "Dan zemlje" - 22. april. Na ta dan se povsod naokoli vrstijo razno razne čistilne akcije, ki imajo namen ozaveščanja o pomenu čistega in urejenega bivalnega ter naravnega okolja, da bi s tem ohranili naravo še dolgo v "dobri kondiciji", da nam ne bi venomer kazala le zobe in nas presenečala z ekstremnimi pojavi. Gre seveda za globalno skrb, vendar lahko tudi mi, v našem kraju poskrbimo za čisto okolje.

Prav s tem namenom smo se na Občini Logatec in v štabu Civilne zaščite občine Logatec odločili, da v soboto 25. aprila 2015 dopoldan, izvedemo čistilno akcijo brežin dolvodno ob Logaščici - od Grajskega parka do ponora v Jački. Nič kaj posebnega, le spraviti moramo naplavine in vejevje stran od rečne struge in jih na kraju samem zakuriti oz. uničiti. To delamo z namenom, da te naplavine, ob povečanem vodostaju ne bi zamašile ponor v Jački in s tem povečale poplavno ogroženost dolvodno, kjer so se leta 2010 pojavile večje poplave.

S to gesto in akcijo želimo obenem spodbuditi krajane - občane, da podobno storijo vse povsod tam, kjer so lastniki brežin in že po Zakonu o vodah dolžni skrbeti za poplavno varnost. Seveda se v samo strugo reke ne posega, ker je to državno javno dobro in zanjo skrbi država (Agencija Republike Slovenije za okolje, konkretno za Logaščico koncesionar Hidrotehnik d.d.).

Akcijo bomo začeli ob 8.30 z zborom pred Upravnim centrom (zbirno in sprejemno mesto) in od tam se razdelimo po skupinah na določene delovne točke. Te točke bomo določili glede na zmožnosti dostopa in normalnega dela ob brežini.

Med akcijo bo organizirana malica, po akciji pa družabno srečanje v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje - enota Logatec (Blekova vas).

V čistilni akciji bodo vključene vse enote za zaščito, reševanje in pomoč občine Logatec (seveda po njihovih zmožnostih), predstavniki krajevnih skupnosti Naklo in Tabor ter drugi prostovoljci, ki se bodo pravočasno prijavili na akcijo. V zvezi s tem je zaželeno, da se morebitni prostovoljci prijavijo do srede 22.4.2015 do 14. ure na naslednje kontakte:
- Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
- 01/7590-626 (Damjan Barut, nam. poveljnika CZ Logatec).

Lep dan in čisto okolje želimo vsem občanom občine Logatec,

Župan
Berto MENARD"

Na Planinskem polju se gladina vode še nekoliko zvišuje. Gladina Cerkniškega jezera je ustaljena, na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini pa se gladine poplavnih voda znižujejo. Upadanje gladin poplavnih voda na kraških poljih Notranjskega krasa se bo danes zaradi nočnih padavin le nekoliko upočasnilo.

Reka Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Pretok Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah počasi upada.


Lep pozdrav,
Nejc Pogačnik

V noči na nedeljo in v nedeljo bo možen hiter porast hudournikov in manjših vodotokov, predvsem v južni in zahodni Sloveniji. V nedeljo čez dan bodo v teh delih države narasle tudi večje reke, ki predvidoma ne bodo presegle opozorilnih pretokov.

Vodna gladina na kraških poljih Notranjskega krasa bo pričela predvidoma ponovno naraščati v nedeljo.

Na Planinskem polju se gladina vode še postopoma zvišuje in narašča s hitrostjo okoli 1 cm/uro. Gladina Cerkniškega jezera se ne zvišuje več, na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini pa se gladine poplavnih vod znižujejo.

Reka Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Gladina vode na Ljubljanskem barju je ustaljena. Pretok reke Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah počasi upada.


Lep pozdrav,
Nejc Pogačnik
dežurni hidrolog

Na Planinskem polju se ojezerjene površine v  zadnjih 24 urah zvišujejo za okoli 1 cm/uro. Gladina Cerkniškega jezera se le malo zvišuje, na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini pa se gladina poplavne vode znižuje.  

 
Reka Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Gladina vode na Ljubljanskem barju je ustaljena. Pretok reke Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah počasi upada.
 
Vodna gladina na kraških poljih Notranjskega krasa bo pričela predvidoma ponovno naraščati v nedeljo, na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju bo naraščanje hitreje kot danes.
 
 
 
V noči na nedeljo in v nedeljo opozarjamo na možen hiter porast hudournikov in manjših vodotokov. V nedeljo bodo najbolj narasle reke v zahodni in južni Sloveniji, ki pa predvidoma ne bodo presegle opozorilnih pretokov.
 
 
 
Lep pozdrav

Mineva približno leto dni, odkar so potekali posveti s prebivalci lokalnih skupnosti, ki živijo ob predvidenih trasah daljnovoda. Organizirani so bili zato, ker je želelo Ministrstvo za infrastrukturo in prostor že v zgodnji fazi predstaviti načrte za prehod 220 kV omrežja na 400 kV ter omogočiti soočenje mnenj in predlogov lokalne javnosti glede načrtovanega daljnovoda z izhodišči stroke in države. Prav tako je želel investitor — ELES pridobiti mnenja lokalne javnosti o obeh variantah. 

Vseh posvetov se je skupno udeležilo več kot 550 udeležencev. Daleč največ vprašanj in izraženih mnenj udeležencev se je nanašalo na vplive daljnovoda na zdravje in premoženje ljudi. Pogosta so bila vprašanja o sevanjih, o nadomestilih za zmanjšano vrednost nepremičnin pod in ob njem, o kriterijih za izbor najustreznejše variante in možnih optimizacijah. Poleg splošne zahteve, izražene na vseh posvetih, naj se daljnovod umakne od naselij, je bilo podanih nekaj konkretnih predlogov glede poteka ali izboljšav trase. Med glavnimi razlogi za nasprotovanje daljnovodu je strah ljudi pred njegovimi negativnimi vplivi na zdravje, predvsem elektromagnetnega sevanja in hrupa.

Podrobni zapisi posameznih delavnic, kakor tudi zaključno poročilo o posvetih je objavljeno na spletni strani investitorja: http://www.eles.si/prehod-220kv-na-400kv-bericevo-divaca-sodelovanjejavnosti.aspx

Pripravljavci DPN so vse prejete pobude in prispevke skrbno proučili in trenutno obdelujejo optimizacije znotraj študije variant in okoljskega poročila. Optimizacije bodo vpeljane v osnovne variante tras, nato gresta študija variant in okoljsko poročilo v javno obravnavo. Le-ta je predvidena spomladi 2015, potekala bo v vsaki občini in na pristojnem ministrstvu za prostor. Pripravljeno gradivo bo razgrnjeno in bo tako v času javne razgrnitve 30 dni na voljo za pripombe in predloge. Temu bo sledila javna obravnava. Takrat bo ponovno priložnost, da se zainteresirani krajani vključijo v postopek in podajo svoje pripombe. 

Ponovna javna razgrnitev z zbiranjem mnenj in pobud bo organizirana v fazi osnutka Državnega prostorskega načrta (DPN) za prehod 220 kV omrežja na 400 kV od Beričevega do Divače, to bo predvidoma v konec leta 2015. Celoten postopek je prikazan na sliki. 

Na spletnih straneh družbe ELES so na voljo številna gradiva, ki pojasnjujejo različne vidike umeščanja daljnovoda v prostor. Med drugim so podane tudi informacije o najpogostejših vprašanjih z odgovori (http://www.eles.si/pogosta-vprasanja.aspx), ki zajemajo podatke o načrtovanju in graditvi daljnovodov, o lastnostih električnih in magnetnih polj, o hrupu in dovoljenih obremenitvah, o meritvah in drugih zanimivih podatkih.

Vabljeni k ogledu.

Vse upravičence na občinskih razpisih s področij kultura, kulturna dediščina, turizem, mladi, šport, humanitarci in starejši spominjamo, da je pogodbeno zadnji rok za oddajo vseh vsebinskih in finančnih poročil z dokazili 24. november 2014.

Tega datuma se z aneksi k pogodbam ne da spreminjati. Dokumentacije, ki bo dostavljena po tem roku, Občinska uprava ne sme več upoštevati, denarna sredstva pa upravičencem tako zapadejo.

Gre za vsa poročila, tako za dogodke ali vsebine, ki so se že zgodile, pa poročil še niste oddali, kakor za dogodke, ki se bodo zgodili po 24. novembru 2014.

Vsako razpisno področje ima svoje posebnosti in različne pogodbene zahteve, zato priporočamo, da poročila pripravite pravočasno, ne čakate na zadnji dan in predvsem podrobno preverite vsa pogodbena določila. Priporočamo tudi, da se s pripravljeno dokumentacijo najprej zglasite pri pristojnem uslužbencu, da preveri ali je vse pripravljeno skladno s pogodbenimi določili. Po preteku zadnjega roka Občinska uprava upravičencev, v primeru napak ali pomanjkljivosti, ne bo več pozivala k odpravi napak ali dopolnitvam, ampak izplačala samo skladno s pogodbo pravilno dokazana sredstva.

Vsi obrazci poročil so na voljo na spletišču www.logatec.si, na osnovni strani, v zavihku Vloge in obrazci in v zavihku Razpisi in javna naročila, v podzavihku Sofinanciranja.
Pri pošiljanju omenjenih dokumentov prosimo vse upravičence, da dokumentov ne spenjajo s spenjačem.

Občinska uprava

Reka Reka je močno narasla v zgornjem toku, v prihodnjih urah bo ponovno močno narasla v srednjem in spodnjem toku. Danes popoldne in v noči na soboto bo Reka poplavljala ob strugi. Možna so tudi razlitja na območjih redkih poplav.

 
 
 
Reke Cerkniščica, Iška, Ižica in Borovniščica ponovno naraščajo. Dotok zalednih voda je še vedno velik zato se poplavne razmere na območju južnega roba Ljubljanskega barja ponovno zaostrujejo. Voda lahko ponovno poplavi tudi na območjih redkih poplav. Ljubljanica bo danes in jutri še naraščala, na vodomerni postaji Moste bo v noči na soboto presegla pretok 300 m3/s.
 
 
 
Poplavne razmere na kraških poljih se ponovno zaostrujejo. Ponovno naraščajo reke na območju Ribniške doline. Ojezerjene površine v Ribniški in Dobrepoljski dolini se postopno povečujejo. Povečale se bodo tudi ojezerjene površine na območju Dolenjskega in Notranjskega krasa.
 
 
 
Vipava je v zgornjem toku pričela ponovno naraščati, prav tako tudi njeni pritoki. Popoldan in v noči na soboto se lahko razlije tudi na območja redkih poplav.
 
 
 
Rižana močneje narašča in se lahko v prihodnjih urah razlije v manjšem obsegu.
 
 
 
Po zbranih informacijah, se bo pretok reke Drave na mejnem profilu z Avstrijo postopno povečeval, a do sobote ne bo presegel 1500 m3/s. V soboto sredi dneva, predvidoma po 14. uri, je možno povečanje pretoka tudi do okoli 1700 m3/s. Ob tem bo Drava poplavila izpostavljena območja ob strugi, ter posamezne objekte na območju Dravograda ter med Mariborom in mejo s Hrvaško.
 
 
 
Sava v srednjem in spodnjem toku poplavlja na izpostavljenih mestih. Predvidoma v noči na soboto bo v Jesenicah na Dolenjskem dosegla pretok okoli 2100 m3/s. V soboto bo še naraščala.
 
 
 
Ob nadaljnjem deževju lahko še vedno hitro narastejo in poplavijo tudi ostale manjše reke na območjih zahodne, osrednje in severne Slovenije, predvsem reke v predalpskem in alpskem svetu, ob dinarski pregradi ter na Notranjskem in Dolenjskem.
 
 
 
Predvidoma v noči na soboto, bo reka Krka v Podbočju presegla pretok 250 m3/s in se razlila na območju pogostih poplav.
 
 
 
Lep pozdrav,
 
Mojca Sušnik, Janez Polajnar, Sašo Petan

Razmere na območju rek Cerkniščice, Iške, Ižice in Borovniščice so se začele postopno umirjati. Dotok zalednih voda je še vedno velik zato danes in jutri pričakujemo povečanje poplavnih površin na Ljubljanskem barju. Voda lahko poplavi tudi območja redkih poplav. Ljubljanica bo danes in jutri še naraščala, na vodomerni postaji Moste bo predvidoma v soboto sredi dneva dosegla pretok 260 m3/s.

Ojezerjene površine Dolenjskega in Notranjskega krasa se bodo danes in v prihodnjih dneh povečevale. Ojezerijo lahko tudi območja v Ribniški in Dobrepoljski dolini ter v dolini zgornje Pivke.

Po zadnjih podatkih ima reka Drava na mejnem profilu z Avstrijo pretok ob 12. uri 1200 m3/s, do konca dneva se bo postopno povečal do 1500 m3/s. Drava poplavlja na izpostavljenih mestih ob strugi. V soboto sredi dneva je možno povečanje pretoka tudi do okoli 1700 m3/s. Ob tem bo Drava poplavila izpostavljena območja in posamezne objekte ob strugi, zlasti na območju Dravograda ter med Mariborom in hrvaško mejo.

Vipava in Reka se v svojem srednjem in spodnjem toku postopno umirjata. Še vedno poplavljata na območjih pogostih poplav. Ob predvidenih nadaljnjih padavinah tekom dneva se bo pretok na obeh rekah ponovno povečal.

Sava v srednjem in spodnjem toku poplavlja na izpostavljenih mestih. Predvidoma v noči na soboto bo v Jesenicah na Dolenjskem dosegla pretok okoli 2100 m3/s.

Ob možnem nadaljnjem deževju lahko še vedno hitro narastejo in poplavijo tudi ostale manjše reke na območjih zahodne, osrednje in severne Slovenije, predvsem reke v predalpskem in alpskem svetu, ob dinarski pregradi ter na Notranjskem in Dolenjskem.

Predvidoma v noči na soboto bo reka Krka presegla opozorilni pretok in se razlila na območju pogostih poplav. V Podbočju je pričakovan pretok 220 m3/s.


Lep pozdrav,
Mojca Sušnik, Janez Polajnar, Maja Jeromel

Številka: 012-30/2014-1
Datum: 28. 10. 2014


Športna društva in zveze
Organizacije invalidov, ki izvajajo športni program invalidov
Javni zavodi in druge ustanove, ki so ustanovljene za opravljanje dejavnosti v športu in so splošno koristne in neprofitne
Organizacije, ki izvajajo športne programe za študentsko populacijo

 

Zadeva: Imenovanje člana komisije za vrednotenje in ocenjevanje športnih programov v občini Logatec


Pravilnik o sofinanciranju športnih dejavnosti v občini Logatec (Logaške novice, št. 12/11), v 8. in 9. členu določa način formiranja in postopek dela posebne komisije kot sledi:


"8. člen

(1) Javni razpis vodi posebna komisija za dodelitev sredstev za športne dejavnosti (v nadaljevanju: komisija), ki jo sestavljajo 3 člani.

(2) Komisijo imenuje župan občine s sklepom, in sicer na sledeči način:
a) enega člana na podlagi predloga izvajalcev športnih programov v občini, pri čemer član postane tisti kandidat, ki doseže največ predlogov posameznih izvajalcev športnih programov. V primeru, da imajo kandidati enako število predlogov, se župan odloči na podlagi predloženih referenc in izkušenj kandidata.
b) enega člana izmed zaposlenih v občinski upravi (praviloma s področja družbenih dejavnosti za področje športa) ter
c) enega člana, ki ga predlaga Odbor za družbene dejavnosti občinskega sveta občine Logatec.

(3) Mandat komisije sovpada z mandatom občinskega sveta občine Logatec.

9. člen

(1) Član komisije je lahko vsaka polnoletna oseba, ki ni predsednik športnega društva, kluba, zveze ali unije.
(2) Na prvi seji izvolijo člani izmed sebe predsednika komisije.
(3) Na sejah komisije se piše zapisnik, za katerega skupaj z ostalimi administrativnimi nalogami skrbi občinska uprava.
(4) Komisija predloži županu v obravnavo ter sprejem točkovnik oz. normative in predlog prioritetnih dejavnosti in vsebin na področju športa za tekoče leto."

 

Zato vas prosimo, da nam v imenu upravičencev, ki so pravne osebe javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju športa v občini Logatec, posredujete predlog osebe, ki ima izobrazbo in izkušnje s področja športa (kot neobvezna zahteva) in bi lahko delovala kot eden izmed treh članov komisije.

Prosimo vas, da predlog z izpolnjenimi podatki na priloženem obrazcu in prilogami – dokazili, posredujete na naslov Občine Logatec, Tržaška cesta 50A, 1370 Logatec do najkasneje
11. 11. 2014.

Lep pozdrav,

Postopek vodil:
Damjan Barut, spec.
Višji svetovalec

mag. Nevenka Malavašič
Vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve

mag. Jože Sečnik 
Direktor

 

Številka: 012-30/2014-2
Datum: 28. 10. 2014


Mladinske organizacije,
Organizacije za mlade,
Mladinski svet Logatec
Javni zavodi, ki delujejo v mladinskem sektorju

Zadeva: Imenovanje člana komisije za vrednotenje in ocenjevanje mladinskih projektov in programov v občini Logatec


Pravilnik o sofinanciranju mladinskih projektov, ki so v občini Logatec v javnem interesu (Logaške novice, št. 12/11), v 8. in 9. členu določa način formiranja in postopek dela posebne komisije kot sledi:

»8. člen

(1) Javni razpis vodi posebna komisija za dodelitev sredstev za mladinski sektor (v nadaljevanju: komisija), ki jo sestavljajo 3 člani.

(2) Komisijo imenuje župan občine s sklepom, in sicer na sledeči način:

a) enega člana na podlagi predloga izvajalcev projektov mladinskega sektorja v občini, in sicer tako, da postane član komisije tisti kandidat, ki doseže največ predlogov posameznih izvajalcev projektov; v kolikor pa imajo kandidati enako število predlogov, se župan odloči na podlagi predloženih referenc in izkušenj kandidata,

b) enega člana na predlog Odbora za družbene dejavnosti občinskega sveta občine Logatec,

c) enega člana izmed zaposlenih v občinski upravi (praviloma s področja družbenih dejavnosti za področje mladine).

(3) Mandat komisije sovpada z mandatom občinskega sveta občine Logatec.

9. člen

(1) Član komisije je lahko vsaka polnoletna oseba, ki ni predsednik izvajalca projekta (upravičenca) ali član poslovodskega organa le-tega.

(2) Na prvi seji izvolijo člani izmed sebe predsednika komisije.

(3) Predsednik sklicuje in vodi seje komisije.

(4) Na sejah komisije se piše zapisnik, za katerega skupaj z ostalimi administrativnimi nalogami skrbi občinska uprava.

(5) Komisija predloži županu v potrditev merila oz. normative in predlog prioritetnih dejavnosti ter vsebin na področju mladinskega sektorja za tekoče leto.«


Zato vas prosimo, da nam v imenu upravičencev, ki so pravne osebe javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju mladine v občini Logatec, posredujete predlog osebe, ki ima izobrazbo in izkušnje s področja mladine (ni obvezen pogoj) in bi lahko delovala kot eden izmed treh članov komisije.


Prosimo vas, da predlog z izpolnjenimi podatki na priloženem obrazcu in prilogami – dokazili, posredujete na naslov Občine Logatec, Tržaška cesta 50A, 1370 Logatec do najkasneje
11. 11. 2014.

Lep pozdrav,

Postopek vodil:
Damjan Barut, spec.
Višji svetovalec

mag. Nevenka Malavašič
Vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve

mag. Jože Sečnik
Direktor

Številka: 012-35/2014-1
Datum: 28. 10. 2014


Zadeva: Imenovanje člana komisije za vrednotenje in ocenjevanje projektov varovanja kulturne dediščine v občini Logatec


5. člen Pravilnika o sofinanciranju projektov varovanja kulturne dediščine v občini Logatec (Logaške novice, št. 12/11) določa, da župan izmed uglednih strokovnjakov s področja kulturne dediščine imenuje tri člane strokovne komisije za razdeljevanje javnih sredstev, ki popolne vloge oceni in vrednoti.

Zato vas prosimo, da nam posredujete predlog osebe, ki je strokovnjak s področja kulturne dediščine in bi lahko delovala kot eden izmed treh članov komisije.

Prosimo vas, da predlog z izpolnjenimi podatki na priloženem obrazcu in prilogami – dokazili, posredujete na naslov Občine Logatec, Tržaška cesta 50A, 1370 Logatec do najkasneje
11. 11. 2014.

Lep pozdrav,


Postopek vodil:
Renata Gutnik
Višji svetovalec za turizem, dediščino in kulturo

mag. Nevenka Malavašič
Vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve

mag. Jože Sečnik 
Direktor

Številka: 012-34/2014-1
Datum: 28. 10. 2014


Izvajalci javnih kulturnih programov in kulturnih na področju občine Logatec


Zadeva: Imenovanje člana Strokovne komisije za vrednotenje javnih kulturnih programov in kulturnih projektov v občini Logatec


2. člen Pravilnika o sestavi, mandatu, nalogah in načinu dela strokovne komisije za razdeljevanje javnih sredstev na področju sofinanciranja kulturnih programov in projektov v občini Logatec z dne 21. 2. 2013 določa, da strokovno komisijo sestavljajo trije člani, eden je uslužbenec občinske uprave, eden je predstavnik upravičencev in eden predstavnik odbora za družbene dejavnosti.

Zato vas prosimo, da nam v imenu upravičencev posredujete predlog osebe, ki bi lahko delovala kot eden izmed treh članov komisije.

Prosimo vas, da predlog z izpolnjenimi podatki na priloženem obrazcu, posredujete na naslov Občine Logatec, Tržaška cesta 50A, 1370 Logatec do najkasneje 11. 11. 2014.

Upravičenci so določeni v 3. in 4. členu Pravilnika o sofinanciranju kulturnih programov in projektov v občini Logatec (Logaške novice, št 3/13 (str. 28)).

Lep pozdrav,


Postopek vodil:
Renata Gutnik
Višji svetovalec za turizem, dediščino in kulturo l.r.

mag. Nevenka Malavašič l.r.
Vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve

mag. Jože Sečnik l.r. 
Direktor

Številka: 012-32/2014-1
Datum: 28. 10. 2014


Pravne osebe javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju spodbujanja razvoja turizma na področju občine Logatec


Zadeva: Imenovanje člana komisije za vrednotenje in ocenjevanje turističnih projektov v občini Logatec


4. člen Pravilnika o sofinanciranju turističnih projektov v občini Logatec programov v občini Logatec (Logaške novice, št. 12/11) določa, da postopek sofinanciranja turističnih projektov vodi tričlanska komisija, ki jo izmed uslužbencev občinske uprave ter na podlagi predloga upravičencev in predloga stalnega delovnega telesa Občinskega sveta, pristojnega za področje turizma, imenuje direktor občinske uprave. Vsi člani komisije morajo imeti izobrazbo in izkušnje s področja turizma.

Zato vas prosimo, da nam v imenu upravičencev, ki so pravne osebe javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju spodbujanja razvoja turizma na področju občine Logatec, posredujete predlog osebe, ki ima izobrazbo in izkušnje s področja turizma in bi lahko delovala kot eden izmed treh članov komisije.

Prosimo vas, da predlog z izpolnjenimi podatki na priloženem obrazcu in prilogami – dokazili, posredujete na naslov Občine Logatec, Tržaška cesta 50A, 1370 Logatec do najkasneje
11. 11. 2014.

Lep pozdrav,


Renata Gutnik
Višji svetovalec za turizem, dediščino in kulturo l.r.

mag. Nevenka Malavašič l.r.
Vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve

mag. Jože Sečnik l.r. 
Direktor

V povezavi z 11. členom Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A, 109/12) in 30. členom Statuta Občine Logatec (Logaške novice, št. 1-2/14 – uradno prečiščeno besedilo), župan Občine Logatec izdajam


P O Z I V 
k oddaji razvojnih pobud s področja urejanja prostora
za pripravo sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta občine Logatec


Vse zainteresirane poslovne subjekte in širšo javnost (posameznike, institucije, krajevne skupnosti, društva, gospodarske subjekte, idr.) pozivam, da svoje razvojne pobude s področja urejanja prostora ter potrebe po spremembi namenske rabe zemljišč (sprememba namenske rabe pomeni med drugim spremembo iz kmetijskih in gozdnih zemljišč v stavbna zemljišča in obratno ter spremembe v ali iz druge rabe) posredujejo Občini Logatec najkasneje do 31. decembra 2014.

Za bodočo razvojno usmeritev občine so najpomembnejša mnenja, potrebe in želje občanov, ki jim želimo slediti. Zato bomo vaša mnenja, pobude oziroma želje, pa naj bodo še tako nenavadne, podrobno proučili ter skladno z državnim pravilnikom ovrednotili. O tem ali pobuda izpolnjuje merila in kriterije za nadaljnjo obravnavo vas bomo obvestili. Pobude pa naj bodo dobro obrazložene.

 Če ste pobudo podali med leti 2003 in 2007, je bila pobuda obravnavana v postopku sprejetega občinskega prostorskega načrta občine Logatec. V tem primeru je potrebno preveriti ali je namenska raba zemljišča spremenjena. Če ni, potem morate podati novo pobudo.

 Če ste pobudo podali med leti 2007 in do 30. 9. 2013, je vaša pobuda že evidentirana in obravnavana oziroma opredeljena na podlagi strokovne podlage in bo v primeru sprejemljivosti vključena v osnutek sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta.

 Če ste pobudo podali med 1. 9. 2013 in do danes, je vaša pobuda že evidentirana in bo obravnavana v sklopu priprave sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta.

 Če pobude še niste podali, je sedaj vaša priložnost.

Pobude lahko posredujete v pisni obliki na naslov Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec ali po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . V ta namen je občina pripravila tudi obrazec, ki ga prejmete v sprejemni pisarni občine ali na spletni strani občine www.logatec.si. Uporaba obrazcev ni obvezna, je pa priporočljiva.


Številka: 3500-4/2013-381 
Datum: 22. 10. 2014

Berto MENARD
Župan Občine Logatec

Sreda, 31. decembra 2014, ob 19. uri, Narodni dom Logatec
Silvestrska predstava Po mojem Slovenci (Boris Kobal)

Bodimo nasmejani tudi na večer najdaljše noči v letu

Letošnje silvestrovanje bomo začeli v družbi hudomušnega Borisa Kobala v silvestrski predstavi – Po mojem Slovenci. V sredo, 31. decembra 2014, se bomo nekaj pred 19. uro zbrali v Veliki dvorani Narodnega doma v Logatcu ter po uri in pol skupaj nazdravili prihajajočemu letu.

Do polnoči nas po koncu predstave predvidoma ločijo še tri ure in pol, kar ob normalnih vremenskih razmerah omogoča, da se še vedno lahko udeležimo preskoka v novo leto s prijatelji, družino ali kje na javnem praznovanju širom Slovenije.

Komedija Po mojem Slovenci pisca, igralca, satirika in režiserja Borisa Kobala je pripoved o človeku, ki skuša razmisliti o značaju Slovencev. Kmalu seveda ugotovi, da je to presneto težko delo, saj se hitro znajde v labirintu nasprotij in hudomušnih rezultatov, kot na primer v sledečem odlomku: »Slovenci in Slovenija…ni nujno, da se ta dva pojma vedno ujemata. Slovenci so narod, ki si želi biti po nemško discipliniran, po drugi strani pa balkansko razposajen. Slovenci v Sloveniji ne čutijo domovine, ko gredo na tuje in slučajno slišijo Avsenike, se razjokajo od domotožja …«. Zabavno zgodbo o našem vsakdanu sta scenarista Boris Kobal in Branko Završan napisala na podlagi tekstov tržaškega glasbenika Giorgia Gaberscika in jih prilagodila našemu prostoru. V dobro uro in pol dolgi predstavi v slogu »teatra canzone«, gledališča v katerem monologu sledi pesem, Borisa Kobala na klavirju spremlja Polona Janežič.


Kako do vstopnic?
Vstopnice za silvestrsko predstavo (10 eur) bodo na voljo od začetka decembra dalje na prodajnih mestih:
- Upravni center Logatec, recepcija, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, Tel.: (01) 759 06 00
- Knjigarna in papirnica DZS Logatec, Tržaška cesta 19, 1370 Logatec, Tel.: (01) 750 98 41
- zaradi selitve Turistične pisarne Naklo, so bile vstopnice iz njihove lokacije prestavljene v Knjigarno in papirnico DZS Logatec.

Org in info: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Občina Logatec je v proračunu za leto 2014 za sofinanciranje humanitarnih dejavnosti, kulture, športa, mladih, starejših, kulturne dediščine in turizma namenila 330.406,39 EUR.
Vse upravičence, ki so kandidirali za sofinanciranje svojih dejavnosti s strani Občine Logatec za leto 2014, pred zaključkom razpisnega obdobja spominjamo, da je zadnji rok, ko morajo biti vsa poročila dostavljena na sedež sofinancerja, 24. oz. 25. november 2014 (odvisno od področja oz. pogodbe). Dokumentacije, ki bo dostavljena po tem roku, Občinska uprava ne sme več upoštevati, denarna sredstva pa upravičencem tako zapadejo.

Vsako razpisno področje ima svoje posebnosti in različne pogodbene zahteve, zato priporočamo, da upravičenci poročila pripravijo pravočasno in podrobno preverijo vsa pogodbena določila. Z oddajo zahtevane dokumentacije naj upravičenci ne čakajo do zadnjega dne, ampak jo čim prej dostavijo sofinancerju, pri čemer priporočamo, da se z dokumentacijo najprej zglasijo pri pristojnem uslužbencu, da preverijo ali je vse pripravljeno skladno s pogodbenimi določili. Po preteku zadnjega roka Občinska uprava upravičencev, v primeru napak ali pomanjkljivosti, ne bo več pozivala k odpravi napak ali dopolnitvam, ampak izplačala samo skladno s pogodbo pravilno dokazana sredstva.

Vsi obrazci poročil so na voljo na spletišču www.logatec.si, na osnovni strani, v zavihku Vloge in obrazci in v zavihku Razpisi in javna naročila, v podzavihku Sofinanciranja.

Pri pošiljanju omenjenih dokumentov prosimo vse upravičence, da dokumentov ne spenjajo s spenjačem.

Občinska uprava

Vpis abonentov za sezono 2014/2015 je zaključen. V pripravi je sedežni red. Abonenti bodo abonmajske vstopnice in položnice prejeli predvidoma 5 dni pred terminom prve predstave.

Po izboru lanskih abonentov si bomo v prihajajoči abonmajski sezoni predvidoma ogledali naslednje komedije: Goveja župca za dušoPunceSeks in ljubosumnost in Sto svečk za Ježka. Predstave si bo možno ogledati predvidoma v mesecih oktober 2014, november 2014 in februar 2015 in marec 2015. Ker pa imajo gledališča zaradi različnih vzrokov možnost predstavo odpovedati, zamenjati ali prestaviti, vam bomo ob takih primerih pravočasno sporočili spremembe. 

Cena za abonma na sedežih v vrstah parterja od prve do vključno osme je 40 eur, za vse ostale sedeže pa 35 eur.


Določanje sedežnega reda:

V kolikor v lanski sezoni (2013/2014) niste bili abonent in ste se prijavili s prijavnico za redne abonente, bomo vašo prijavo upoštevali kot prijavo novega abonenta. Naziv redni abonent se uporablja samo za abonente zadnje sezone (2013/2014), ne za abonente sezon pred lansko. Redni abonent je tisti abonent, ki je imel abonma v sezoni 2013/2014 in se letos ponovno prijavi.

Kako prijava na abonma vpliva na sedežni red?
Tudi v sezoni 2014/2015 bodo veljala ista pravila, ki določajo vrstni red prijav in posledično sestavo sedežnega reda. Sedežni red se določi po ustaljeni metodi.

Kako poteka razvrščanje po sedežih?
Po vrstnem redu prijavnic. 
Pozna prijava zmanjša veliko možnosti za dobro lokacijo.
1. Najprej razporedimo redne abonente*, in sicer najprej tiste, ki so se odločili za iste sedeže kot v prejšnji sezoni. * Redni abonent je tisti abonent, ki je imel abonma v sezoni 2013/2014 in se letos ponovno prijavi.
2. Nato od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo tiste redne abonente, ki želijo sedeti bližje ali dlje od odra. 
3. Na koncu zopet od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo nove abonente.
Vrstni red prijav je ključnega pomena, saj odloča o tem ali boste dobili možnost sedeti bolj spredaj ali ne.

Kako poteka razpored na balkonu?
Razpored na balkonu se prične z razporejanjem abonentov od najvišjih vrst proti najnižjim, torej od vrst številka sedem do ena.

Slišnost igralcev po dvorani
Vsa gostujoča gledališča vedno še posebej prosimo, da bodisi uporabljajo ozvočenje bodisi so bolj glasni. Po preverjanju slišnosti predstav lanske sezone je bilo ugotovljeno, da se je vse igralce slišalo in razumelo po celotni Veliki dvorani Narodnega doma.

V upanju na še eno fantastično sezono vas lepo pozdravljamo.
Občina Logatec

Na podlagi prvega odstavka 53a. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A in (109/12)) ter 16. člena Statuta Občine Logatec (Logaške novice, št. 1-2/14 – uradno prečiščeno besedilo) je Občinski svet Občine Logatec na 29. redni seji, dne 4. 9. 2014, sprejel

Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec

1. člen
S tem odlokom se sprejmejo spremembe in dopolnitve izvedbenega dela Odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 10/12, Uradni list RS; št. 97/12, Logaške novice, št. 12/12-popr., 7-8/13, Uradni list RS. št. 110/13, v nadaljevanju: OPN). Spremeni in dopolni se besedilo OPN in priloga 1, ki je sestavni del odloka.

2. člen
V dosedanji deveti alineji tabele pod naslovom “1.1 Dopustni objekti in dejavnosti” v 112. členu OPN se črta besedilo »: samo izobraževanje in znanstveno raziskovalno delo za potrebe dejavnosti tehnološkega parka«.

3. člen
OPN je stalno na vpogled na Občini Logatec, v prostorih za okolje in prostor.

4. člen
Ta odlok se objavi v uradnem glasilu Občine Logatec in začne veljati osmi dan po objavi.


Številka: 007-21/2014-15 
Datum: 29. 8. 2014 

Berto MENARD
Župan Občine Logatec

 

Na podlagi drugega odstavka 50. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A in (109/12)) Občina Logatec s tem

JAVNIM NAZNANILOM
obvešča javnost o javni razgrnitvi in javni obravnavi dopolnjenega osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec

I.
Občina Logatec naznanja javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 10/12, 12/12-popr., 7-8/13, Uradi list RS, št. 97/12, 110/13, v nadaljevanju: dopolnjen osnutek OPN) in obrazložitev.

II.
Gradivo iz prejšnje točke bo javno dostopno v prostorih Občine Logatec, Tržaška cesta 50 A, Logatec, I. nadstropje, sprejemno informacijska pisarna, v času poslovnih ur, od 3. 9. 2014 do 4. 10. 2014.
III.

Javna obravnava bo potekala v sredo, 17. 9. 2014, s pričetkom ob 17. uri v veliki sejni sobi, I. nadstropje, Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, Logatec.

IV.

V okviru javne razgrnitve ima javnost pravico dajati pripombe in predloge na spremembe in dopolnitve OPN. Pripombe in predloge se poda do 4. 10. 2014 ustno na zapisnik, pisno na mestih javne razgrnitve kot zapis v knjigo pripomb in predlogov ali se pošlje na naslov Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec.

Občina Logatec bo preučila pripombe in predloge javnosti in do njih zavzela stališče, ki ga bo objavila na oglasni deski ter spletni strani občine http://www.logatec.si.

Pri dajanju pripomb in predlogov z navedbo imena in priimka ali drugih podatkov se šteje, da je dan pristanek za objavo teh podatkov v stališču, ki bo objavljeno na zgoraj naveden način. Osebe, ki ne želijo, da se v stališču objavijo njihova imena in priimki ali drugi osebni podatki, morajo to posebej navesti.


Številka: 3500-7/2014-4
Datum: 26. 8. 2014  

Berto Menard
ŽUPAN

 

Na podlagi 46. člena Zakona o prostorskem načrtovanju Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A in (109/12)) in 30. člena Statuta Občine Logatec (Logaške novice, št. 1-2/14 - uradno prečiščeno besedilo) je župan Občine Logatec, dne 18. 8. 2014, sprejel


S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec

1. člen
(predmet sklepa)
(1) S tem sklepom se začne priprava sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 10/12, 12/12-popr., 7-8/13, Uradi list RS, št. 97/12, 110/13, v nadaljnjem besedilu: Odlok).
(2) Spremembe in dopolnitve se nanašajo na spremembe vsebine in grafičnega dela odloka, spreminja se tudi Priloga 1.
(3) Spremembe in dopolnitve obsegajo:
- spremembo določila v povezavi z odmero zemljišča oziroma na ločitev stavbnega in nestavbnega dela zemljišča, ki se je v praksi izkazala kot birokratska ovira,
- spremembe zaradi upoštevanja novih splošnih smernic Ministra pristojnega za kmetijska zemljišča,
- spremembe zaradi umestitve suhih zadrževalnikov za poplavno varnost Logatca.

2. člen
(ocena stanja in razlogi za pripravo sprememb in dopolnitev Odloka)
V obdobju po sprejetju Odloka septembra 2012 in njegovi uveljavitvi oktobra 2012, so bile pri njegovi uporabi s strani upravnih organov, projektantov, posameznikov ter drugih uporabnikov, ugotovljene nekatere neusklajenosti ter podane pobude za izboljšanje Odloka. Spremembe in dopolnitve odloka so potrebne tudi zaradi uskladitve z novimi splošnimi smernicami, ki jih je objavil Minister pristojen za kmetijska zemljišča dne 29. 4. 2014. Glavni razlog za začetek postopka sprememb Odloka pa je umestitev oziroma izgradnja suhih zadrževalnikov za poplavno varnost Logatca, ki po veljavnem Odloku nima predvidene primerne lokacije.

3. člen
(območje in predmet načrtovanja sprememb in dopolnitev Odloka ter vrsta postopka)
(1) Območje sprememb zajema celotno območje občine Logatec.
(2) Spreminja se tekstualni del, grafični del in Priloga 1 Odloka.
(3) Spremembe se izvedejo po rednem postopku.

4. člen
(način pridobitve strokovnih rešitev)
Ob pripravi projektne dokumentacije za izgradnjo suhih zadrževalnikov za poplavno varnost Logatca so projektanti ugotovili, da lokacija, ki je predvidena v odloku za izgradnjo le teh, ni primerna, zato so podali predlog ustreznejše lokacije, ki bo upoštevan v tem postopku. Za ostale spremembe v odloku pridobitev strokovnih rešitev ni predvidena.

5. člen
(roki za pripravo)
(1) Spremembe Odloka se izdela po naslednjem okvirnem terminskem planu:
- sklep o začetku priprave avgust 2014
- osnutek avgust 2014
- dopolnjen osnutek avgust 2014
- sodelovanje javnosti september 2014
- predlog november 2014
- sprejem november 2014
(2) Predvideni roki se lahko, zaradi nepredvidljivih zahtev in pogojev vseh vključenih v postopek priprave, spremenijo.

6. člen
(navedba nosilcev urejanja prostora)
(1) V postopku sodelujejo naslednji nosilci urejanja prostora:
- Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Direktorat za kmetijstvo, Sektor za urejanje kmetijskega prostora z področja kmetijskih zemljišč;
- Agencijo RS za okolje s področja voda;
- Zavod RS za varstvo narave s področja varstva narave;
- Zavod za gozdove s področja gozdnih zemljišč.
(2) V skladu z določili 58. člena Zakona o prostorskem načrtovanju in 40. člena Zakona o varstvu okolja se poda vloga na Ministrstvo pristojno za okolje za pridobitev odločbe o morebitni obveznosti izdelave celovite presoje vplivov na okolje (CPVO).

(3) V postopek se lahko vključijo tudi nosilci urejanja prostora, če se v postopku priprave izkaže, da ureditve posegajo v njihovo delovno področje.

7. člen
(končna določba)
Ta sklep se objavi v svetovnem spletu in v uradnem glasilu in začne veljati naslednji dan po objavi v uradnem glasilu.

Številka: 3500-7/2014-2
Datum: 18. 8. 2014

Berto Menard, ŽUPAN

Nedelja, 14. septembra 2014, ob 11. uri, Izobraževalni center za zaščito in reševanje RS, enota Logatec, Blekova vas 60, Logatec
Proslava v spomin na ustanovitev Logaškega bataljona, 12. septembra 1943 v Žibršah
(Proslava, predstavitev brošure Zgodovina NOB na Logaškem in družabno srečanje )
Org in info: Združenje borcev za vrednote NOB Logatec, 041 486 555, vesna.jerina siol.net

Javno naročilo je objavljeno na Portalu JN pod številko objave: NMV861/2014, dne 25. 4. 2014.
Rok za oddajo ponudb: 15. 5 .2014 do 10:00 ure
Odpiranje ponudb: 15. 5 .2014 ob 11:00 uri v sejni sobi Občine Logatec.

Dokumenti:
1. razpisna dokumentacija
2. popis del (2x):
- 1. del
- 2. del
3. projektna dokumentacija 
- Antončič
- Štraser

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo Energetska sanacija stavb (šole in vrtca) I. faza, ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 15. 4. 2014, številka objave: JN4521/2014.

Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji) do 25. 4. 2014 do 12,00 ure.Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do dne 6. 5. 2013 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.


Razpisna dokumentacija je pripravljena v pdf obliki obrazca, ki ga je možno shranjevati, izpolnjevati in tiskati. Priporočamo, da razpisno dokumentacijo pred začetkom izpolnjevanja shranite v svoj računalnik in jo izpolnjujete na tem shranjenem mestu.


Operacijo delno financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru  Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«.


Popisi del za ponudbeni predračun so pripravljeni za celotni obseg del.

V prilogi so tudi sheme posameznih elementov.

Za pripravo ponudbe si ponudniki lahko v prilogah ogledajo načrte objekta (šola, vrtec).

Sreda, 9. aprila 2014, ob 19.30 uri, Knjižnica Logatec
Predstavitev zbornika Zaris v čas
(Člani Literarnega društva Ris bodo predstavili dela, ki so jih objavili v zborniku ZARIS V ČAS.
Prireditev, ki bo v sredo, 9. aprila 2014, ob 19.30 v Knjižnici Logatec, bo ob spremljavi učencev Glasbene šole Logatec, povezovala Sanja Rejc.)
Org. in info: Knjižnica Logatec, 01 7541 722

Sobota, 5. aprila 2014, ob 9. uri, Trg svetega Nikolaja, Logatec
Dan za spremembe
Dobrodelni sejem uporabnih rabljenih predmetov in oblačil
Org. in info: Slovenska filantropija, 051 315 162, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo za gradnjo Športnega igrišča, parkirišča in prizidka k POŠ Hotedršica, ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 13. 3. 2014, številka objave: JN2944/2014.

Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji) do 2. 4. 2014 do 15.00 ure.

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do dne 10. 4. 2013 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.

Razpisna dokumentacija je pripravljena v pdf obliki obrazca, ki ga je možno shranjevati, izpolnjevati in tiskati. Priporočamo, da razpisno dokumentacijo pred začetkom izpolnjevanja shranite v svoj računalnik in jo izpolnjujete na tem vašem shranjenem mestu. 

Popisi del za ponudbeni predračun so pripravljeni za celotni obseg del.

Za pripravo ponudbe si ponudniki lahko v prilogah ogledajo načrte objekta.

Torek, 18. marca 2014, ob 18. uri, Športna dvorana Dlan na Dlan (stavba Notranjke)
Priprave na porod in starševstvo
(ustvarjalno-aktivne delavnice)
Org in info: Športna šola Dlan na Dlan, www.dlannadlan.com, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

PAZI M@IL! je 4. in zadnja komedija v 15 sezoni abonmaja Občine Logatec.
Za finale v Logatec prihajajo velika imena slovenske komedije.

Briljantno napisana komedija za vse, ki iščejo zabaven večer, uro in pol neprekinjenega smeha in lekcijo o poznavanju komunikacij preko računalnika. Maks nagovarja svojo ljubico s pisanjem sočnih sporočil preko maila, v istem trenutku pa zdolgočaseno ženo tolaži, ker ga zvečer ne bo domov. Ampak kaj, ko pomotoma zamenja naslove… Kaj bo ženi svetovala ljubosumna prijateljica, kako mu bo stal ob strani najboljši prijatelj? Se bodo sporočila zopet pomešala? Bodo uspešno rešili ljubezenske težave? Računalniško situacijska komedija, kjer se ponesrečena ljubezenska afera rešuje kar preko petih računalnikov, v odlični interpretaciji najboljših slovenskih komikov je nepogrešljiva za vsakega, ki uporablja računalnik, ker pazite: Lahko se zgodi tudi vam. 
Igrajo: Nataša Barbara Gračner, Matjaž Tribušon, Gojmir Lešnjak Gojc, Vesna Pernarčič, Mojca Fatur 
Režija: Jaša Jamnik  
Avtor: B.V. Zandt & J.Milmore (prevod Lado Bizovičar) 
Gledališče: Špas teater

Vstopnice za izven bodo na voljo na prodajnih mestih teden pred predstavo: 
- Upravni center Logatec, recepcija, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, Tel.: (01) 759 06 00 
- Knjigarna in papirnica DZS Logatec, Tržaška cesta 19, 1370 Logatec, Tel.: (01) 750 98 41
- Turistična pisarna Naklo, Tržaška cesta 17, 1370 Logatec, Tel.: (01) 754 15 18

Org. in info.: Občina Logatec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo za izvedbo GOI del pri izgradnji vrtca Rovte, ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 6. 3. 2014, številka objave: JN2637/2014.

Gradnjo objekta je začel izvajalec, ki je bil izbran na podlagi objave na Portalu javnih naročil, dne 23. 4 .2013, številka objave: JN4652/2013, ki pa je zaradi stečajnega postopka odstopil od pogodbe. V celoti je izvedeno pilotiranje objekta s končnim poročilom.

Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji) do 26. 3. 2014 do 17,00 ure.

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do dne 3. 4. 2013 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.

Razpisna dokumentacija je pripravljena v pdf obliki obrazca, ki ga je možno shranjevati, izpolnjevati in tiskati.
Priporočamo, da razpisno dokumentacijo pred začetkom izpolnjevanja shranite v svoj računalnik in jo izpolnjujete na tem vašem shranjenem mestu.

Popisi del za ponudbeni predračun so pripravljeni za celotni obseg del. V prilogi so tudi sheme posameznih elementov.

Objavljeno: 13. 3. 2014: Popravek popisa del za elektro instalacije.

Objavljeno: 21. 3. 2014 oz. 24. 3. 2014: Popravek popisa dvigala

 


Za pripravo ponudbe si ponudniki lahko v prilogah ogledajo načrte objekta.
1_ARHITEKTURA (1.del).zip
1_ARHITEKTURA (2.del).zip
3.1_KONSTRUKCIJA.zip
3.2_Zunanja ureditev.zip
3.4_DOSTOPNA POT.zip
4.1_EI - risbe - 1.del.zip
4.1_EI - risbe - 2.del.zip
4.1_EI - teksti.zip
4.2_NN DOVOD.zip
5_Strojne instalacije (1.del).zip
5_Strojne instalacije (2.del).zip
6.1_TK DOVOD.zip
skupna vsebina PZI projekta.pdf
geotehnično poročilo
požarna študija 
vrtec rovte - kuhinja_MIKROLOKACIJE.pdf
Vrtec Rovte_PZI_kuhinja - tloris.pdf

Petek, 21. februarja 2014, ob 19. uri, Krajevna knjižnica Hotedršica
Uravnoteženje človeškega telesa s pomočjo ekoloških zelišč
(Zeliščarica in grafologinja Magdalena Metelko bo spregovorila o
- filozofiji povezave človeka, rastline in živali,
- subtilni moči in esenci rastlin,
- rastlinah kot fizikalnih, kemijskih in inteligentih bitjih,
- ravnovesju v človekovem telesu kot pogoju za zdravje in dobro počutje,
- kontroliranju uravnoteženja človeškega telesa z analizo pisave,
- etiki pri uravnoteženju,
- razumevanju vzroka bolezni,
- o eko izdelkih Nasmeh narave.
Org. in info: Knjižnica Logatec, 01 7541 722, http://www.log.sik.si/

Četrtek, 27. februarja 2014, ob 19. uri, Jožefova dvorana Medgeneracijskega doma Marije in Marte, Šolska pot 1
Predavanje akademskega slikarja in duhovnika z naslovom Umetnost služi odrešenju
Duhovnik in slikar Jošt Snoj pravi, da teologijo doživlja kot slikar, slikarstvo pa dobi smisel šele iz perspektive teologije, vere. Teološke teme in skrivnosti vere doživlja slikovito, predstavlja si jih v podobi. In te podobe je v vseh fazah svojega slikarstva poskušal tudi upodobiti na slikah. Predstavil nam bo nekaj svojih slik (Sveta Trojica, Adam in Eva, Janez sloni na Jezusovih prsih) in ob njih razložil božji odrešenjski načrt. Razložil nam bo tudi svoj slikarski ciklus z naslovom Poboji. Umetniške slike tega cikla, ki so narejene po fotografijah iz Barbarinega rova, kar kličejo k molitvi za odrešenje Slovenije.
Jošt Snoj se je rodil leta 1967 v Ljubljani. Leta 1993 je na Akademiji za likovno umetnost diplomiral iz slikarstva. Istega leta je vstopil v Bogoslovno semenišče in leta 1998 diplomiral na Teološki fakulteti v Ljubljani. Nato je odšel v Francijo, kjer se je izpopolnjeval v duhovnosti in umetnosti. Leta 2000 je bil v Lurdu posvečen v duhovnika in se vrnil v Slovenijo. Leta 2004 je šel v Rim na študij sakralne umetnosti. Na Papeški univerzi Gregorijana v Rimu je študiral krščansko umetnost na Fakulteti za zgodovino in kulturno dediščino Cerkve. Pod vodstvom p. Marka I. Rupnika je opravil formacijo za sakralno umetnost (poslikave sakralnih prostorov) in študij leta 2008 zaključil z magisterijem.
Sedaj je župnik v župniji Ljubljana - Šmartno ob Savi, kjer dela pastoralno in tudi v umetnosti. Sprejema privatna naročila za manjše potrebe in za kapele ter cerkve.
Njegove slike in vitraži krasijo številne slovenske cerkve, kar sploh ni nenavadno, saj je Jošt Snoj ob slikarstvu študiral tudi na teološki fakulteti in duhovniški poklic sedaj tudi opravlja.
Org. in info: Župnija Dolnji Logatec, http://zupnija-dolnji-logatec.rkc.si/

 

Na podlagi 3. točke 39. člena v zvezi s petim odstavkom 62. člena Zakona o umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor (Uradni list RS, št. 80/10, 106/10 – popr. in 57/12) in 43. člena Zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 39/06 – uradno prečiščeno besedilo, 49/06 – ZMetD, 66/06 – odločba US, 33/07 – ZPNačrt, 57/08 – ZFO-1A, 70/08, 108/09, 48/12 in 57/12) Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor in Direktorat za energijo s tem


J A V N I M   N A Z N A N I L O M

obveščata javnost o javni razgrnitvi osnutka državnega prostorskega načrta za prenosni plinovod M3/1 Kalce–Ajdovščina s strokovnimi podlagami in okoljskega poročila


I.
Ministrstvo za infrastrukturo in prostor naznanja javno razgrnitev:
– osnutka državnega prostorskega načrta za prenosni plinovod M3/1 Kalce–Ajdovščina, ki ga je pod številko 6779 novembra 2013 izdelalo podjetje LUZ, d. d., Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: osnutek državnega prostorskega načrta);
– povzetka za javnost;
– okoljskega poročila za prenosni plinovod M3/1 Kalce–Ajdovščina, ki ga je pod številko projekta 10634 novembra 2013 izdelal Projekt, d. d., Nova Gorica (v nadaljnjem besedilu: okoljsko poročilo);
– ostalih strokovnih podlag, na katerih temeljijo rešitve osnutka državnega prostorskega načrta.

II.
Gradivo iz prejšnje točke bo od 24. februarja 2014 do 26. marca 2014 v času uradnih ur javno razgrnjeno:
– na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor, Direktoratu za prostor, Tržaška cesta 19a, Ljubljana,
– v prostorih Občine Logatec, Tržaška cesta 50 a, Logatec,
– v prostorih Občine Postojna, Ljubljanska cesta 4, Postojna,
– v prostorih Občine Ajdovščina, Cesta 5. maja 6a, Ajdovščina in
– v prostorih Občine Vipava, Glavni trg 15, Vipava.

Gradivo iz prve do tretje alineje prejšnje točke bo od 24. februarja 2014 do 26. marca 2014 javno razgrnjeno tudi v digitalni obliki na spletnih straneh Ministrstva za infrastrukturo in prostor (pod »aktualno/pomembne povezave/državni prostorski načrti/javne razgrnitve in seznanitve«).

III.
Javne obravnave bodo potekale:
– 11. 3. 2014 s pričetkom ob 16.00 v prostorih Občine Logatec, Tržaška cesta 50 a, Logatec, (za občini Logatec in Postojna),
– 13. 3. 2014 s pričetkom ob 16.00 v prostorih Občine Ajdovščina, Cesta 5. maja 6a, Ajdovščina in
– 14. 3. 2014 s pričetkom ob 16.00 v prostorih Občine Vipava, Glavni trg 15, Vipava.

IV.
V okviru javne razgrnitve ima javnost pravico dajati pripombe in predloge na osnutek državnega prostorskega načrta in okoljsko poročilo. Pripombe in predlogi se lahko do 26. marca 2014 dajo pisno na mestih javne razgrnitve (na obrazcu za pripombe), lahko se pošljejo na naslov Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor, Langusova ulica 4, Ljubljana, ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., pri čemer se v rubriki »zadeva« navedejo ključne besede »DPN M3/1 Kalce–Ajdovščina«. Obrazec za pripombe je na voljo na mestih javne razgrnitve in na spletni strani Ministrstva za infrastrukturo in prostor.

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor in Direktorat za energijo bosta v roku 60 dni preučila pripombe in predloge javnosti in do njih zavzela stališče. Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor jih bo objavilo na svoji spletni strani in jih tudi posredovalo občinam Logatec, Postojna, Ajdovščina in Vipava.

Šteje se, da je pri dajanju pripomb in predlogov z navedbo imena in priimka ali drugih osebnih podatkov dan pristanek za objavo teh podatkov v stališču, ki bo objavljeno na zgoraj navedeni spletni strani in posredovano navedenim občinam. Osebe, ki ne želijo, da se v stališču objavijo njihova imena in priimki ali drugi osebni podatki, morajo to posebej navesti.

mag. Tanja BOGATAJ
GENERALNA DIREKTORICA
DIREKTORATA ZA PROSTOR

Danijel LEVIČAR
GENERALNI DIREKTOR
DIREKTORATA ZA ENERGIJO 

Na podlagi sprejetega Odloka o proračunu Občine Logatec za leto 2014 (Uradni list RS, št. 107/13) ter drugega odstavka 3. člena in 7. člena Pravilnika o dodeljevanju nepovratnih finančnih sredstev za namen nakupa malih komunalnih čistilnih naprav v občini Logatec (Logaške novice, št. 5/12 in 11/13) župan Občine Logatec objavlja naslednji


Javni poziv k oddaji vlog za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za namen nakupa malih komunalnih čistilnih naprav v občini Logatec za leto 2014


I. PREDMET JAVNEGA POZIVA (NAMEN SREDSTEV)

Predmet javnega poziva je sofinanciranje nakupa individualnih ali skupinskih malih komunalnih čistilnih naprav s kapaciteto do 50 populacijskih enot (v nadaljevanju: MKČN) za odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode v občini Logatec.

 

II. VIŠINA RAZPISANIH SREDSTEV

Sredstva za leto 2014 so zagotovljena z Odlokom o proračunu Občine Logatec za leto 2014 (Uradni list RS, št. 107/13), v višini 8.000,00 EUR.

 

III. UPRAVIČENEC DO DODELITVE SREDSTEV

Upravičenec do dodelitve proračunskih sredstev je lastnik objekta s prijavljenim stalnim prebivališčem v objektu, ki ima izdano gradbeno dovoljenje, v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov, pred 14. 12. 2002, ali v objektu, ki je v uporabi pred tem dnem (v nadaljevanju: obstoječi objekt). Upravičenec do dodelitve proračunskih sredstev po tem pravilniku je tudi lastnik objekta, s prijavljenim stalnim prebivališčem v objektu, ki ima vgrajeno MKČN po 1. 1. 2010, za katero ima vso, v javnem pozivu zahtevano, dokumentacijo.
Sredstva se dodeljujejo izključno za opremo eno ali večstanovanjskih objektov z MKČN, ki so na območju izven aglomeracij v občini Logatec in ne bodo imeli zagotovljenega odvajanja komunalne odpadne vode v javno kanalizacijo.

Upravičenec do dodelitve proračunskih sredstev je lahko le fizična oseba.

V primeru nakupa skupinske MKČN za več stanovanjskih objektov je upravičenec (vlagatelj vloge oziroma nosilec investicije) tisti, na katerega zemljišču bo MKČN vgrajena. V primeru, da je na tem zemljišču več solastnikov se skupno obravnavajo kot soinvestitorji. Investitorji pa medsebojna razmerja uredijo s posebno pogodbo.

 

IV. UPRAVIČEN STROŠEK

Upravičen strošek pridobitve sredstev je nakup MKČN po 1. 1. 2010, ki ustreza zahtevam predpisa, ki ureja emisijo snovi pri odvajanju odpadnih vod iz malih komunalnih čistilnih naprav. Upravičeni stroški se dokazujejo s plačanimi računi dobave ustrezne MKČN.

DDV ni upravičen strošek.

Upravičencem se dodelijo finančna sredstva v višini:
- 150 €/PE za MKČN, velikosti od 3-15 PE,
- 170 €/PE za MKČN, velikosti od 16-30 PE,
- 200 €/PE za MKČN, velikosti od 31-49 PE.

Ne glede na prejšnji odstavek pa višina sofinanciranja ne sme preseči 50% vrednosti upravičenih stroškov nakupa MKČN.

 

V. POGOJI IN MERILA ZA PRIDOBITEV SREDSTEV

Upravičenci do sredstev morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
pogoji za obstoječi objekt in upravičenca
- obstoječi objekt mora biti na območju izven aglomeracij, kot jih določa veljavni operativni program,
- objekt mora imeti izdano gradbeno dovoljenje pred 14. 12. 2002 oziroma mora biti v uporabi pred tem dnem (obstoječi objekt), ter mora biti evidentiran v uradnem katastru,
- objekt, ki ima vgrajeno MKČN po 1. 1. 2010, je lahko tudi novejše gradnje, vendar mora upravičenec vlogi predložiti vso potrebno dokumentacijo za vgrajeno MKČN, kot jo zahteva javni poziv,
- upravičenec mora imeti stalno prijavljeno prebivališče na naslovu obstoječega objekta, iz katerega se odvaja odpadna voda iz MKČN,
- upravičenec mora razpolagati z lastninsko pravico nepremičnine, na kateri je MKČN oziroma v kolikor se gradnja MKČN izvede na zemljišču, ki ni v lasti upravičenca, mora imeti upravičenec pravico graditi.

pogoji za MKČN
- MKČN mora imeti certifikat oziroma listino o skladnosti izdelka s standardom ter predpisom, ki ureja potrjevanje skladnosti in označevanje gradbenih proizvodov,
- MKČN mora biti izdelana v skladu z enim od standardov, ki jih predvideva predpis, ki ureja emisijo snovi pri odvajanju odpadnih vod iz malih komunalnih čistilnih naprav,
- ustreznost čiščenja v MKČN mora biti v skladu z določili predpisa, ki ureja emisijo snovi pri odvajanju odpadnih vod iz malih komunalnih čistilnih naprav,
- MKČN mora biti navedena na seznamu ustreznih MKČN, ki ga objavlja Gospodarska zbornica Slovenije (http://www.gzs.si/slo/panoge/zbornica_komunalnega_gospodarstva/55005),
- MKČN mora biti vgrajena in v funkciji obratovanja vsaj dva meseca (vsaj 50% obremenitev čiščenja),
- MKČN mora izkazovati z zahtevami predpisov skladno obratovanje, kar se dokazuje z oceno obratovanja čistilne naprave ali poročilom o prvih meritvah in obratovalnem monitoringu, skladno s predpisom, ki ureja emisijo snovi pri odvajanju odpadnih vod iz malih komunalnih čistilnih naprav,
- MKČN mora biti vpisana v evidenco izvajalca javne službe,
- račun za nakup MKČN mora biti izdan po 1. 1. 2010.

V primeru, da je lastnik svoj objekt priključil na obstoječo MKČN, ni upravičen do pridobitve sredstev po tem pravilniku.

 

VI. DOKUMENTACIJA

Vlagatelji vlogi predložijo naslednjo dokumentacijo:
- izpolnjeno vlogo – prijavni obrazec (obrazec št. 1), z zahtevanimi prilogami,
- podpisano izjavo (obrazec št. 2),

- dokazilo o plačilu upravne takse.


VII. ROK ZA ODDAJO VLOG IN NAČIN PREDLOŽITVE

Rok za oddajo vlog na javni poziv je najkasneje do 28. 11. 2014.

Vloga mora biti izpolnjena na ustreznem razpisnem obrazcu, vsebovati mora vse v obrazcu zahtevane podatke in priloge in mora biti na ustreznih mestih podpisana.

Vloga mora biti oddana v zaprti ovojnici ter ustrezno označena. Na sprednji strani ovojnice mora biti razviden polni naslov vlagatelja vloge ter pripis:

»NE ODPIRAJ – VLOGA NA JAVNI POZIV – MALE KOMUNALNE ČISTILNE NAPRAVE«

Vlagatelji lahko vloge oddajo osebno na sedežu Občine Logatec ali priporočeno po pošti, na naslov: Občina Logatec, Tržaška cesta 50A, 1370 Logatec.


VIII. PLAČILO UPRAVNE TAKSE

V skladu s 5. členom Zakona o upravnih taksah (Uradni list RS, št. 106/10-uradno prečiščeno besedilo), je potrebno plačati upravno takso v višini 22,66 EUR (tarif.št.1: 4,54 EUR in tarif.št.3: 18,12 EUR).

Takso lahko nakažete z UPN nalogom in sicer:
Prejemnik: Občina Logatec, Tržaška cesta 50A, Logatec
Koda namena: GOVT
Namen nakazila: taksa javni poziv – MKČN
Znesek: 22,66 EUR
Račun za nakazilo: SI56 0126 4464 0309 134; referenca SI11 75639-7111002-014.

Vlagatelji k vlogi priložijo dokazilo o plačilu upravne takse.


IX. OBRAVNAVA VLOG IN POSTOPEK ODOBRITVE

Vloge, prispele na javni poziv, odpira in obravnava tričlanska komisija za dodelitev proračunskih sredstev za namen sofinanciranja MKČN (v nadaljnjem besedilu: komisija), imenovana s strani direktorja občinske uprave, po zaporednem vrstnem redu prispetja, in po splošnih pravilih upravnega postopka.

Sredstva se dodeljujejo DO PORABE SREDSTEV v letu 2014. Popolne vloge vlagateljev, za katere ni bilo dodeljenih sredstev v tekočem letu, se prenese na seznam vlagateljev prihodnjega leta, če bo poziv objavljen.


X. KRAJ IN ČAS, KJER LAHKO ZAINTERESIRANI DVIGNEJO PRIJAVNE OBRAZCE

Prijavni obrazci so od dneva objave v Logaških novicah do porabe sredstev v letu 2014 dosegljivi na spletni strani Občine Logatec (TUKAJ) ali pa v sprejemni pisarni Občine Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec – I. nadstropje, vsak dan v poslovnem času.

Informacije v zvezi z javnim pozivom lahko dobite pri ga. Darji Kavčič oziroma na tel. številki 01/7590 608.

 

Številka: 430-3/2014-1
Datum: 27. 1. 2014

Berto MENARD l.r.
ŽUPAN

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, sporoča ponudnikom, da je bil na Portalu javnih naročil 9. 1. 2014 objavljen popravek pod številko JN278/2014 in sicer, sprememba roka za oddajo ponudb in posledično tudi sprememba termina za odpiranje ponudb.

Rok za oddajo ponudb je 15. 1. 2014 do 9.00 ure, odpiranje ponudb pa bo 15. 1. 2014 ob 10.00 uri na naslovu naročnika Tržaška cesta 50 A, Logatec (1. nadstropje).

 

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo za gradnjo - ureditev komunalne infrastrukture v Hotedršici - Spodnji Log, ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 23. 12. 2013, številka objave: JN16177/2013.

Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji).

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do torka 14. 1. 2014 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.

- razpisna dokumentacija

- Popis del

Komunalno podjetje Logatec obvešča uporabnike storitve oskrbe s pitno vodo na območju naselja Logatec, da je potrebno vodo do preklica prekuhavati.
Zadostuje, da voda burno vre 3 minute, nato jo hranite v hladilniku in porabite v 24 urah.
Hvala za razumevanje.

Občina Logatec je v proračunu za leto 2013 za  sofinanciranje humanitarnih dejavnosti, kulture, športa, mladih, kulturne dediščine in turizma namenila 330.372,00 EUR. 

Do konca oktobra 2013 so upravičenci porabili:
- humanitarne dejavnosti: 55,12%
- kultura 36.40% (programi 67,10%, projekti 30,49%, založništvo 0%, projekti v interesu Občine 48%)
- kulturna dediščina 0,00%
- turizem 45,59%
- šport 78,68%
- mladi 34,18%.

Vse upravičence, ki so kandidirali za sofinanciranje svojih dejavnosti s strani Občine Logatec za leto 2013, pred zaključkom razpisnega obdobja spominjamo, da je zadnji rok, ko morajo biti vsa poročila dostavljena na sedež sofinancerja, 25. november 2013. Dokumentacije, ki bi bila dostavljena po tem roku, Občinska uprava ne sme več upoštevati, denarna sredstva pa upravičencem tako zapadejo.

Vsako razpisno področje ima svoje posebnosti in različne pogodbene zahteve, zato priporočamo, da upravičenci poročila pripravijo pravočasno in podrobno preverijo vsa pogodbena določila. Z oddajo zahtevane dokumentacije naj upravičenci ne čakajo do zadnjega dne, ampak jo čim prej dostavijo sofinancerju, pri čemer priporočamo, da se z dokumentacijo najprej zglasijo pri pristojnem uslužbencu, da preverijo ali je vse pripravljeno skladno s pogodbenimi določili. Po preteku zadnjega roka Občinska uprava upravičencev, v primeru napak ali pomanjkljivosti, ne bo več pozivala k dopolnitvam.

Vsi obrazci poročil so na voljo na spletišču www.logatec.si, na osnovni strani, v zavihku Vloge in obrazci in v zavihku Novice & prireditve, v podzavihku Sofinanciranja.

Pri pošiljanju omenjenih dokumentov prosimo vse upravičence, da dokumentov ne spenjajo s spenjačem.

Občinska uprava

Na podlagi 3. točke 39. člena v zvezi s petim odstavkom 62. člena Zakona o umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor (Uradni list RS, št. 80/10, 106/10 – popr. in 57/12) in 43. člena Zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 39/06 – uradno prečiščeno besedilo, 49/06 – ZMetD, 66/06 – odločba US, 33/07 – ZPNačrt, 57/08 – ZFO-1A, 70/08, 108/09, 48/12 in 57/12) Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor in Direktorat za energijo s tem 


J A V N I M   N A Z N A N I L O M

obveščata javnost o javni razgrnitvi osnutka državnega prostorskega načrta za 
prenosni plinovod M3/1 Kalce–Vodice s strokovnimi podlagami in okoljskega poročila


I.
Ministrstvo za infrastrukturo in prostor naznanja javno razgrnitev:
osnutka državnega prostorskega načrta za prenosni plinovod M3/1 Kalce–Vodice, ki ga je pod številko 9002 oktobra 2013 izdelalo podjetje ZUM, d. o. o., Maribor (v nadaljnjem besedilu: osnutek državnega prostorskega načrta);
povzetka za javnost;
okoljskega poročila za prenosni plinovod M3/1 Kalce–Vodice, ki ga je pod številko elaborata P4M3KV-1P/01A septembra 2013 izdelal IBE, d. d., Ljubljana… (v nadaljnjem besedilu: okoljsko poročilo);
ostalih strokovnih podlag, na katerih temeljijo rešitve osnutka državnega prostorskega načrta.

II.
Gradivo iz prejšnje točke bo od 6. novembra 2013 do 6. decembra 2013 v času uradnih ur javno razgrnjeno:
na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor, Direktoratu za prostor, Tržaška cesta 19a, Ljubljana,
v prostorih Občine Vodice, Kopitarjev trg 1, Vodice,
v prostorih Mestne občine Ljubljana:
× Oddelek za urejanje prostora, Poljanska 28, Ljubljana,
× Četrtna skupnost Rožnik, Viška 38, Ljubljana,
× Četrtna skupnost Dravlje, Draveljska 44, Ljubljana,
× Četrtna skupnost Šentvid, Prušnikova 106, Ljubljana,
× Četrtna skupnost Posavje, Bratovševa ploščad 30, Ljubljana
× Četrtna skupnost Šmarna gora, Pločanska 8, Ljubljana,
v prostorih Občine Dobrova–Polhov Gradec, Stara cesta 13, Dobrova,
v prostorih Občine Horjul, Občinski trg 1, Horjul,
v prostorih Oddelka za prostor Občine Vrhnika, Cankarjev trg 11, Vrhnika,
v prostorih Občine Logatec, Tržaška cesta 50 a, Logatec,

Gradivo iz prve do tretje alineje prejšnje točke bo od 6. novembra 2013 do 6. decembra 2013 javno razgrnjeno tudi v digitalni obliki na spletnih straneh Ministrstva za infrastrukturo in prostor (pod »aktualno/pomembne povezave/državni prostorski načrti/javne razgrnitve in seznanitve«).

III.
Javne obravnave bodo potekale: 
20. 11. 2013 s pričetkom ob 16.00 za območje Mestne občine Ljubljana v prostorih Četrtne skupnosti Dravlje,  Draveljska 44, Ljubljana,
20. 11. 2013 s pričetkom ob 18.00 v prostorih Občine Vodice, Kopitarjev trg 1, 1217 Vodice,
22. 11. 2013 s pričetkom ob 17.00 v prostorih Zadružnega doma na Dobrovi, Ulica Vladimirja Dolničarja 2, Dobrova,
25. 11. 2013 s pričetkom ob 16.00 v prostorih Občine Horjul, Občinski trg 1, Horjul,
27. 11. 2013 s pričetkom ob 16.00 v prostorih Občine Logatec, Tržaška cesta 50 a, Logatec,
27. 11. 2013 s pričetkom ob 18.00 v prostorih Občine Vrhnika, Tržaška cesta 1, Vrhnika.

IV.
V okviru javne razgrnitve ima javnost pravico dajati pripombe in predloge na osnutek državnega prostorskega načrta in okoljsko poročilo. Pripombe in predlogi se lahko do 6. decembra 2013 dajo pisno na mestih javne razgrnitve (na obrazcu za pripombe), lahko se pošljejo na naslov Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor, Langusova ulica 4, Ljubljana, ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., pri čemer se v rubriki »zadeva« navedejo ključne besede »DPN M3/1 Kalce–Vodice«. Obrazec za pripombe je na voljo na mestih javne razgrnitve in na spletni strani Ministrstva za infrastrukturo in prostor.

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor in Direktorat za energijo bosta v roku 60 dni preučila pripombe in predloge javnosti in do njih zavzela stališče. Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor jih bo objavilo na svoji spletni strani in jih tudi posredovalo Mestni občini Ljubljana ter občinam Logatec, Vrhnika, Horjul, Dobrova–Polhov Gradec in Vodice.

Šteje se, da je pri dajanju pripomb in predlogov z navedbo imena in priimka ali drugih osebnih podatkov dan pristanek za objavo teh podatkov v stališču, ki bo objavljeno na zgoraj navedeni spletni strani in posredovano navedenim občinam. Osebe, ki ne želijo, da se v stališču objavijo njihova imena in priimki ali drugi osebni podatki, morajo to posebej navesti.

mag. Tanja BOGATAJ                 Danijel LEVIČAR
Generalna direktorica Direktorata za prostor v. d. Generalnega direktorja Direktorata za energijo
 

Gradiva so v e-obliki dostopna na spletni strani Ministrstva za infrastrukturo in prostor.

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo za Izbor tiskarja za tisk, obdelavo fotografij, skeniranje in prelom občinskega glasila Logaške novice ter za dostavo na naslov naročnika za leti 2014 in 2015, ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 23. 10. 2013, številka objave: JN13468/2013

Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji).

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do torka 19. 11. 2013 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.

Razpisna dokumentacija je pripravljena v pdf obliki obrazca, ki ga je možno shranjevati, izpolnjevati in tiskati. 

Priporočamo, da razpisno dokumentacijo pred začetkom izpolnjevanja shranite v svoj računalnik in jo izpolnjujete na tem vašem shranjenem mestu. 

Na podlagi tretjega odstavka 53. a člena Zakona o prostorskem načrtovanju (33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A) Občina Logatec s tem  

JAVNIM NAZNANILOM
obvešča javnost o javni objavi Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 7-8/13)

I.
Občina Logatec naznanja javno objavo Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 7-8/13, v nadaljnjem besedilu: OPN) in obrazložitev. 

II.
Gradivo iz prejšnje točke bo javno objavljeno, od 7. 10. 2013 do 24. 10. 2013, na oglasni deski Občine Logatec ter v svetovnem spletu.

III.
V okviru javne objave ima javnost pravico dajati pripombe in predloge na spremembe OPN. Pripombe in predloge se poda do 24. 10. 2013 na naslov Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec.Številka: 007-38/2013-3
Datum:   4. 10. 2013
 
Berto Menard  
ŽUPAN 
JAVNA OBJAVA PREDLOGA ODLOKA Z OBRAZLOŽITVIJO

Občinski svet je na 22. redni seji sprejel Odlok o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 7-8/13). Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je izvedlo nadzor zakonitosti in ustavnosti, ter ugotovilo da določba 26. člena, ki spreminja 131. člen OPN ni v skladu z Zakonom o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A, v nadaljnjem besedilu: ZPNačrt).

Skladno s  53. a členom ZPNačrt občina pripravi predlog sprememb Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec, ob upoštevanju poziva Ministrstva za infrastrukturo in prostor, ki določa občini, da razveljavi nezakonito določbo 26. člena OPN.

Občina mora v postopku priprave odloka omogočiti sodelovanje javnosti. Z javno objavo na oglasni deski Občine Logatec ter v svetovnem spletu, pod št. 007-38/2013-3, z dne 7. 10. 2013, je občina obvestila javnost o kraju in času javne objave ter načinu podajanja mnenj in pripomb javnosti ter roke za njihovo posredovanje. 

Javna objava poteka od 7. 10. 2013 do 24. 10. 2013. V okviru javne objave ima javnost pravico dajati pripombe in predloge. Pripombe in predloge se poda do 24. 10. 2013 ustno na zapisnik, pisno na mestih javne razgrnitve kot zapis v knjigo pripomb in predlogov, ali se pošljejo na naslov Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec.

Občina, ki je izvedla spremembe občinskega prostorskega načrta po kratkem postopku, o tem v sedmih dneh po njihovem sprejemu obvesti ministrstvo in vse državne nosilce urejanja prostora.Številka: 007-38/2013-4
Datum:   4. 10. 2013

Na podlagi 53. a člena Zakona o prostorskem načrtovanju (33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A, 109/12) ter v skladu s 16. členom Statuta Občine Logatec (Logaške novice, št. 10/10 - uradno prečiščeno besedilo, 6/13) je Občinski svet Občine Logatec na ___. redni seji, dne 24. 10. 2013, sprejel 

Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec

1. člen
V Odloku o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 7-8/13) se črta 26. člen.  

PREHODNA IN KONČNE DOLOČBE

2. člen
Postopki, začeti pred uveljavitvijo tega odloka, se končajo po določbah tega odloka.

3. člen
Nadzorstvo nad zakonitostjo odloka izvaja pristojno ministrstvo. 

4. člen
OPN je stalno na vpogled na Občini Logatec, v prostorih za okolje in prostor.

5. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v uradnem glasilu. 


Številka: 007-38/2013-2
Datum:  4. 10. 2013   
 
Berto MENARD
Župan Občine Logatec

Jurij Švajncer, zastopnik Zveze kulturnih društev je v juliju 2013 Občinskemu svetu in Nadzornemu odboru ter medijem posredoval dopis v katerem navaja, da

1. se je Občina Logatec odločila, da bo postopoma ukinila manjša in srednje velika društva, in sicer tako, da se maščuje kulturnicam in kulturnikom, ki so nasprotovali javnemu zavodu in tako da poskuša krčiti sredstva za ljubiteljsko kulturo v prihodnje in ogrožati obstoj društev,

2. je Občina Logatec kulturnim društvom v Logatcu v pouku odločb, ki so bile izdane v okviru javnega razpisa za sofinanciranje kulturnih programov za leto 2013,  odvzela pravico do pritožbe,

3. je Občina Logatec velik del sredstev odvzela manjšim in srednje velikim društvom,

4. je Občina Logatec nespoštljiva do kulturnih društev in, da naj sklene anekse k obstoječim pogodbam, s katerimi upravičencem ne bi bilo potrebno izvesti celotnih prijavljenih programov, dobila pa bi vsa odobrena sredstva,

5. Občina Logatec nima izdelane dolgoročne strategije na področju kulture.

Nadzorni odbor Občine Logatec je sprejel sklep, v katerem župana prosi, da do 15. 9. 2013 pripravi odgovor ZKD, v katerem navede na kakšen način bo v bodoče Občina Logatec delila sredstva za uresničevanje javnega interesa za kulturo.

Občina Logatec odgovarja na navedbe ter podaja odgovor, katerega je želel tudi Nadzorni odbor.


1. Maščevanje društvom zaradi nasprotovanja javnemu zavodu
Očitki so brezpredmetni, namen občinske uprave ni politično, pač pa strokovno delovanje v skladu z veljavnimi predpisi. Že v oceni stanja in razlogih za sprejetje predloga novega Pravilnika o sofinanciranju kulturnih programov in projektov v občini Logatec je bilo jasno obrazloženo, da je bil predlog novega pravilnika pripravljen na osnovi težav, s katerimi se je Občinska uprava soočala tekom razpisnega postopka v letu 2012 in na osnovi neusklajenosti s področnim zakonom. Namen novega pravilnika je bil prilagoditev pravilnika potrebam organizacij in materialnemu zakonu s področja uresničevanja javnega interesa za kulturo (ZUJIK), saj se je izkazalo, da je prejšnji pravilnik neskladno z zakonom segmentiral upravičence, ki so se lahko prijavili na razpis in poziv, delo komisij je izvajala samo ena komisija namesto dveh in tudi postopek odločanja ni bil povsem usklajen z zakonodajo. Zakon o lokalni samoupravi jasno določa, da morajo Občine opravljati svoje zadeve in izvrševati naloge v okviru ustave in zakonov in ne po predpisih, ki niso pripravljeni skladno z zakonodajo, in ki zato ne morejo biti transparentni. Nepravilna je navedba, da se sredstva za sofinanciranje kulture v letu 2013 krčijo, saj je višina sredstev, ki jih Občina daje v ta namen, ostala enaka kot je bila v letu 2012. Tako se je Občina Logatec odločila kljub drugačni praksi nekaterih občin, ki so zaradi razmer v državi znižale proračunska sredstva za namen sofinanciranj kulturnih in tudi drugih dejavnosti nevladnih organizacij.

Občinska sredstva namenjena podpori ljubiteljski kulturi bi ljubiteljskim kulturnim društvom morala predstavljati samo to – torej podporo, del pridobljenih sredstev in ne celote. Matični vir financiranja in pomoči ljubiteljskim kulturnim društvom bi namreč moral biti Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije, kar določa tudi Resolucija o Nacionalnem programu za kulturo 2008 – 2011 (v nadaljevanju: RNPK), ki je do sprejetja novega Nacionalnega programa za kulturo še v veljavi.

RNPK v 4. poglavju, ki govori o področjih in dolgoročnih ciljih kulturne politike v točki št. 13. točno določa: »Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo v naslednjih letih nadaljeval izvajanje programov, začrtanih v zadnjih letih. Temeljna področja dela sklada bodo:
– sofinanciranje projektov kulturnih društev in skupin,
– sofinanciranje projektov investicijskih posegov in nakup opreme,
– organizacija ljubiteljskih kulturnih prireditev in izobraževanja.«

Med prioritetami in cilji, ukrepi in kazalniki pa RNKP zada izvajalcema, ki sta Ministrstvo za kulturo ali Javni sklad za kulturne dejavnosti, da ustvarita ustrezne pogoje za delovanje kulturnih društev in njihovih zvez ter s spodbujanjem ustvarjalnosti zvišati doseženo raven ljubiteljskih kulturnih dejavnosti; spodbujati sodelovanje slovenskih kulturnih društev in ustvarjalcev s sorodnimi slovenskimi organizacijami v zamejstvu.
Občina Logatec se je že vsa leta kljub določbam RNKP v največji možni meri trudila zagotavljati prostorske in finančne možnosti za izvajanje programov oziroma delovanje ljubiteljskih kulturnih društev in skupin ne glede na njihovo velikost. Ob tem poudarja, da nima namena ogrožati obstoja in delovanja društev oziroma organizacij na področju kulture, saj prav ta v veliki meri prispevajo k zadovoljstvu občank in občanov ter njihovemu aktivnemu in polnemu preživljanju prostega časa.


2. Odvzem pravice do pritožbe
Zakon o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07- uradno prečiščeno besedilo, 27/08 Odl.US, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12-ZUJF, v nadaljevanju: ZLS) v 67. členu samoupravnim lokalnim skupnostim določa dvostopenjsko odločanje, a samo v primerih, če zakon ne določa drugače, in sicer: »O upravnih stvareh iz občinske pristojnosti odloča na prvi stopnji občinska uprava, na drugi stopnji pa župan, če ni z zakonom drugače določeno

Tudi 233. člen Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 24/06-uradno prečiščeno besedilo, 105/06-ZUS-1, 126/07, 65/08, 8/10, v nadaljevanju: ZUP) določa, da o pritožbi zoper odločbo, ki jo je na prvi stopnji izdala uprava samoupravne lokalne skupnosti v upravni zadevi iz izvirne pristojnosti samoupravne lokalne skupnosti, in o pritožbi zoper odločbo, ki jo izda nosilec javnih pooblastil na podlagi predpisa sveta samoupravne lokalne skupnosti, odloča župan. Vendar ZUP že v 3. členu določi subsidiarno uporabo ZUPa s tem, ko določi, da so lahko »posamezna vprašanja upravnega postopka za določeno upravno področje v posebnem zakonu drugače urejena, kot so urejena v tem zakonu, če je za postopanje na takem upravnem področju to potrebno. Na upravnih področjih, za katera je z zakonom predpisan poseben upravni postopek, se postopa po določbah posebnega zakona. Po določbah tega zakona pa se postopa v vseh vprašanjih, ki niso urejena s posebnim zakonom.«

Zakon o uresničevanju javnega interesa za kulturo (Uradni list RS, št. 77/07 - uradno prečiščeno besedilo, 56/08, 4/10, 20/11; v nadaljevanju ZUJIK) določa javni interes za kulturo, organe, ki so zanj pristojni in odgovorni ter mehanizme za njegovo uresničevanje. Tako ZUJIK ureja tudi področje odločanja v postopkih razpisa in javnega poziva za sofinanciranje kulturnih projektov oziroma programov, in sicer ne samo, kadar tonamenska sredstva razdeljuje pristojno ministrstvo, ampak tudi kadar javna sredstva razdeljujejo samoupravne lokalne skupnosti.
Tretji odstavek 100. člena ZUJIK določa, da se postopki javnega razpisa in javnega poziva uporabljajo tudi za lokalne skupnosti s tem, da pristojnosti ministra izvršuje župan oziroma organ, ki je po zakonu pooblaščen zastopati in predstavljati lokalno skupnost. (V skladu s 33. členom ZLS predstavlja in zastopa občino župan.)
Nadalje ZUJIK v:
- 111. in 117. členu ureja zavržbo prepoznih, nepopolnih vlog in vlog, ki so jih vložile neupravičene osebe. Sklep o zavržbi sprejme minister (na ravni lokalne skupnosti: župan oziroma organ, ki je po zakonu pooblaščen zastopati in predstavljati lokalno skupnost).
- 113. in 120 členu ureja izdajo odločbe o odobritvi oziroma zavrnitvi sofinanciranja kulturnih programov in projektov. Odločbo izda minister (na ravni lokalne skupnosti župan oziroma organ, ki je po zakonu pooblaščen zastopati in predstavljati lokalno skupnost) na podlagi poročila strokovne komisije (ki je imenovana na podlagi 20. člena ZUJIK).

Na podlagi navedenega je edino redno pravno sredstvo zoper posamične akte, izdane v postopku javnega razpisa ali poziva na področju kulture ureja peti odstavek 94. člena ZUJIK, ki določa, da je vložitev tožbe v upravnem sporu dovoljena zaradi bistvenih kršitev postopka, izbire izvajalca, ki ne izpolnjuje pogojev oziroma očitne kršitve kriterijev vrednotenja in ocenjevanja. Odpravljena ali za nično izrečena odločba ne vpliva na že sklenjene pogodbe. Na podlagi navedenega ZUJIK, ki predstavlja poseben predpis nasproti ZUP-u, ki je splošen predpis, ne predvideva dvostopenjskega odločanja v predmetnih upravnih postopkih, zato zoper odločbe ni dovoljena in predvidena pritožba, pač pa samo upravni spor.

Občina Logatec je že v letu 2011, ko je pripravljala Pravilnik o sofinanciranju projektov varovanja kulturne dediščine v občini Logatec, ugotovila, da ZUJIK določa pri sofinanciranju kulturnih projektov in programov samo enostopenjsko odločanje. Postopke sofinanciranja projektov varovanja kulturne dediščine namreč prav tako določa ZUJIK.

Občinska uprava Občina Logatec je zaradi želje po razjasnitvi in pravilni pripravi predpisa zaprosila za odgovore o pravilnem ravnanju tako Ministrstvo za kulturo kakor Skupnost občin Slovenije. Pravna svetovalka Skupnosti občin Slovenije je pojasnila, da ZUJIK ne pozna dvostopenjskega postopka in, da se v odločbi na koncu prvostopenjskega postopka napiše naslednje besedilo: »Pravni pouk: Zoper to odločbo ni dovoljena pritožba, dopustno pa je vložiti tožbo na Upravno sodišče Republike Slovenije, Tržaška cesta 68 a, v roku 30 dni od vročitve odločbe.« Z Ministrstva za kulturo pa je Občina Logatec v vednost prejela dopis, ki je bil naslovljen na Službo vlade RS za zakonodajo, Službo vlade RS za lokalno samoupravo, Združenje občin Slovenije in Skupnost občin Slovenije. V dopisu je ministrstvo izpostavilo ugotovljeno stanje in ob takratni pripravi sprememb ZUJIK vse naslovnike povprašalo za mnenje o ustreznosti odločanja v postopkih javnega razpisa oziroma javnega poziva za sofinanciranje kulturnih programov oziroma projektov na občinski ravni, kot ga ureja ZUJIK. Glede na ugotovitev, da predlog sprememb ZUJIK, kot je bil pripravljen v letu 2011 (a ni bil poslan v proceduro sprejema) in kot je pripravljen v letu 2013 (je v proceduri usklajevanja), ne spreminja postopka odločanja, gre predvidevati, da bo še naprej v teh postopkih, tudi na ravni občin, možno odločati samo enostopenjsko. V kolikor bo občinskim upravam preko inštitucij Skupnost občin Slovenije in Združenju občin Slovenije uspelo prepričati pripravljavca tega zakona, da spremeni postopek iz enostopenjskega v dvostopenjskega, pa bo slednjega lahko upoštevala tudi Občina Logatec. Pravilnik o sofinanciranju kulturnih programov in projektov v občini Logatec (Logaške novice, št 3/13) namreč v drugem odstavku 1. člena določa, da se za posamezna vprašanja s področja sofinanciranja javnih kulturnih programov in kulturnih projektov, ki niso urejena s tem pravilnikom, neposredno uporablja zakon s področja uresničevanja javnega interesa za kulturo. Glede na dejstvo, da je predlog zakona v javni obravnavi in se tiče tudi ljubiteljskih kulturnih društev pa bi pričakovali, da bodo tudi slednja sodelovala pri kreiranju dotičnega zakona.


3. Odvzem sredstev društvom
Namen Občine Logatec ob določanju pogojev javnega razpisa vsekakor ni bil onemogočanje dela manjšim in srednje velikim društvom, ampak uskladitev meril z zakonskimi določbami in pripombami prijaviteljev na predmetni javni razpis. K spremembi pogojev pa je pripomoglo tudi precejšnje negodovanje in kritike prijaviteljev na prejšnji pravilnik in z njim točkovnik. Društva se niso strinjala s sistemom točkovanja, ki po njihovem mnenju ni bil pošten, saj naj ne bi zadostil svojemu namenu in je omogočal, da so bile razlike med dobljenimi zneski med društvi precej majhne, moralo pa bi biti ravno obratno. Nekdanji sistem naj bi bil naravnan tako, da bi nagradil kvaliteto, ki je bila dosežena v preteklem letu oz. dveh. Več točk in posledično več sredstev naj bi prejela društva, ki zaradi svoje kvalitete dosegajo višje rezultate. Za dosego takih kvalitet pa je potrebno več truda in dela, s tem pa nastajajo tudi večji stroški. Kritika društev je šla v smer, da je kvaliteta, ki naj bi bila sorazmerna s stroški, premalo ocenjena in so si odobreni zneski med društvi z rezultati in tistimi društvi, ki rezultatov nimajo, preveč podobni. Poleg tega naj rezultati s tekmovanj ne bi predstavljali skupne točke društvom, saj vsa niso tekmovala. Drugi sklop očitkov pa je bil vezan na preveliko »birokracijo«, kar gre razumeti, saj se je tudi komisija soočala z veliko odgovornostjo ob možnosti, da zaradi velikih količin dokumentacije nenamenoma zgreši kakšno podlago, ki upravičencu lahko prinese točke. Komisija namreč ne sme programov in projektov ocenjevati subjektivno, ampak objektivno, torej na podlagi dokazil. Dokazil se vnaprej ne more pridobiti, kvečjemu jih lahko upravičenci dobijo za nazaj, prav tako pa so logaška kulturna društva ne samo regionalno, ampak tudi na državnem, meddržavnem in svetovnem nivoju zelo uspešna, zato je bilo tudi dokumentacije precej.

V povprečju so društva prejemala okoli 2.000 eur, velikokrat na škodo tistih, ki imajo zaradi doseganja svojih dosežkov velike odhodke. Najnižji znesek v letu 2012 je bil 1.207 eur, najvišji (svetovni prvaki) pa samo 4.315,43 eur. Kar nekaj društev je sredstva za svoje delovanje večinoma pridobivalo samo preko občinskih razpisov, brez, da bi poskušali poiskati vire tudi preko drugih možnosti. Zavedati se je namreč potrebno, da bi morala biti matični vir pomoči ustvarjalcem ljubiteljske kulture država s svojimi izpostavami Javnega sklada za kulturne dejavnosti in njihovimi razpisi. Društva, ki delujejo na področju ljubiteljske kulture, pa lahko pridobivajo sredstva tudi preko drugih virov kot so članarine, sredstva sponzorjev, donatorjev, preko svojih projektov, ki jih prijavijo na evropskih razpisov ali preko svoje dejavnosti tako, da zaračunajo vstopnino ali ceno za svoj nastop, oziroma se kako drugače tržno obnašajo, saj jim zakonodaja to omogoča.

Da bi našla realne, objektivne in merljive rešitve s skupnimi izhodišči za vse morebitne prijavitelje na razpis s področja javnih kulturnih programov, je Občinska uprava iskala možnosti tako v točkovnikih drugih občin, pri članih društev in nazadnje v samem materialnem zakonu. Zakon podaja rešitev, da se sredstva odobri na podlagi porabe na področjih: splošnih stroškov delovanja, stroškov za plačilo dela v skladu s kadrovskim načrtom, stroškov vzdrževanja in nakupa opreme ter na podlagi programskih materialnih stroškov. Prav ti stroški pa predstavljajo tudi skupni imenovalec vsem društvom. Ti stroški nastanejo z dejavnostjo društev in, kakor so društva sama izpostavljala, naj bi bila kvaliteta premosorazmerna s stroški. Za večjo kvaliteto in s tem boljše rezultate je bilo potrebno vložiti več truda in dela in s tem je nastalo tudi več stroškov, zato je bilo najbolj smiselno in učinkovito uporabiti za kriterij prav nastale stroške delovanja društev. Nov sistem je bil decembra 2012 predstavljen tudi predsedniku ZKD Juriju Švajncerju, ki je podal rešitev pri dilemi kako ločiti programe društev, ki delujejo na enem področju (samo ljubiteljska kultura) od programov društev, ki delujejo na več različnih področjih (kultura, mladi, šport, turizem).  

Kakor se je prej točkovalo na podlagi dokazil o rezultatih in drugih dosežkih iz preteklega leta, se dokaze za preteklo leto upošteva tudi sedaj. Namesto kupov dokumentacije, so prijavitelji tako poleg napovedi pričakovanih stroškov v letu 2013, oddali samo eno dokazilo, ki je vsem skupno, torej ga morajo v vsakem primeru pripraviti vsi, obsega pa informacije o skupnih stroških delovanja (splošni, stroški za plačilo dela, stroški vzdrževanja in nakupa opreme), ki so jih imeli v preteklem letu. Namesto točk, s katerimi se je ocenjevalo število prireditev, vrsto prireditev, izobraževanje in podobno, pa je bilo merilo zelo enostavno: 1 eur stroškov = 1 točka.

Občina Logatec je za leto 2013 za programe upravičencev s področja ljubiteljske umetnosti namenila enako višino sredstev kot v letu 2012 (48.000 eur). Ker se višina sofinanciranja ni spremenila, se je predlagateljem od skupne višine napovedanih stroškov za tekoče leto upoštevalo maksimalno 10% odstopanje navzgor od njihovega dvoletnega povprečja skupne višine odhodkov iz zadnjih dveh let, ki so jih dokazovali s kopijami izpolnjenega obrazca Podatkov iz izkaza poslovnega izida, ki so ga društva morala že tako ali tako do konca marca posredoval Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpesu). Predlagateljem, ki izvajajo dejavnosti z različnih področij, pa se je upoštevalo še napovedano razmerje izvajanja dejavnosti s področja kulture, v kolikor so imeli s tega področja odhodke.

Ker pa lahko Občina Logatec z 48.000 eur, kolikor jih je namenila za to področje, samo pomaga pri financiranju izračunane povprečne porabe društev v zadnjih dveh letih v višini 155.839,39 eur in pri njihovih planiranih odhodkih v višini 269.655,00 eur za leto 2013, je v sklepu o razpisu in v razpisni dokumentaciji vsa društva obvestila, da gre samo za sofinanciranje. Vsem društvom pa je bilo jasno predstavljeno, da bodo morala sama poskrbeti za razliko med odobrenimi sredstvi in dejansko višino njihovih stroškov.

 

4. »Nespoštljivost« do društev, sklepanje aneksov k pogodbam ter izvrševanje pogodb

»Nespoštljivost« do društev
Z namenom jasnega razumevanja pristojnosti in vloge javnih uslužbencev, ki so večkrat napačno razumljene, pojasnjujemo, da je javni uslužbenec posameznik, ki sklene delovno razmerje v javnem sektorju. Javni uslužbenec ravna pri izvrševanju javnih nalog častno v skladu s pravili poklicne etike. Javni uslužbenec mora izvrševati javne naloge strokovno, vestno in pravočasno. Pri svojem delu ravna po pravilih stroke in se v ta namen stalno usposablja in izpopolnjuje. Uradniki so javni uslužbenci, ki v organih opravljajo javne naloge. Javne naloge v organih so naloge, ki so neposredno povezane z izvrševanjem oblasti ali z varstvom javnega interesa.

Uradniki oziroma javni uslužbenci tako le opravljajo javne naloge, za katere so pooblaščeni. Pri tem, med drugim, vodijo upravne postopke, o katerih na prvi stopnji, v primeru lokalne skupnosti, odloča direktor občinske uprave, na drugi stopnji pa župan, razen če ima posamezni javni uslužbenec pooblastilo tudi za odločanje ali če zakon drugače določa (ZUJIK) in odloča že župan. Uradniki torej vodijo upravne postopke, ki so predpisani, vprašanje pa je, ali so vsi postopki smiselni ali ne. Veliko bi se dalo narediti s poenostavitvijo teh postopkov, vendar to ni stvar uradnikov, ampak zakonodajalca.

Ljudje pa imamo včasih drugačna pričakovanja, zato nemalokrat pride do slabe volje in izjav, da je kakšen uradnik »nesramen«, »nespoštljiv«, ali da jim »ne gre na roko«, ali da se pri posamezniku »nič ne da«. Vsekakor naloga javnih uslužbencev ni zavajanje in podajanje napačnih informacij, temveč informiranje, ki je skladno s predpisi s posameznega področja dela. Razumljivo je, da so s strani posameznikov, ki svojih želja ne morejo izpeljati, prve negativne opazke namenjene prav uradnikom. Uradnik, kot zapisano, opravlja zgolj javne naloge, za katere je pooblaščen. Zato mora posameznik razumeti, da uradnik ni tista oseba, ki sprejema predpise in ni krivec za nesoglasja ali nestrinjanja. Se pa vsi strinjamo, da bi se dalo postopke poenostaviti in »manj komplicirat«, kar pa je odgovornost našega zakonodajalca.

V kolikor pa avtor očitkov meni, da se je nespoštovanje uradnikov do društev izkazalo v primeru, ko smo bili povabljeni na skupščino ZKD in se je nismo udeležili, pa lahko povemo, da bi se skupščine z veseljem udeležili in predstavili dejansko resnico z istimi argumenti in pravno podlago, kot jih navajamo v tem odgovoru, če bi vabilo prejeli v razumnem času pred datumom skupščine in ne samo dan prej.


Sklepanje aneksov k pogodbam
Vsi upravičenci so se s podpisom pogodbe zavezali, da bodo v vlogi navedene projekte programa izvedli v celoti in korektno ter v obdobju od 1. 1. 2013 do 31. 12. 2013. Prav tako so se že v vlogi na javni razpis vsi upravičenci pisno zavezali, da bodo pri realizaciji predlaganih vsebin zagotovili sredstva celotne vrednosti predlaganih vsebin, v katere so všteta tudi sredstva za plačilo razlike med zneskom celotne vrednosti predlaganih vsebin in odobrenimi sredstvi Občine Logatec, da bo izvedba predlaganih vsebin v skladu z vsemi veljavnimi predpisi in, da bodo v roku izpolnili vse pogodbene obveznosti. Na posebnih delavnicah pred iztekom razpisov in preko člankov je Občina Logatec pomagala z navodili o izpolnjevanju razpisnih dokumentacij. Precej društev se je delavnic udeležilo in tudi upoštevalo navodila, zato pri slednjih ne pričakujemo težav. Predmet pogodbe je program, ki ga je posamezni upravičenec podal v vlogi na razpis in se je o sofinanciranju tega programa odločilo z odločbo, zato sklepanje aneksov o zmanjšanju programov  niso mogoči, saj bi bili neposredno v nasprotju z izdanimi in pravnomočnimi odločbami. Upravičencem pa predlagamo, da poskusijo izvesti zastavljeni program bodisi z manjšimi stroški (npr. vabila naj oblikujejo člani društva in ne profesionalni oblikovalci, ki za svoje storitve zaračunajo) bodisi pridobijo še druge vire sofinanciranja.
 
Preverjanje namenskosti dodeljenih sredstev
Pravilnik o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije določa, da se za dodelitev sredstev sklene pogodba med neposrednim uporabnikom in prejemnikom, pri čemer so obvezne sestavine med drugim tudi spisek dokazil, ki jih mora predložiti prejemnik za porabo vsake posamezne vrste subvencije, posojila in drugih oblik sredstev, možnost, da uporabnik kadarkoli preverja namensko porabo sredstev in dolžnost neposrednega uporabnika, da spremlja in nadzira izvajanje pogodbe ter namensko porabo proračunskih sredstev in določilo, da mora prejemnik ob nenamenski porabi sredstev slednja vrniti v proračun skupaj z zakonitimi obrestmi.

Predpisi v primeru pogodb o sofinanciranju poudarjajo namenskost porabe sredstev. V primerih dvoma o namenskosti porabe sredstev, ki se je izraziteje začel kazati v letu 2010, so Evropska unija, Republika Slovenija in tudi lokalne skupnosti pričele s prakso, ki jo omogočajo predpisi s področja obligacijskih razmerij, ki pomaga zagotavljati, da so javna sredstva namensko porabljena, in sicer tudi s preverbo ali je bil denar dejansko nakazan tistemu, ki je naveden na računu. Tudi občine, ki pridobivajo državna oziroma evropska sredstev namenskost dokazujemo ne samo z računi, ampak predvsem z dokazili, da so računi plačani in dokazili, da so projekti uresničeni.

 

5. Ni strategije razvoja kulture / Lokalnega programa za kulturo
Res je, Občina Logatec še nima izdelane dolgoročne strategije razvoja kulture na njenem območju, ima pa letne programe kulture, ki so usklajeni z določili ZUJIK-a in RNPK, kljub dejstvu, da to ni potrebno, pa so dodani tudi posnetki proračunskih postavk, ki zagotavljajo sredstva za izvedbo letnega kulturnega programa. Eden izmed načrtov Občine Logatec je tudi pridobitev Lokalnega programa kulture za večletno obdobje.Kje so rešitve za situacijo društev s področja ljubiteljske dejavnosti?
Občinska uprava Občine Logatec vsako leto sproti preuči prejete kritike in pobude s strani prijaviteljev na razpis in se poskuša v največji meri približati željam in predvsem potrebam društev. Tako jim je za leto 2013 olajšala pripravo vlog in omilila »birokracijo« na najnujnejše, poiskala je do sedaj najbolj smotrno in transparentno rešitev za razdeljevanje sredstev, ki je v skladu z zakonskimi določbami.
Vsako leto se vršijo pogajanja z namenom povečanja sredstev na tej proračunski postavki, saj se zavedamo, da je povečanje te proračunske postavke rešitev Občine Logatec, ki bi zelo pripomogla k boljšemu stanju društev. Ni pa v moči Občine Logatec, da bi namesto društev skrbela za iskanje drugih finančnih virov. Občina Logatec se tudi zaveda možnosti, da se do neke meje lahko nižajo sredstva pri društvih, ki delujejo samo na občinskih proračunskih sredstvih, a v sedanjih časih in razmerah, se bodo morala tudi ta društva pričeti zavedati dejstva, da se pas zateguje na vseh področjih in, da je nerealno pričakovati, da bo Občina Logatec zagotovila sredstva za vse njihove želje in potrebe, ampak se bodo morala za svoje programe in projekte potruditi pridobiti sredstva tudi iz drugih virov. Z gotovostjo lahko trdimo, da imajo dotična logaška društva dobre programe in znotraj njih zanimive in bogate projekte, le valorizirati jih je potrebno. Poleg vsebine jim je potrebno dodati še ceno, ki pa ne sme biti v breme splošno vsem davkoplačevalcem, ampak tistim, ki je namenjena, predstavljati dodatno vrednost in posebno doživetje, za katerega bodo z veseljem prispevali. Občina Logatec se bo seveda še naprej trudila iskati zakonske rešitve, ki bodo najbolj pisane na kožo našim ljubiteljskim društvom. Zavedati pa se je treba, da najverjetneje ne bomo nikoli zadovoljili želja čisto vseh.

 

Na kakšen način, na podlagi katerega občinskega predpisa, katerih kriterijev in po kakšnem postopku bo v bodoče Občina delila sredstva za uresničevanje javnega interesa za kulturo ter ali bo zagotovljen dvostopenjski postopek?
Občina Logatec bo v bodoče delila sredstva na podoben način kot jih je v letu 2013, in sicer bodo sredstva razdeljena na podlagi Pravilnika o sofinanciranju kulturnih programov in projektov v občini Logatec (Logaške novice, št 3/13 (str. 28)), ki velja od 12. 3. 2013 dalje. Sredstva bodo razdeljena v skladu s sprejetimi merili na osnovi javnega razpisa oziroma javnega poziva. ZUJIK v 56. členu določa, da je javni kulturni program kulturna dejavnost, ki je po vsebini in obsegu zaključena celota in jo izvaja kulturni izvajalec, katerega ustanovitelj ni država ali lokalna skupnost, je pa njegovo delovanje v javnem interesu do te mere, da ga država ali lokalna skupnost financira na primerljiv način kot javni zavod. Javni kulturni program je določen s cilji kulturnega izvajalca, ki morajo upoštevati cilje in prioritete kulturne politike in biti relevantni, merljivi, uresničljivi in časovno opredeljeni. Obseg dejavnosti in višina sredstev se določi v skladu s temi cilji na podlagi osnov za izračun iz 27. člena ZUJIK, ki pravi, da so osnove za izračun sredstev splošni stroški delovanja, stroški za plačilo dela v skladu s kadrovskim načrtom, programski materialni stroški in stroški investicijskega vzdrževanja in nakupa opreme. Podrobnejša metodologija je določena z vladno uredbo. Ker bo razpoložljivih proračunskih sredstev veliko manj kot so želje prijaviteljev, se morajo slednji zavedati, da bodo vsi prijavitelji dobili sorazmerno tudi manj sredstev od pričakovanega in bodo za izvedbo zastavljenih in prijavljenih programov morali sredstva zagotoviti tudi iz drugih virov. Zaradi zagotavljanja, da bodo prijavitelji prijavljali realne zneske in ne potenciranih, pa razmišljamo o uvedbi preverjanja 100% porabe in ne samo porabe do višine odobrenega zneska. Tako bi bil v primeru, če se ugotovi, da je nekdo od prijaviteljev dobil odobrena sredstva na podlagi prenapihnjenih številk in s tem oškodoval ostale prijavitelje, tak prijavitelj primerno sankcioniran. 
Postopek razpisa je določen v ZUJIK, ki prav tako določa tudi enostopenjsko odločanje v tem postopku, zato Občina Logatec ne more samovoljno in mimo predpisa uvesti dvostopenjskega odločanja. V kolikor se bo ZUJIK v tem segmentu spremenil v dvostopenjsko odločanje, pa bo občina tako odločitev zakonodajalca pozdravila in zagotovila tak način odločanja. 
 

Berto Menard
Župan

Spoštovani,

V kolikor bi se radi v dobri družbi sprostili in nasmejali znanim igralskim zasedbam v  komedijah: Tak si, Ko sem bil mrtev, Najstarejša obrt in Pazi M@il!, ki so jih izbrali abonenti pretekle sezone, vas vabimo k vpisu.
Predstave si bo možno ogledati predvidoma v mesecih oktober 2013, november 2013 in februar 2014, marec 2014.
Ker pa imajo gledališča zaradi različnih vzrokov možnost predstavo odpovedati, zamenjati ali prestaviti, vam bomo ob takih primerih pravočasno sporočili spremembe.
Cena za abonma na sedežih v vrstah od prve do vključno osme je 40 eur, za vse ostale sedeže pa 35 eur.


Vpis v abonma
Letošnji vpis novih abonentov v abonma sezone 2013/2014 poteka od 3. do 18. septembra 2013 (18. 9. 2013 do najkasneje 17. ure mora biti prijavnica že na sedežu Občine Logatec).

Pravilno izpolnjene in podpisane prijavnice za nove abonente nam pošljite / dostavite na naslov:
Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, s pripisom »prijava v abonma«.

V primeru elektronskega pošiljanja prijavnice, slednjo izpolnite, (natisnite, če do nje dostopate preko spleta), podpišite in skenirajte, ter sken pošljite na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V naslov elektronske pošte napišite: prijava v abonma.

Kako prijava na abonma vpliva na sedežni red?

Tudi v sezoni 2013/2014 bodo veljala ista pravila, ki določajo vrstni red prijav in posledično sestavo sedežnega reda. 
Sedežni red se določi po ustaljeni metodi. Kako poteka razvrščanje po sedežih?

Po vrstnem redu prijavnic.
Pozna prijava zmanjša veliko možnosti za dobro lokacijo.
1. Najprej razporedimo redne abonente*, in sicer najprej tiste, ki so se odločili za iste sedeže kot v prejšnji sezoni. * Redni abonent je tisti abonent, ki je imel abonma v sezoni 2012/2013 in se letos ponovno prijavi.
2. Nato od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo tiste redne abonente, ki želijo sedeti bližje ali dlje od odra.
3. Na koncu zopet od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo nove abonente.

Vrstni red prijav je ključnega pomena, saj odloča o tem ali boste dobili možnost sedeti bolj spredaj ali ne.

Kako poteka razpored na balkonu?
Razpored na balkonu se prične z razporejanjem abonentov od najvišjih vrst proti najnižjim, torej od vrst številka sedem do ena.
 
Slišnost igralcev po dvorani
Vsa gostujoča gledališča vedno še posebej prosimo, da bodisi uporabljajo ozvočenje bodisi so bolj glasni. Po preverjanju slišnosti predstav lanske sezone je bilo ugotovljeno, da se je vse igralce slišalo in razumelo po celotni Veliki dvorani Narodnega doma.

 

Pravila za redne abonente (redni= lanskoletni, ki se znova prijavi)

Letošnji vpis v abonma za abonente sezone 2012/2013 poteka od 4. do 16. septembra 2013 (16. 9. 2013 mora biti prijavnica že na sedežu Občine Logatec).

Vpis abonentov iz sezone 2012/2013 je podaljšan do 18. septembra 2013 do 17. ure. Na ta dan do 17. ure mora biti vaša prijavnica že na sedežu Občine Logatec. V kolikor bodo prijavnice stalnih (2012/2013) abonentov tega dne šele oddane na pošto, se jih ne bo več upoštevalo, niti kot prijavnice novih abonentov, saj se 18. septembra 2013 ob 17. uri konča vpis v abonma sezone 2013/2014.

V kolikor boste prijavnice dostavili po 16. septembru 2013, bomo dotične prijave morali upoštevati kot prijave novih abonentov. Prav tako bomo kot prijave novih abonentov upoštevali vse prijave, ki bodo na naš naslov prispele pred 4. septembrom 2013.

Pravilno izpolnjene in podpisane prijavnice za stalne abonente nam pošljite / dostavite na naslov:
Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, s pripisom »abonma«.

V primeru elektronskega pošiljanja prijavnice, slednjo izpolnite, (natisnite, če do nje dostopate preko spleta), podpišite in skenirajte, ter sken pošljite na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V naslov elektronske pošte napišite: abonma.


Kako prijava na abonma vpliva na sedežni red?
Tudi v sezoni 2013/2014 bodo veljala ista pravila, ki določajo vrstni red prijav in posledično sestavo sedežnega reda. 
Sedežni red se določi po ustaljeni metodi. Kako poteka razvrščanje po sedežih?
Po vrstnem redu prijavnic.
Pozna prijava zmanjša veliko možnosti za dobro lokacijo.
1. Najprej razporedimo redne abonente*, in sicer najprej tiste, ki so se odločili za iste sedeže kot v prejšnji sezoni.
2. Nato od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo tiste redne abonente, ki želijo sedeti bližje ali dlje od odra.
3. Na koncu zopet od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo nove abonente.

Vrstni red prijav je ključnega pomena, saj odloča o tem ali boste dobili možnost sedeti bolj spredaj ali ne. Do 16. septembra 2013 pa ne vpliva na to ali želite obdržati isti sedež ali ne. V kolikor bi kot redni abonent poslali prijavo pred 4. ali po 16. septembru 2013, bomo vašo prijavo upoštevali kot prijavo novega abonenta, kar pomeni, da vas razporedimo na sedeže, ki so še prosti in ne na sedeže, ki ste jih do sedaj imeli ali si jih zaželeli.

Tri možnosti za redne abonente
Redni abonenti lahko izbirajo med tremi možnostmi, in sicer, da obdržijo iste sedeže kot lani, da se pomaknejo bližje odra ali da se pomaknejo stran od odra.

V primeru, ko redni abonenti na prijavnico dopišejo, da bi radi sedeli bližje odra, če to ne gre pa bi radi ohranili iste sedeže, se upošteva, da obdržijo iste sedeže kot lani.

Izbira možnosti bližje odru je lahko tvegana, saj v primeru prijave, ko je pred vami prijavljenih že precej abonentov, ne zagotavlja, da boste dejansko lahko prišli bližje odru. Večkrat se zgodi, da lahko dobite še bolj oddaljeno lokacijo kot ste jo imeli v pretekli sezoni. Prav tako se lahko zgodi, da možnosti za boljšo pozicijo niti ni veliko, saj večina abonentov v prvih vrstah zadrži svoje sedeže, kar pomeni, da se ni sprostilo nobeno mesto ali pa je teh zelo malo. Slednje že več sezon velja predvsem za prvih pet parterskih vrst in za dve vrsti po prehodu, torej vrsti številka osem in devet. Pri ostalih vrstah je bilo za razporeditve bolj ugodno.

Možnosti stran od odra do sedaj ni izkoristilo veliko abonentov.

* Redni abonent je tisti abonent, ki je imel abonma v sezoni 2012/2013 in se letos ponovno prijavi.
Redni abonenti imajo možnost izbirati iste sedeže, kjer so sedeli v lanski sezoni ali nove sedeže, medtem ko lahko nove abonente razvrstimo samo po sedežih, ki so še na razpolago po razdelitvi sedežev med redne abonente.

Ali lahko prijavim še nove abonente, s katerimi želim sedeti skupaj?
Prijava novih, dodatnih oseb na prijavnici rednih abonentov se šteje kot prijava novih abonentov. (Primer: dva abonenta zadnje sezone sta k ogledu abonmaja povabila še drug par, ki doslej ni bil aboniran in vse štiri osebe prijavita na isti prijavnici, s tem, da želita ohraniti ista sedeža zase, njuna prijatelja pa bi sedela na njuni levi ali desni strani v isti vrsti. V tem primeru redna abonenta dobita ista sedeža, njuna prijatelja pa se obravnava kot nova abonenta in lahko dobita proste sedeže, ki so po razdelitvi sedežev rednim abonentom, še na razpolago. Kar pomeni, da bodo zelo verjetno sedeli narazen. Tudi tu se upošteva vrstni red prijave. Lahko se zgodi, da bodo sedeži ravno na levi ali desni strani rednih abonentov še prosti, vendar gre za redka naključja, katerim velikokrat botruje tudi zgodnja prijava.)

V kolikor je v takem primeru na prvem mestu želja, da bi vsi štirje abonenti sedeli skupaj, potem se poišče najboljšo lokacijo, kjer lahko vsi sedijo skupaj, vendar so to  velikokrat zadnje vrste parterja ali že balkonske vrste. A tudi tu se splača s prijavo pohiteti.


V upanju na še eno fantastično sezono vas lepo pozdravljamo.

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo za »Nakup vozila za zbiranje in prevoz odpadkov«, ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 22. 8. 2013, številka objave: JN10654/2013. Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji).

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do dne 14. 10. 2013 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.

Razpisna dokumentacija je pripravljena v pdf obliki obrazca, ki ga je možno shranjevati, izpolnjevati in tiskati.

Priporočamo, da razpisno dokumentacijo pred začetkom izpolnjevanja shranite v svoj računalnik in jo izpolnjujete na tem vašem shranjenem mestu.

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo za »Dobava električne energije za obdobje od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2015«, ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 22. 8. 2013, številka objave: JN10655/2013. Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji).

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do dne 8. 10. 2013 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.

Razpisna dokumentacija je pripravljena v pdf obliki obrazca, ki ga je možno shranjevati, izpolnjevati in tiskati.

Priporočamo, da razpisno dokumentacijo pred začetkom izpolnjevanja shranite v svoj računalnik in jo izpolnjujete na tem vašem shranjenem mestu.

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo za Dobavo zemeljskega plina v obdobju od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2016 , ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 22. 8. 2013, številka objave: JN10637/2013. Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji).

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do torka 15. 10. 2013 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.

Razpisna dokumentacija je pripravljena v pdf obliki obrazca, ki ga je možno shranjevati, izpolnjevati in tiskati.

Priporočamo, da razpisno dokumentacijo pred začetkom izpolnjevanja shranite v svoj računalnik in jo izpolnjujete na tem vašem shranjenem mestu.

Nedelja, 1. septembra 2013,  od 13.00 – 19:00, Logatec, Notranjska
Strokovna ekskurzija Forte Cultura na relaciji Logatec - Ljubljana – Zapolje – Unec - Logatec
več.
Org. in info: Ad Pirum, 031/ 339-813 (Anton Marn), Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 55/2013 z dne 28. 6. 2013 je Slovenski regionalno razvojni sklad objavil 5 javnih razpisov in razpisal skupaj 26.905.000 EUR sredstev.

Več.

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo za »Rekonstrukcijo občinske ceste LC 468031 Smrečje-Žiri od km 12,746 do km 14,206 (l=1460 m)«, ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 5. 7. 2013, številka objave: JN8329/2013. Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji).

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do dne 24. 7. 2013 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.
Razpisna dokumentacija je pripravljena v pdf obliki.
Priloga.

Številka: 3500-7/2013-14
Datum:   14. 6. 2013


Stališče do pripomb in predlogov javnosti


Na podlagi 46. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A, 109/12, v nadaljnjem  besedilu: ZPNačrt) je župan Občine Logatec dne 17. 4. 2013 sprejel Sklep o  začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem prostorskega načrta Občine Logatec. 

Peti odstavek 50. člena Zakona o prostorskem načrtovanju  določa, da ima javnost pravico dajati pripombe in predloge na dopolnjen osnutek strateškega načrta. Šesti odstavek 50. člena pa določa, da občina preuči pripombe in predloge javnosti in do njih zavzame stališče.

Sprejme se Stališče do pripomb in predlogov javnosti (v nadaljnjem besedilu: stališče), podanih v času javne razgrnitve ter javne obravnave dopolnjenega osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec. Javna razgrnitev je potekala od 27. 5. 2013 do 11. 6. 2013. Javna obravnava je potekala 5. 6. 2013.

V času med 27. 5. 2013 in 11. 6. 2013 je bila izvedena javna razgrnitev dopolnjenega osnutka. Javna razgrnitev je bila organizirana v prostorih Občine Logatec. V času javne razgrnitve so bile izražene pripombe in predlogi k dopolnjenemu osnutku s strani zainteresirane javnosti. V tem  času je bila organizirana tudi javna obravnava, ki je potekala v prostorih Občine Logatec, a se je ni udeležil nihče.

V času javne razgrnitve in javne obravnave so bile pripombe podane do 11. 6. 2013.

Stališče do posameznih pripomb in predlogov javnosti je preučila in do njih zavzela stališče Občina Logatec. Stališče se v skladu z ZPNačrt objavi na krajevno običajen način in v svetovnem spletu, na spletni strani občine www.logatec.si.


Berto Menard
ŽUPAN


Priloga 1: Stališče do  pripomb in predlogov javnosti podanih v času javne razgrnitve ter javne obravnave dopolnjenega osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec. Javna razgrnitev je potekala od 27. 5. 2013 do 11. 6. 2013. Javna obravnava je potekala 5. 6. 2013.

Priloga 1: Stališče do  pripomb in predlogov javnosti podanih v času javne razgrnitve ter javne obravnave dopolnjenega osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec. Javna razgrnitev je potekala od 27. 5. 2013 do 11. 6. 2013. Javna obravnava je potekala 5. 6. 2013.

1. Pripombe v času javne razgrnitve, podane ustno na zapisnik ali pisno na naslov občine
Številka:  3500-7/2013-11 - 001  
Pripombodajalec: Tomaž Jerina   
Pripomba podana: v času javne razgrnitve
Datum: 10. 6. 2013
Pripomba: Predlog, da se dopolni Priloga 1 – Podrobni prostorski izvedbeni pogoji za posamezne enote urejanja prostora v enoti urejanja prostora BL-33 se dopiše, da je na zemljiščih parc. št. 935/20, 935/21-del, 934/2-del, 1612/14, 919/6-del, *113, vse k.o. Blekova vas dovoljena gradnja industrijskih objektov in legalizacija obstoječih objektov s spremembo namembnosti obstoječih objektov v industrijske objekte po klasifikaciji objektov CC-SI 1251.
Parc. št.: 935/20, 935/21-del, 934/2-del, 1612/14, 919/6-del, *113, vse k.o. Blekova vas
Stališče: Pripomba se upošteva.
Pripomba je utemeljena, saj iz stanja na terenu izhaja, da gre za območje, kjer se že več let opravlja tudi nestanovanjska dejavnost. Priloga 1, za enoto BL-33, se glasi:

Oznaka enote urejanja prostora:  BL-33 /  SSs; AE, D
Prostorsko izvedbeni pogoji:  Območje enote KD 15163 Logatec - Domačija Blekova vas 32. Predvidene novogradnje ob enoti kulturne dediščine morajo biti grajene v podobnem slogu kot domačija. Ob cesti, ki meji na enoto kulturne dediščine EŠD 15169 Logatec Domačija Blekova vas 34 naj se ohrani pas drevja, ki bo potencialno modernejšo gradnjo ločeval od tradicionalne arhitekture domačije. V primeru, da bodo predvidene novogradnje grajene v podobnem slogu kot domačija, pas drevja ni potreben.

Na parc. št. 935/20, 935/21-del, 934/2-del, 1612/14, 919/6-del, *113, vse k.o. Blekova vas je poleg dopustnih objektov in dejavnosti iz 106. člena dovoljena tudi gradnja objektov 12510 -  Industrijske stavbe, 1252 - Rezervoarji, silosi in skladišča in 1271 - Nestanovanjske kmetijske stavbe ter spremembe namembnosti obstoječih objektov v 12510 - Industrijske stavbe, 1252 - Rezervoarji, silosi in skladišča in 1271 - Nestanovanjske kmetijske stavbe. Te tri skupine objektov morajo izpolnjevati ostala merila iz 112. člena.

 

Številka: 3500-7/2013-13  -  002  
Pripombodajalec: Mag. Bojan Petrina   
Pripomba podana: v času javne razgrnitve
Datum: 10. 6. 2013
Pripomba: Pobuda, da se za objekte, ki se nahajajo v industrijskih conah – IG, za spremembe namembnosti objektov ne veljajo splošni, niti posebni prostorski pogoji za gradnjo, če na parceli na kateri stoji objekt ni dovolj prostorskih možnosti, da bi izpolnili zahtevan pogoj za gradnjo.
Parc. št.: 767/1, k.o. Dolenji Logatec
Stališče: Pripomba se delno upošteva.
Splošni prostorsko izvedbeni pogoji morajo biti izpolnjeni tudi pri spremembah namembnost. V posebnih prostorskih izvedbenih pogojih je  pripomba že zajeta v razgrnjenem dopolnjenem osnutku OPN in sicer:

2.2 Stopnja izkoriščenosti zemljišča, namenjenega za gradnjo:  
tip: E, F
FZ:  Največ 0,65 
DZP: najmanj 10 % 
FI: največ 0,8
FP: /
Kadar se obstoječemu objektu spreminja namembnost, se določbe točke 2.2 ne uporabljajo.


Številka:  3500-7/2013-14 -  003  
Pripombodajalec: Eurometall, d.o.o.    
Pripomba podana: v času javne razgrnitve
Datum: 10. 6. 2013
Pripomba: Pobuda, da se dopolni Priloga 1 – Podrobni prostorski izvedbeni pogoji za posamezne enote urejanja prostora v enoti urejanja prostora DL-175 se dopiše, da je na zemljišču parc. št. 767/1, k.o. Dolenji Logatec dovoljena sprememba namembnosti obstoječega skladišča v proizvodni objekt, za katerega veljajo PIP: DZP 1%, FZ 0,74, FI 0,74, FP 5,90, število parkirnih mest 5.
Parc. št.: 767/1, k.o. Dolenji Logatec
Stališče: Pripomba se upošteva.
Pripomba, glede drugačnih določil za DZP, FZ, FI in FP je že zajeta v razgrnjenem dopolnjenem osnutku OPN. Pripomba glede manjšega števila parkirnih mest se upošteva.

Oznaka enote urejanja prostora:  DL-175 /  IG; E, F
Prostorsko izvedbeni pogoji:  Na parc. št. 767/1, k. o. Dolenji Logatec je ne glede na dejavnost objekta in ne glede na določbe splošnih in posebnih prostorskih izvedbenih pogojev glede urejanja parkirnih mest in garaž, dopustno najmanj 5 parkirnih mest.


2. Pripombe v času javne razgrnitve, podane v knjigo pripomb in predlogov
Pripomb ni bilo.


3. Pripombe podane na javni obravnavi
Pripomb ni bilo. Javne obravnave se ni udeležil nihče.

Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 80/10, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A) in 30. člena Statuta Občine Logatec (Logaške novice, št. 10/10 – uradno prečiščeno besedilo) župan Občine Logatec sprejemam

S K L E P
o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta Stanovanjska soseska Male Laze, za del enote urejanja prostora GL-43

1. člen
(ocena stanja in razlogi za pripravo podrobnega prostorskega načrta)

(1) S tem sklepom se začne priprava občinskega podrobnega prostorskega načrta Stanovanjska soseska Male Laze, za del enote urejanja prostora GL-43, v nadaljnjem besedilu: OPPN.
(2) Po določilih Odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 10/12, 12/12-popr., Uradni list RS, št. 97/12, v nadaljnjem besedilu: OPN) je obravnavano območje po osnovni namenski rabi opredeljeno kot območja stavbnih zemljišč, po podrobnejši namenski rabi pa kot SS – stanovanjska območja.
(3) Pobudo za izdelavo OPPN so podali lastniki zemljišča (v nadaljnjem besedilu: pobudnik), ki imajo na območju namen graditi stanovanjske objekte. Pobuda je bila ocenjena kot sprejemljiva.

2. člen
(območje podrobnega prostorskega načrta)

(1) Okvirno obravnavano območje OPPN se nahaja v južnem delu naselja Logatec, ob izteku gradenj na ulici Kalce in zemljišča po dejanski rabi pretežno predstavljajo trajni travnik ali gozd. Vzhodno od nameravanega posega v prostor poteka državna cesta G2-102 ter ob njej obstoječi stanovanjski objekti. Zemljišča na vzhodnem delu obravnavanega območja so komunalno opremljena. V celotni enoti urejanja prostora GL-43 je skladno z OPN predvidena stanovanjska gradnja.
(2) Skladno z OPN se meja OPPN lahko spremeni in prilagodi podrobnim programskim zahtevam ter razmeram na terenu pod pogojem, da s spremenjeno mejo soglašajo lastniki na novo vključenih parcel. V primeru sprejema tega OPPN pa ne gre za spreminjanje meje ali  novo vključitev parcel, pač za zmanjševanje obsega predvidenega OPPN samo na parcele v lasti pobudnika.
(3) Območje OPPN predvidoma obsega zemljišča s parc. št. 1173, 1208/97, 1208/114, 1470, 1472, 1473/1, 1828/5-del, 1208/41-del, vse k. o. Gorenji Logatec.
(4) Površina območja meri okvirno 14.247 m2. Ob izdelavi OPPN se lahko meja in velikost območja spremenita.

3. člen
(način pridobitve strokovnih rešitev)

(1) Pri pripravi OPPN je potrebno upoštevati veljavne prostorske akte občine Logatec, podatke o prostoru in obstoječo komunalno opremo.
(2) V postopku priprave dopolnjenega osnutka OPPN je treba zagotoviti vse potrebne strokovne podlage, izdelava le-teh se določi v postopku priprave OPPN.

4. člen
(roki za pripravo podrobnega prostorskega načrta)

(1) Izdelava osnutka OPPN je predvidena en mesec po začetku veljavnosti tega sklepa. Priprava dopolnjenega osnutka OPPN je predvidena en mesec po pridobitvi smernic. Sprejem predloga OPPN je predviden eno leto po začetku veljavnosti tega sklepa. Upoštevani so minimalni okvirni roki.
(2) Predvideni roki se lahko zaradi nepredvidljivih zahtev in pogojev pristojnih nosilcev urejanja prostora spremenijo.
(3) V primeru zahteve po vodenju postopka CPVO se aktivnosti s tega področja smiselno vključijo v faze izdelave OPPN ter se izvajajo skladno z določili Zakona o varstvu okolja in Zakona o prostorskem načrtovanju, posledično pa se podaljšajo tudi roki izdelave in sprejema OPPN.

5. člen
(navedba nosilcev urejanja prostora)

(1) Nosilci urejanja prostora, ki podajo smernice in mnenje k načrtovanim prostorskim ureditvam s svojega delovnega področja, so:
- Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Vojkova 61, 1000 Ljubljana
- Ministrstvo za obrambo, Direktorat za obrambne zadeve, Sektor za civilno obrambo, Vojkova cesta 55, 1000 Ljubljana
- Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direkcija RS za ceste, Tržaška cesta 19, 1000 Ljubljana,
- Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, Direktorat za prostor, Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana,
- Zavod RS za varstvo narave, OE Ljubljana, Cankarjeva 10, 1000 Ljubljana,
- Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, Logatec – prometna infrastruktura,
- Komunalno podjetje Logatec, d.o.o., Tržaška cesta 27, Logatec – komunalna infrastruktura,
- Elektro Ljubljana, d.d., Slovenska cesta 58, Ljubljana  – energetska infrastruktura,
- Telekom Slovenije, d.d., PE Ljubljana, Cigaletova 15, Ljubljana – telekomunikacijska infrastruktura,
- Adriaplin, d.o.o., Dunajska cesta 7, Ljubljana. – druga infrastruktura,
- Naklo, d.o.o., Notranjska 14, Logatec – druga infrastruktura.
(2) Osnutek OPPN se pošlje tudi na Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Direktorat za okolje, Sektor za celovito presojo vplivov na okolje, Dunajska 48, 1000 Ljubljana, ki odloči ali je za načrtovano prostorsko ureditev potrebno izvesti postopek celovite presoje vplivov na okolje (CPVO).
(3) Če državni nosilec urejanja prostora v 30 dneh ne da posebnih smernic oziroma če v tem roku ne da smernic lokalni nosilec urejanja prostora, se šteje, da jih nima. Pripravljavcu ni treba upoštevati smernic, izdanih po izteku roka, mora pa upoštevati vse zahteve, ki jih za načrtovanje predvidenih prostorskih ureditev določajo veljavni predpisi.
(4) Če se v postopku priprave prostorskega načrta ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice in mnenja tudi drugih nosilcev urejanja prostora, se jih v postopek vključi naknadno.

6. člen
(obveznosti v zvezi s financiranjem priprave podrobnega prostorskega načrta)

(1) Pripravo OPPN financira pobudnik, ki v ta namen sklene pogodbo z izvajalcem, ki izpolnjuje zakonite pogoje za prostorsko načrtovanje.
(2) Obveznosti investitorja v postopku priprave OPPN se določijo z dogovorom o sodelovanju med Občino Logatec in investitorjem.

7. člen
(začetek veljavnosti sklepa)

Ta sklep se objavi v Logaških novicah in začne veljati naslednji dan po objavi. Sklep se objavi tudi na spletni strani Občine Logatec, www.logatec.si.


Številka: 3505-3/2013-2
Datum: 28. 5. 2013  

Berto Menard
ŽUPAN

Na podlagi drugega odstavka 50. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A) Občina Logatec s tem 

Javnim naznanilom
obvešča javnost o javni razgrnitvi in javni obravnavi
dopolnjenega osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec

I.
Občina Logatec naznanja javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (v nadaljnjem besedilu: dopolnjen osnutek načrta) in povzetka za javnost.

II.
Gradivo iz prejšnje točke bo javno razgrnjeno od 27. 5. 2013 do 11. 6. 2013, v prostorih Občine Logatec, Tržaška cesta 50 A, Logatec.

Gradivo iz prejšnje točke bo v obdobju iz prejšnjega odstavka javno razgrnjeno tudi na spletni strani občine http://www.logatec.si

III.
Javna obravnava bo potekala v sredo, 5. 6. 2013, s pričetkom ob 18. uri v veliki sejni sobi,  I. nadstropje, Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, Logatec.

IV.
V okviru javne razgrnitve ima javnost pravico dajati pripombe in predloge na dopolnjen osnutek strateškega dela prostorskega načrta in na okoljsko poročilo. Pripombe in predloge se poda do 11. 6. 2013 ustno na zapisnik, pisno na mestih javne razgrnitve kot zapis v knjigo pripomb in predlogov ali se pošljejo na naslov Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec.

Občina Logatec bo preučila pripombe in predloge javnosti in do njih zavzela stališče, ki ga bo objavila na oglasni deski ter spletni strani občine http://www.logatec.si

Pri dajanju pripomb in predlogov z navedbo imena in priimka ali drugih podatkov se šteje, da je dan pristanek za objavo teh podatkov v stališču, ki bo objavljeno na zgoraj naveden način. Osebe, ki ne želijo, da se v stališču objavijo njihova imena in priimki ali drugi osebni podatki, morajo to posebej navesti.


Številka: 3500-7/2013-5
Datum: 23. 4. 2013  
Berto Menard
ŽUPAN

Na podlagi 46. člena Zakona o prostorskem načrtovanju Zakona o prostorskem načrtovanju (33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A), 109/12) in 30. člena Statuta Občine Logatec (Logaške novice, št. 10/10 - uradno prečiščeno besedilo) je župan Občine Logatec, dne 17. 4. 2013, sprejel


S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev
Odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec

1. člen
(predmet sklepa)

(1) S tem sklepom se začne priprava sprememb in dopolnitev Odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 10/12, 12/12-popr., Uradni list RS, št. 97/12, v nadaljnjem besedilu: Odlok).
(2) Spremembe in dopolnitve se nanašajo samo na prostorske izvedbene pogoje in ne posegajo v določanje namenske rabe prostora. Prilogi in grafični del se ne spreminjajo.
(3) Spremembe in dopolnitve obsegajo:
- dopolnitev uporabljenih izrazov,
- sprememba določil v povezavi z objekti in napravami za oglaševaje,
- posamične spremembe in dopolnitve posebnih prostorskih izvedbenih pogojev Odloka. 

2. člen
(ocena stanja in razlogi za pripravo sprememb in dopolnitev Odloka)

V obdobju po sprejetju Odloka septembra 2012 in njegovi uveljavitvi oktobra 2012, so bile pri njegovi uporabi s strani upravnih organov, projektantov, posameznikov ter drugih uporabnikov, ugotovljene nekatere neusklajenosti ter podane pobude za izboljšanje Odloka. V času veljavnosti Odloka se je spremenil tudi predpis, ki določa razvrščanje objektov glede na zahtevnost gradnje in ta sprememba predstavlja nejasnost Odloka.
 
3. člen
(območje in predmet načrtovanja sprememb in dopolnitev Odloka ter vrsta postopka)

(1) Območje sprememb zajema celotno območje občine Logatec.
(2) Spreminja se tekstualni del Odloka.
(3) Spremembe se izvedejo po skrajšanem postopku.

4. člen
(način pridobitve strokovnih rešitev)

Ker gre za spremembe tekstualnega dela, ki se nanašajo na uskladitev uporabljenih izrazov v povezavi z enostavnimi in nezahtevnimi objekti, na dopolnitev v povezavi z objekti in napravami za oglaševanje ter posamične spremembe in dopolnitve posebnih prostorskih izvedbenih pogojev Odloka, pridobitev posebnih strokovnih rešitev ni predvidena.

5. člen
(roki za pripravo)

(1) Spremembe Odloka se izdela po naslednjem okvirnem terminskem planu:
- sklep o začetku priprave april 2013
- osnutek    maj 2013
- dopolnjen osnutek  maj 2013
- sodelovanje javnosti  junij 2013
- predlog   junij 2013
- sprejem    september 2013
(2) Predvideni roki se lahko, zaradi nepredvidljivih zahtev in pogojev vseh vključenih v postopek priprave, spremenijo.

6. člen
(navedba nosilcev urejanja prostora)

(1) Glede na predvidene spremembe in dopolnitve Odloka, se ne predvideva pridobivanja splošnih smernic, posebnih smernic, ter mnenj, saj predvidene spremembe ne posegajo v pristojnost nosilcev urejanja prostora ker gre izključno za pristojnost občine, da določa pogoje za umeščanje posegov v prostor, vsebine ki se spreminjajo pa so posledica spremembe podzakonskega akta, ki je bil medresorsko usklajen.
(2) V postopek se lahko vključijo nosilci urejanja prostora, če se v postopku priprave izkaže, da ureditve posegajo v njihovo delovno področje.

7. člen
(končna določba)

Ta sklep se objavi v svetovnem spletu in v uradnem glasilu in začne veljati naslednji dan po objavi v uradnem glasilu.

 

Številka: 3500-7/2013-3  
Berto Menard
ŽUPAN
Datum: 17. 4. 2013
  

 

Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 108/09, 80/10-ZUPUDPP, 43/11-ZKZ-C, 80/10, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A) in 30. člena Statuta Občine Logatec (Logaške novice, št. 10/10 – uradno prečiščeno besedilo) župan Občine Logatec sprejemam

S K L E P
o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta Stanovanjska soseska Male Laze, za del enote urejanja prostora GL-43

1. člen
(ocena stanja in razlogi za pripravo podrobnega prostorskega načrta)

(1) S tem sklepom se začne priprava občinskega podrobnega prostorskega načrta Stanovanjska soseska Male Laze, za del enote urejanja prostora GL-43, v nadaljnjem besedilu: OPPN.
(2) Po določilih Odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Logatec (Logaške novice, št. 10/12, 12/12-popr., Uradni list RS, št. 97/12, v nadaljnjem besedilu: OPN) je obravnavano območje po osnovni namenski rabi opredeljeno kot območja stavbnih zemljišč, po podrobnejši namenski rabi pa kot SS – stanovanjska območja.
(3) Pobudo za izdelavo OPPN je podal lastnik zemljišča (v nadaljnjem besedilu: pobudnik), ki ima na območju namen graditi stanovanjski objekt. Pobuda je bila ocenjena kot sprejemljiva.

2. člen
(območje podrobnega prostorskega načrta)

(1) Okvirno obravnavano območje OPPN se nahaja v južnem delu naselja Logatec, ob izteku gradenj na ulici Kalce in po dejanski rabi predstavlja trajni travnik. Severno od nameravanega posega v prostor poteka občinska javna pot JP 726751 ter že obstoječ stanovanjski objekt. Zemljišča v severnem delu obravnavanega območja so komunalno opremljena. Na južni strani se nahajajo nepozidane travnate površine. V celotni enoti urejanja prostora GL-43 je skladno z OPN predvidena stanovanjska gradnja.
(2) Skladno z OPN se meja OPPN lahko spremeni in prilagodi podrobnim programskim zahtevam ter razmeram na terenu pod pogojem, da s spremenjeno mejo soglašajo lastniki na novo vključenih parcel. V primeru sprejema tega OPPN pa ne gre za spreminjanje meje ali  novo vključitev parcel, pač za zmanjševanje obsega predvidenega OPPN samo na parcele v lasti pobudnika.
(3) Območje OPPN predvidoma obsega zemljišča s parc. št. 1164/2, 1164/3, vse k. o. Gorenji Logatec.
(4) Površina območja meri okvirno 1028 m2. Ob izdelavi OPPN se lahko meja in velikost območja spremenita.

3. člen
(način pridobitve strokovnih rešitev)

(1) Pri pripravi OPPN je potrebno upoštevati veljavne prostorske akte občine Logatec, podatke o prostoru in obstoječo komunalno opremo.
(2) V postopku priprave dopolnjenega osnutka OPPN je treba zagotoviti vse potrebne strokovne podlage, izdelava le-teh se določi v postopku priprave OPPN.

4. člen
(roki za pripravo podrobnega prostorskega načrta)

(1) Izdelava osnutka OPPN je predvidena en mesec po začetku veljavnosti tega sklepa. Priprava dopolnjenega osnutka OPPN je predvidena en mesec po pridobitvi smernic. Sprejem predloga OPPN je predviden eno leto po začetku veljavnosti tega sklepa. Upoštevani so minimalni okvirni roki.
(2) Predvideni roki se lahko zaradi nepredvidljivih zahtev in pogojev pristojnih nosilcev urejanja prostora spremenijo.
(3) V primeru zahteve po vodenju postopka CPVO se aktivnosti s tega področja smiselno vključijo v faze izdelave OPPN ter se izvajajo skladno z določili Zakona o varstvu okolja in Zakona o prostorskem načrtovanju, posledično pa se podaljšajo tudi roki izdelave in sprejema OPPN.

5. člen
(navedba nosilcev urejanja prostora)

(1) Nosilci urejanja prostora, ki podajo smernice in mnenje k načrtovanim prostorskim ureditvam s svojega delovnega področja, so:
- Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Vojkova 61, 1000 Ljubljana
- Ministrstvo za obrambo, Direktorat za obrambne zadeve, Sektor za civilno obrambo, Vojkova cesta 55, 1000 Ljubljana
- Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, Logatec – prometna infrastruktura
- Komunalno podjetje Logatec, d.o.o., Tržaška cesta 27, Logatec – komunalna infrastruktura
- Elektro Ljubljana, d.d., Slovenska cesta 58, Ljubljana  – energetska infrastruktura
- Telekom Slovenije, d.d., PE Ljubljana, Cigaletova 15, Ljubljana – telekomunikacijska infrastruktura
- Adriaplin, d.o.o., Dunajska cesta 7, Ljubljana. – druga infrastruktura
- Naklo, d.o.o., Notranjska 14, Logatec – druga infrastruktura
(2) Osnutek OPPN se pošlje tudi na Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Direktorat za okolje, Sektor za celovito presojo vplivov na okolje, Dunajska 48, 1000 Ljubljana, ki odloči ali je za načrtovano prostorsko ureditev potrebno izvesti postopek celovite presoje vplivov na okolje (CPVO).
(3) Če državni nosilec urejanja prostora v 30 dneh ne da posebnih smernic oziroma če v tem roku ne da smernic lokalni nosilec urejanja prostora, se šteje, da jih nima. Pripravljavcu ni treba upoštevati smernic, izdanih po izteku roka, mora pa upoštevati vse zahteve, ki jih za načrtovanje predvidenih prostorskih ureditev določajo veljavni predpisi.
(4) Če se v postopku priprave prostorskega načrta ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice in mnenja tudi drugih nosilcev urejanja prostora, se jih v postopek vključi naknadno.

6. člen
(obveznosti v zvezi s financiranjem priprave podrobnega prostorskega načrta)

(1) Pripravo OPPN financira pobudnik, ki v ta namen sklene pogodbo z izvajalcem, ki izpolnjuje zakonite pogoje za prostorsko načrtovanje.
(2) Obveznosti investitorja v postopku priprave OPPN se določijo z dogovorom o sodelovanju med Občino Logatec in investitorjem.

7. člen
(začetek veljavnosti sklepa)

Ta sklep se objavi v Logaških novicah in začne veljati naslednji dan po objavi. Sklep se objavi tudi na spletni strani Občine Logatec, www.logatec.si.


Številka: 3500-10/2013-2
Datum: 17. 4. 2013  
Berto Menard
ŽUPAN

 

Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo za izvedbo gradbenih del  za Razširitev večnamenske športne ploščadi pri OŠ Tabor v Logatcu, ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 17. 4. 2013, številka objave: JN4371/2013.

Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji).

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do dne 13. 5. 2013 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.

Razpisna dokumentacija je pripravljena v pdf obliki obrazca, ki ga je možno shranjevati, izpolnjevati in tiskati.
Priporočamo, da razpisno dokumentacijo pred začetkom izpolnjevanja shranite v svoj računalnik in jo izpolnjujete na tem vašem shranjenem mestu. Popis del je pripravljen v posebni datoteki.
Za pripravo ponudbe si ponudniki lahko ogledajo grafične priloge in tehnično poročilo.

Nedelja, 21. aprila 2013, ob 14. uri, Gorenji Logatec pred Notranjko
9. Blagoslov motorjev in dirkalnih vozil
Org in info: Jan bar in MK Notranjska, Toni 051 300 895Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, vabi ponudnike, da v skladu s postopkom in pogoji, določenimi v razpisni dokumentaciji, predložijo svojo ponudbo za javno naročilo za storitev »Prevoz učencev v osnovne šole v občini Logatec v šolskih letih 2013/2014, 2014/2015 in 2015/2016«, ki je bilo objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 29.03.2013, številka objave: JN3620/2013. Potencialni ponudniki morajo morebitna vprašanja povezana z razpisno dokumentacijo naslavljati na Portal javnih naročil, preko katerega bodo posredovani tudi odgovori (kot je navedeno v razpisni dokumentaciji).

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do dne 14. 5. 2013 do 9.00 ure na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.

Razpisna dokumentacija je pripravljena v pdf obliki obrazca, ki ga je možno shranjevati, izpolnjevati in tiskati.
Priporočamo, da razpisno dokumentacijo pred začetkom izpolnjevanja shranite v svoj računalnik in jo izpolnjujete na tem vašem shranjenem mestu.


Podaljšan rok za oddajo ponudb za javno naročilo Prevoz učencev v osnovne šole v občini Logatec v šolskih letih 2013/2014, 2014/2015 in 2015/2016

Interesentom sporočamo, da je bilo dne 7. 5. 2013 na Portalu javnih naročil objavljeno Obvestilo o dodatnih informacijah, informacijah o nedokončanem postopku ali popravku z oznako JN5231/2013.
Z obvestilom je bil podaljšan rok za oddajo ponudb, ki je 28. 5. 2013 do 9.00 ure.
Rok za odpiranje ponudb je 28. 5. 2013 ob 10.00 uri na sedežu naročnika - Občina Logatec, Tržaška cesta 50A, 1370 Logatec, prvo nadstropje.
Rok za oddajo ponudnikovih vprašanj je 20. 5. 2013 do 15:00 ure.

Občina Logatec je v proračunu za leto 2013 rezervirala 330.372 EUR za sofinanciranje 7 različnih področij:
- sofinanciranje mladinskih projektov, ki so v občini Logatec v javnem interesu  23.000 eur
- sofinanciranje projektov varovanja kulturne dediščine v Občini Logatec: 16.000 eur
- sofinanciranje kulturnih programov in projektov: 58.000 eur (programi 48.000 eur, projekti 8.000 eur in založništvo 2.000 eur)
- sofinanciranje kulturnih projektov, ki so v interesu Občine Logatec: 25.000 eur
- sofinanciranje turističnih projektov v občini Logatec: 16.000 eur
- sofinanciranje športnih dejavnosti v občini Logatec: 172.372 eur
- sofinanciranje dejavnosti humanitarnih organizacij, ki delujejo na območju občine Logatec: 20.000 eur.

V letošnjem letu se postopki razpisa pričenjajo mesec dni kasneje kot lani, saj so razpisi vezani na sprejetje občinskega proračuna. Ta je bil sprejet 21. februarja 2013.

Ker imajo prijavitelji vsako leto mešane občutke zaradi razpisov, smo v Občinski upravi pripravili bistvene povzetke, na katere morajo biti pozorni potencialni prijavitelji.

Pri samih razpisnih dokumentacijah, razen pri kulturi, ni večjih sprememb, razen v tem, da je Občinska uprava v največji možni meri odstranila vse tiste elemente, ki prijaviteljem ne prinašajo točk in predstavljajo nepotrebni trud za prijavitelja. So pa spremembe pri merilih in določbah, po katerih bodo komisije dodeljevale točke in na koncu odobrile zneske.

Nove določbe, ki veljajo za vsa razpisna in pozivna področja so naslednja:
- predlagatelj lahko z določenim predlogom kandidira na proračunska sredstva samo na enem razpisu,
- če odobrena sredstva po razdelitvi sredstev s strani komisije pri posameznem projektu oziroma programu presegajo s strani predlagatelja napovedano višino stroškovne vrednosti projekta / programa, komisija presežek razdeli med predloge ostalih prijaviteljev proporcionalno,
- v primeru, da predlagatelj v preteklem letu ni porabil vseh odobrenih sredstev, komisija v tekočem letu dotičnemu predlagatelju zmanjša odobrena sredstva za isti znesek, kot ga prijavitelj v preteklem letu ni porabil Tako sproščena sredstva pa komisija razdeli med ostale predloge prijaviteljev proporcionalno.

Obstajajo še druge določbe, a so vezane na vsak razpis posebej in so zapisane v Sklepih o uvedbah javnih razpisov in poziva, ki so tudi deli razpisnih dokumentacij ter so objavljeni v Uradnih objavah teh Logaških novic.

Prijava na razpis
Razpisne dokumentacije so v elektronski verziji na voljo na www.logatec.si, in sicer v zavihku Razpisi, javna naročila, v podzavihku Aktualni. V fizični obliki so na voljo tudi v sprejemni pisarni Občine Logatec. Na www.logatec.si boste našli tudi navodila kako ravnati z elektronsko dokumentacijo, v kolikor niste najbolj vešči računalnika.

Sicer pa za vse velja:
1. Priporočilo: razpisno dokumentacijo izpolnjujte elektronsko (z računalnikom).

2. Razpisne dokumentacije in njenih prilog ne spenjajte s spenjačem. Razpisno dokumentacijo natisnite obojestransko, format A4. Vse priloge naj bodo pripravljene na istem formatu.

3. Natisnjeno razpisno dokumentacijo podpišite, žigosajte in vložite v kuverto, na katero ste prilepili pravilno izpolnjen in izrezan obrazec z zadnje strani razpisne dokumentacije, ki vsebuje podatke o naslovu razpisa, naslovu razpisovalca in vaše podatke ali pa na kuverto napišite naslov: Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec. Kuverta mora biti opremljena tudi z nazivom (imenom) predlagatelja in njegovim naslovom. Ker boste obrazec izpolnjevali elektronsko, se bodo na njem vaši podatki že izpisali. Na obrazcu bo potrebno označiti še ali gre za vlogo ali dopolnitev vloge. Obrazec izrežite in ga nalepite na naslovno stran kuverte. Ko obrazec izrežete, lahko preostanek lista zavržete.

4. Kuverto pošljite ali dostavite v sprejemno pisarno Občine Logatec.

5. Dokazilo o plačani upravni taksi nalepite na prednjo stran kuverte ali dokazilo vložite v kuverto.

6.  V skladu s 5. členom Zakona o upravnih taksah (Uradni list RS, št. 106/10-uradno prečiščeno besedilo), je treba plačati upravno takso v višini 22,66 EUR (tarif.št.1: 4,54 EUR in tarif.št.3: 18,12 EUR).

7. V kolikor boste upravno takso poravnali na negotovninski način sledite naslednjim navodilom: Takso lahko nakažete z UPN nalogom in sicer:
Prejemnik: Taksni račun Občina Logatec, Tržaška cesta 50A, Logatec
Koda namena: GOVT
Namen nakazila: taksa razpis – ime področja (kakor je navedeno v sklepu)
Znesek: 22,66 EUR
Račun za nakazilo: SI56 0126 4464 0309 134  referenca SI11 75936-7111002-13.
Predlagatelji prijavi priložijo dokazilo o plačilu upravne takse.
Plačevanja taks so oproščeni: dobrodelne in invalidske organizacije ter organizacije za samopomoč in  društva, ki jim je podeljen status društva v javnem interesu – za dokumente in dejanja v zvezi z opravljanjem njihovih dejavnosti, ki so v javnem interesu. Status dokazujejo s priloženo kopijo odločbe oz. potrdila  pristojnega organa, ki je status podelil.

8. Rok za oddajo prijav: najkasneje 12. 4. 2013 do 12. ure v sprejemni pisarni Občine Logatec ali priporočeno s poštno pošiljko vključno z datumom 12. 4. 2013. Prijava mora biti podana na ustreznih obrazcih, ki so sestavni del razpisne dokumentacije.

Pomoč pri prijavah
Občinska uprava pripravlja tudi delavnice, na katerih bodo prijaviteljem nudene informacije o letošnjih razpisih in razpisnih dokumentacijah. Letošnje delavnice bomo izvedli v sredo, 3. aprila 2013 v sejni sobi Upravnega centra Logatec:
- ob 16h: delavnica za prijavo mladinskih projektov, 
- ob 17h: delavnica za prijavo kulturnih programov in projektov (vabljeni tudi prijavitelji projektov varovanja kulturne dediščine),
- ob 18h: delavnica za prijavo športnih programov in projektov,
- ob 19h: delavnica za prijavo turističnih projektov.

Za pomoč pa smo vam na voljo tudi uslužbenci Občinske uprave Občine Logatec:
-za področje humanitarnih organizacij: mag. Nevenka Malavašič, tel: 01/759 06 10,  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.,
- za področje mladinskih projektov in športnih dejavnosti: Damjan Barut, tel: 01/759 06 26, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.,
- za področje kulture, kulturne dediščine in turizma: Renata Gutnik, tel: 01/759 06 33,  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Renata Gutnik
Občinska uprava

Pravilniki, Sklepi o uvedbi razpisa/poziva, razpisna dokumentacija, odločba in pogodba so dokumenti, ki jih je potrebno prebrati in izvajati. Vsi dokumenti so napisani na enostaven način, v razumljivem jeziku. V kolikor jih ne preberete, ne morete poznati pravil izvajanja postopkov in zaradi tega prihaja do napak, ki imajo posledice v neizplačilu odobrenih sredstev, to pa botruje vaši slabi volji.

1. Pravočasno poravnajte vse obveznosti do sofinancerja
V izjavi, ki jo podpiše odgovorna oseba prijavitelja, se slednja zaveže k resničnosti podanih podatkov. V podpisanih trditvah je tudi ta, da nimate neizpolnjenih pogodbenih obveznosti do Občine Logatec.

2. Ne prepisujte podatkov iz vaših vlog iz preteklih let
Vsako leto se razpisni obrazci spreminjajo in z njimi tudi vsebina, ki jo morate podati. Večkrat se je že zgodilo, da se je kakšen prijavitelj odločil okarati uslužbenca Občinske uprave, ki vodi razpisne postopke in je skrbnik pogodbe, češ, da je na listinah kot so odločbe in predvsem pogodbe, navedel napačne podatke. Ko smo skupaj pregledali vlogo, je bilo ugotovljeno, da je napačne podatke podal na vlogi že prijavitelj sam.

3. Podajajte kratke a temeljite odgovore, ki morajo bit resnični in realni. Ne »napihujte« stroškovnih vrednosti prijavljenih vsebin

4. Priložite želene priloge
V kolikor ne boste priložili obveznih prilog, boste pozvani na dopolnitev. Pri neobveznih prilogah pa vas Občinska uprava ne bo pozvala na dopolnitev, ampak vam komisija točk na tem segmentu ne bo štela. Vsaka točka pride prav.

5. Razpisne dokumentacije ne pričnite izpolnjevati zadnji dan, ampak pravočasno
Pri večini dokumentacij morate priložiti priloge, ki jih morate predhodno pridobiti od ustreznih inštitucij. Slednje imajo rok za pripravo teh dokumentov.

6. Na sofinanciranje ne prijavljajte projektov ali programov, ki jih niste potrdili na občnih zborih oziroma jih niso potrdili drugi za to pristojni organi vaše pravne osebe

7. V kolikor se boste znašli v dilemi kaj storiti
V takem primeru najprej poskusite odgovor poiskati v sklepu o uvedbi razpisa in navodilih razpisne dokumentacije, če so podani. V kolikor odgovorov ne najdete, preverite pravilnike o sofinanciranju tega področja. V kolikor odgovora še vedno ne boste imeli, stopite v kontakt s pristojnim uslužbencem, ki vam bo z veseljem pomagal.

8. Prijave na razpise niso bavbav
Ne bojte se razpisne dokumentacije. Pozorno preberite vprašanja in podajte tisti odgovor, po čemer vas razpisna dokumentacija sprašuje.


Kako poteka delo komisij?
Komisije se v najkrajšem času po zaključku razpisnega obdobja sestanejo na sejah, kjer najprej preverijo ali so vložene prijave prispele pravočasno ali so jih vložile upravičene osebe in ali so vloge popolne. V kolikor so prijave prispele nepravočasno ali jih niso vložile upravičene osebe, mora Občinska uprava tem prijaviteljem izdati sklepe o zavržbi. V kolikor so vloge nepopolne, pa se prijavitelje pozove na dopolnitev vlog v 5. dneh. V kolikor prijavitelj ne dopolni vloge v tem roku, Občinska upava izda sklep o zavržbi take vloge.

Strokovne komisije vse popolne vloge pregledajo in točkujejo na podlagi podanih kriterijev, meril in točk. Komisije točkujejo vloge na podlagi odgovorov, ki ste jih prijavitelji podali na tonamenskih obrazcih in na podlagi dokazil, ki ste jih priložili. V kolikor prijavi ni priloženo kakšno dokazilo ali pri določenem segmentu ni odgovora, komisija v tem segmentu prijavo oceni z 0 točkami. V kolikor pa iz vsebine napisanega komisija ne more razločiti podlage za točkovanje, prijavitelja pozove na izjasnitev v petih dneh. V kolikor prijavitelj ne poda izjasnitve v tem času, komisija temu segmentu prijave ne  more določiti drugega kot 0 točk.
Komisija mora biti pri točkovanju prijav objektivna, kar pomeni, da lahko upošteva samo pisne dokaze in odgovore iz vlog in nikakor ne svojih pozitivnih ali negativnih občutij, ki so jih njeni člani dobili ob morebitnem obisku katere izmed prireditev predlagateljev. Zaradi zahteve po objektivnosti, člani komisij tudi zaradi namena dela komisije ne obiskujejo prireditev in projektov prijaviteljev, kar nekateri člani društev v medijih poudarjajo kot bistvo dela članov komisij. Delo komisije mora biti strokovno in za vsako točko mora obstajati pisna podlaga oziroma dokazilo. Komisije, katerih delo je tudi sestava meril, kriterijev in točkovnikov pa mora pri sestavljanju slednjih paziti, da so merila objektivna, življenjska in merljiva.

Spremembe pri kulturi
S področju sofinanciranja kulturnih programov in projektov je bil februarja sprejet novi pravilnik, ki določa predvsem upravičence in pogodbe o sofinanciranju, medtem ko se vsa ostala posamezna vprašanja neposredno uporablja zakon s področja uresničevanja javnega interesa za kulturo (ZUJIK).

Spremembe, ki bodo pri prijaviteljih vplivale na njihovo pripravo prijave se kažejo predvsem v zahtevah obrazcev, ki so pri programih precej manjšega obsega kot v prejšnjih letih. Pri javnih kulturnih programih je potrebno izpolniti obrazec, ki je sedaj precej krajši in od prijaviteljev zahteva samo njihove osnovne podatke, navedbo števila članov, kratek opis svojega delovanja in naštete realne stroške letnega programa za 2013, in sicer splošne stroške delovanja, stroške za plačilo dela, stroške vzdrževanja in nakupa opreme in programske materialne stroške  (za vsak del programa posebej).

Obvezna priloga je kopija izpolnjenega obrazca Podatkov iz izkaza poslovnega izida za preteklo leto, ki ga je predlagatelj moral do 31. marca poslati Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Lahko pa dodate tudi izpolnjeni obrazec Podatkov iz izkaza poslovnega izida še za leto 2011.

Stroški, ki jih bo napovedal predlagatelj, smejo od povprečja stroškov iz let 2012 in 2011 odstopati v višino samo za 10%. Komisija bo upoštevala samo tiste prijave prijaviteljev, iz katerih bo razvidno, da je povprečje stroškov zadnjih dveh let višje kot 500 eur.

Višino sofinanciranja bo komisija določila tako, da bo napovedane stroške pretvorila iz eur v točke (1 eur = 1 točka), skupno število vseh točk pa delila s sredstvi, ki so v proračunu na razpolago za javne kulturne programe in tako dobila vrednost ene točke. Dobljeno število točk posameznega predlagatelja bo potem pomnožila z vrednostjo ene točke in dobila prvo oceno sofinancerskih sredstev. Zaradi novih določil bo v drugem koraku vsem tistim predlagateljem, ki lani niso porabili vseh odobrenih sredstev zaradi različnih razlogov, od izračunane vrednosti potencialnih proračunskih sredstev odštela toliko sredstev, kolikor jih lani niso porabili. Ta prosta sredstva bo komisija v tretjem koraku na podlagi že dobljenih točk proporcionalno ponovno razdelila med vse tiste prijavitelje, ki so lani porabili vsa sredstva.

Pri prijavah kulturnih projektov in kulturnih projektov s področja založništva ter kulturnih projektov, ki so v interesu Občine Logatec pa ni večjih sprememb.

Renata Gutnik
Občinska uprava

 

V povezavi z 11. členom Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10-ZUPUDPP (106/10-popr.), 43/11-ZKZ-C, 57/12, 57/12-ZUPUDPP-A, 109/12) in 30. členom Statuta Občine Logatec (Logaške novice, št. 10/10 – uradno prečiščeno besedilo) župan Občine Logatec izdajam

Poziv k oddaji razvojnih pobud s področja urejanja prostora za pripravo sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta občine Logatec

Vse zainteresirane poslovne subjekte in širšo javnost (posameznike, institucije, krajevne skupnosti, društva, gospodarske subjekte, idr.) pozivam, da svoje razvojne pobude s področja urejanja prostora ter potrebe po spremembi namenske rabe zemljišč - sprememba namenske rabe pomeni med drugim spremembo iz kmetijskih in gozdnih zemljišč v stavbna zemljišča in obratno, ter spremembe v ali iz druge rabe - posredujejo Občini Logatec najkasneje do 30. aprila 2013.

Za bodočo razvojno usmeritev občine so najpomembnejša mnenja, potrebe in želje občanov, ki jim želimo slediti. Zato bomo vaša mnenja, pobude oz. želje, pa naj bodo še tako nenavadne, podrobno proučili ter skladno z državnim pravilnikom ovrednotili. O tem ali pobuda izpolnjuje merila in kriterije za nadaljnjo obravnavo vas bomo obvestili. Pobude pa naj bodo dobro obrazložene.

- Če ste pobudo podali med letom 2003 in 2007, je bila pobuda obravnavana v postopku sprejetega občinskega prostorskega načrta občine Logatec. V tem primeru je potrebno preveriti, ali je namenska raba zemljišča spremenjena. Če ni, potem morate podati novo pobudo.

- Če ste pobudo podali med letom 2007 in do danes, je vaša pobuda že evidentirana in bo obravnavana v sklopu priprave sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta.

- Če pobude še niste podali, je sedaj vaša priložnost.

Pobude lahko posredujete v pisni obliki na naslov Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec ali po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V ta namen je občina pripravila tudi obrazec, ki ga prejmete v sprejemni pisarni občine ali tukaj. Uporaba obrazcev ni obvezna, je pa priporočljiva.


Berto MENARD
Župan Občine Logatec

Ob koncu leta je potrebno potegniti črto pod svojim delom, da si lažje zastavimo nove cilje in da znamo ceniti dobro opravljeno delo ter poiskati rešitve za izzive, ki nam jih postavi okolje. Občinska uprava Občine Logatec se je ozrla na svoje delo 31. decembra 2012.

Celotna Občinska uprava je v letu 2012 obravnavala 5.681 zadev, od tega 3.641 zadev iz leta 2012 in 2.040 zadev iz preteklih let. V letu 2012 smo obravnavali 20.291 dokumentov, in sicer smo v sprejemno pisarno s strani strank prejeli 9.815 vlog in ostalih dokumentov. Za potrebe postopkov smo ustvarili 2.952 lastnih dokumentov, ki so nam pomagali pripraviti in odposlati 7.524 odločb, sklepov, dopisov in ostalih izhodnih dokumentov. V zadnjih osmih letih je Občinska uprava obravnavala 25.236 različnih zadev.

Našo Občinsko upravo vodi direktor mag. Jože Sečnik. Občinska uprava je razdeljena na več oddelkov, in sicer oddelek za finance in računovodstvo, oddelek za investicije in gospodarstvo, oddelek za pravne zadeve in tehnično vzdrževalno službo, ki pokriva tudi področje Občinske inšpekcije in redarstva, oddelek za okolje in prostor  in oddelek za družbene dejavnosti in splošne zadeve. 

Kaj vse se skriva v prej omenjenih papirjih, s katerimi so bila zaključena dela in projekti, so predstavili posamezni oddelki. 


Oddelek za finance in računovodstvo:

- Vzdrževanje stvarnega premoženja Občine Logatec:

Počitniška dejavnost - prikolica v AC Bijela uvala:
v predprostoru prikolice smo zamenjali tla, predprostor (baldahin) , namestili »nove« omarice za posodo in kupili nov hladilnik.
Vrtec Pavšičeva ulica 30: nadaljevali smo z deli obnove prostorov vrtca Kurirček, enote Pod Košem, izvedena je bila obnova kuhinje, v poletnem času pa sanacijo terase. Pri sami sanaciji so bili odstranjeni star dotrajan tlak ter ostali poškodovani dele na terasi. Položena sta bila dva sloja hidroizolacije, zalili smo tlake in na vrhu, na delu, kjer je prostor namenjen za igro otrok, namestili gumo.
OŠ Rovte: v začetku poletja smo obnovili in priredili učilnico za potrebe vrtca. Poleg brušenja in lakiranja tal ter beljenja stropa in sten, smo okoli radiatorjev namestili zaščitno ograjo za najmlajše. V dveh drugih igralnicah pa izvedli brušenje in lakiranje tal.
Tržaška cesta 148: izvedeno je bilo brušenje in lakiranje parketa, pleskarska dela, na vse radiatorje se je namestilo delilnike. Zamenjan bomo tudi gorilnik, ki bo imel nameščen števec za merjenje porabe olja. V enem izmed prostorov, ki je bil prepleskan, je bil zbrušen in polakiran parket. Poleg tega so bile očiščene tudi cisterne za olje.
Tržaška cesta 27: v stavbi, kjer so društva, se je namestilo domofon ter varnostno kljuko. V enem izmer prostorov pa se je na novo položilo vinas plošče ter prostor prebelilo.
Notranjska cesta 14: obnovljeni so bili sanitarij, obnovljena – zamenjana so bila vrata,
Notranjska cesta 4: zamenjava kotličkov in kurilnega kotla
Narodni dom: zamenjava razsvetljave, nakup in zamenjava toplega poda
Kulturni dom Tabor: popravilo dimnika

Stanovanja: 
Prešernova ulica 8:
stanovanje je bilo na novo prepleskano, dobilo je nov parket v vseh prostori ter nove ploščice na balkonu. Blok je v letošnjem letu dobil tudi novo fasado.
Tovarniška cesta 14: stanovanje je bilo v celoti renovirano, in sicer zamenjane so bile vse cevi v stanovanju, obnovilo se je kopalnico, stanovanje je bilo prepleskano, v sobi je bil položen parket, v vseh ostalih prostorih pa vinas plošče.
Stara cesta 10: v stanovanju so bila opravljena manjša popravila. Stanovanje je bilo na novo prepleskano, tla zbrušena in prelakirana, zamenjali smo dvoje notranjih vrat ter obnovili kopalnico.

Nakup stanovanj:
kupili smo dve stanovanji z sredstev stanovanjskega sklada in dve stanovanje za potrebe poplavljencev

Odplačilo
dolga podjetju Petrol v višini: 2.159.457,72 EUR

Športna dvorana Logatec:
izvedena so bila redna vzdrževalna dela (čiščenje klima naprav, pleskarska dela dvorane, višinska čistilna dela), popravilo in servis tartana na zunanjem igrišču, redni pregled športne opreme, nabava novih košarkarskih obročev in mrež, zamenjava požarne centrale, zamenjava javljalca dima, izdelava svetlobnih napisov na sprednji in zadnji strani dvorane.

Plačilo prenesenega dolga do dobaviteljev iz leta 2010:
1.718.826, prevzete pogodbene obveznosti 758.000 EUR, kredit 900.000 EUR, dolg do Zdravstvenega doma: 340.858,54 EUR, dolg do stanovanjskega sklada: 210.500 EUR, manjkajoči namenski prihodki: 1.608.295,49 EUR

Pripravili: Mojca Igličar in Špela Bezgovšek

Oddelek za investicije in gospodarstvo

- zaključek izvedbe nekaterih investicij začetih že pred letom 2010 in sicer:
o modernizacija ceste Valkarton
o dokončanje izgradnje komunalne infrastrukture Plesišče
o dokončanje izgradnje hodnika za pešce Hotedršica

- izvedba nekaterih manjših investicij kot so:
o izdelava suhih odtokov v Hotedršici,
o ureditev opornikov na Brodu,
o izgradnja opornega zidu na Vodovodni, Martinj hribu, na sproti Zdravstvenega doma
o postavitev zaščitnih odbojnih ograj

- pridobitev evropskih sredstev za investicijo Izgradnja kanalizacije in čistilne naprave v Rovtah (v prejšnjem mandatu je bila vloga za EU sredstva zavržena) ter uspešna izvedba celotne investicije
Za to investicijo so bila črpana vsa odobrena evropska in državna sredstva. Sedaj se izvaja poizkusno obratovanje, v začetku prihodnjega leta bo pridobljeno uporabno dovoljenje

- koordiniranje in izvajanje nalog na projektu Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Ljubljanice – Čista Ljubljanica, za katere smo kot nosilna občina zadolženi in sicer:
o oddaja in dopolnjevaje vloge za pridobitev evropskih sredstev
o priprava in podpis nove medobčinske pogodbe z vsemi občinami sodelujočimi v tem projektu
o pridobitev odločbe o sofinanciranju projekta s strani Kohezijskega sklada EU
o izbor izvajalca obveščanja javnosti (PIAR) ter izvedba novinarske konference
o izbor izvajalca nadzora nad gradnjo
o priprava in objava razpisnih dokumentacij za izbor izvajalca gradnje kanalizacije in čistilne naprave
o izdelava projektov za izvedbo (PZI) za čistilno napravo

- izvedba investicije Obnova Zdravstvenega doma Logatec v sklopu katere se je obnovil del zdravstvenega doma, garaže, kupilo se je reševalno vozilo, medicinska in laboratorijska oprema, terensko vozilo
Vse postopke javnega naročanja je vodila občina kot tudi samo izvedbo gradnje. Uspešno so bila črpana vsa državna sredstva, ki so bila za to investicijo odobrena.

- uspešno kandidiranje na razpisu takrat Ministrstva za šolstvo in šport na katerem je občina pridobila 700.000,00 EUR sredstev za izgradnjo Vrtca v Rovtah
Nato se je izdelala idejna zasnova gradnje, ki se je uskladila z ministrstvom, izdelani so tudi že projekti za pridobitev gradbenega dovoljenja, sama izvedba investicije je načrtovana za naslednje leto.

- pridobitev evropskih sredstev za investicijo Obnova javne razsvetljava po Uredbi
Predmet investicije je rekonstrukcija obstoječih objektov javne razsvetljave v občini Logatec z namenom povečanja energetske učinkovitosti sijalk in svetilk ter zmanjšanja svetlobnega onesnaževanja v skladu z zahtevami Uredbe o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja okolja. Uspešno je bil izbran izvajalec obnove, investicija bo zaključena v začetku prihodnjega leta.

- izvedba investicije Gospodarska javna infrastruktura Grčarevec, ki se nanaša na zagotovitev komunalne, cestne in vodovodne infrastrukture ter javno razsvetljavo na območju novogradnje ter na že pozidanem območju naselja Grčarevec
Investicija je bila sofinanciranja s strani države, za kar smo tudi uspeli že črpati sredstva.

- intenzivno delo na projektu Izgradnja vodovodnih sistemov v sklopu Čiste Ljubljanice, za kar so se pridobivale potrebne služnosti, izdelan je projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja, dodatno še za sekundarne vode za Petkovec
Izvedba investicije je načrtovana za konec prihodnjega leta, če bodo pridobljena evropska sredstva.

- izvaja se investicija Obnova kanalizacije in vodovoda na delu Režiške ceste v Gorenjem Logatcu
Dela obsegajo gradnjo sanitarnega kanala z izvedbo hišnih priključkov v skupni dolžini 100 m, obnovo vodovoda in obnovo meteornega kanala z vtočnimipeskolovnimi jaški, položitev cevne kanalizacije za javno razsvetljavo in obnova voziščne konstrukcije z razširitvijo vozišča na najožjem odseku ceste.

- pridobivanje služnosti za različne investicijskega projekte, velja tu izpostaviti investicijo v obnovo Stare ceste, kjer se je projektna dokumentacija kar nekajkrat spreminjala zaradi težav s pridobivanjem služnosti

- priprava projektne in investicijske dokumentacije ter izvajanje drugih nalog kot nosilna občina v projektu izgradnje regijskega centra za obdelavo odpadkov CERO NIK za katerega se je tudi oddala vloga za pridobitev evropskih sredstev. Projekt se ne izvaja več, glede na odločitev Ministrstva za kmetijstvo in okolje

- priprava potrebne investicijske dokumentacije ter oddaja vloge za pridobitev evropskih sredstev iz ukrepa 322 – Obnova in razvoj vasi za izgradnjo komunalne infrastrukture v Hotedršici – Spodnji Log, za kar se bo ponovno oddajala vloga za pridobitev evropskih sredstev

- prenova vrtca Pod Košem, v okviru te investicije je bil izdelan dokument projektna tehnologija kuhinje, sama ureditev kuhinje (voda, elektrika, dovod zraka), brušenje in lakiranje parketa, ureditev centralne napeljave, keramičarska dela, prenova električnih inštalacij, barvanje oken. Za vrtec Pod košem je bil kupljen tudi nov sušilni in pomivalni stroj. Izvedena je bila tudi ureditev zunanje terase vrtca, katera naj bi bila zaključena konec meseca septembra.

- izvedba nekaterih nujnih investicijskih vzdrževalnih del predvsem na objektih šol in vrtcev in sicer:
o Obnova oken v OŠ 8 talcev in Vrtcu Kurirček – Centralna enota
o Zamenjava peči v OŠ Rovte
o Obnova strehe v POŠ Laze

- Izvedlo se je tudi kar nekaj del na ureditvah otroških igriščih ter tudi za športno igrišče pri OŠ Tabor
o ureditev športnega igrišča pri OŠ Tabor za katerega se je izdelala projektna in investicijska dokumentacija, vložena je tudi vloga za kandidiranje na razpisu Fundacije za šport
o na novo je bilo narejeno otroško igrišče za Vrtec Tičnica
o delno se je obnovilo otroško igrišče pri Narodnem domu

- tekoče se izvajajo dela povezana z rednim letnim in zimskim vzdrževanjem občinskih ceste, gozdnih cest, pričelo se je še z rekonstrukcijo ceste KS Vrh in Kurja vas. Redno se izvajajo tudi dela povezana z javno razsvetljavo ter njenim vzdrževanju.

- v tem obdobju pa se je veliko delalo še na področju priprave projektne dokumentacije pri čemer velja izpostaviti:
o izdelava projektov za rekonstrukcijo Tovarniške ceste
o izdelava projektov za energetsko sanacijo OŠ 8 talcev in Vrtec Kurirček
o izdelava projektov za pridobitev gradbenega dovoljenja za izgradnjo kanalizacije v Lazah
o vodne vrtine Vrh Sv. Treh kraljev

Pripravila: Mateja Čuk


Oddelek za pravne zadeve in tehnično vzdrževalno službo, ki pokriva tudi področje Občinske inšpekcije in redarstva

- Dokončno poplačilo odprtega dolga do Petrola in s tem tudi prekinitev teka obresti,
- Organiziranje lastne inšpekcijske in redarske službe in s tem povezana ureditev prometne problematike - zlasti parkiranje na  javnih površinah v centru Logatca,
- Pristopanje k prometni ureditvi občine nasploh, uvajanje stalnega nadzora in opozarjanje na problematiko v Logatcu)
- Reševanje pritožb in tožb

Pripravila: mag. Maja Lukan Lapornik

Oddelek za okolje in prostor 

- Komunalni prispevek
Konec leta 2011 so potekala prva srečanja z občani v zadevi odmere komunalnih prispevkov, ki so bili začeti v letu 2009. S spremembo občinskega odloka so bile nastavljene podlage za odločanje. V letu 2012 je občinska uprava uspešno izvedla postopke odmere komunalnih prispevkov za novogradnjo kanalizacijskega omrežja v Rovtah. Prav tako smo nadaljevali s postopki za odmero komunalnega prispevka znotraj naselja Logatec (Mandrge, Jačka, Plesišče, Volčji hrib,..). Župan je v številnih srečanjih z občani pojasnil in približal kompleksnost postopkov in dolžnost odmere komunalnih prispevkov.

- Ureditev parka
V poletnih mesecih 2012 je bilo izvedeno zbiranje ponudb za izvedbo zunanje ureditve zelenice med Krpanom in Mercatorjem. Javne odprte površine so ključni element kakovostnega bivalnega okolja. Javne odprte površine v mestu so namenjene vsem uporabnikom, zato morajo biti vsem tudi dostopne in zanje oblikovane na način, ki ustreza njihovim funkcionalnim zahtevam in omogoča zadovoljevanje potreb po dejavnostih, ki potekajo v urbani krajini. Ker je polovica zemljišča v privatni lasti, nanj občina nima pravice posegati, v lastniškem delu pa se predvideva ureditev parka z novo zasaditvijo in postavitvijo urbane opreme. Realizacija v letu 2012.

- Kulturni dom Logatec
Glede na slabo stanje obstoječega objekta Narodni dom in Knjižnice Logatec je občina v letu 2011 pristopila tudi k izdelavi podlag za nov Kulturni dom Logatec. V decembru 2011 so stekli prvi sestanki za izvedbo javnega natečaja pri pristojni Zbornici za arhitekturo in prostor, za kar je bila pripravljena natečajna naloga. Trenutno pa je v pripravi projektna naloga, ki bo služila za pripravo projektne dokumentacije. 

- Vlečnica Sekirica
V interesu zagotavljanja tradicije in interesa društev ter občanov je občina pristopila k urediti statusa vlečnice na Sekirici. Kljub visokim stroškom vzdrževanja in spremenljivih vremenskih razmerah je težnja po zagotavljanju obratovanja vlečnice v zimskem času. V skladu s tem potekajo preverbe prostorske, organizacijske in ekonomske upravičenosti, da bi vlečnica še naprej lahko obratovala.

- Trajnostne zasaditve
Trajnostno pomeni, da Tako je tudi občina pristopila k trajnostnim zasaditvam, kar pomeni da se v prostor vnašajo trajnice in ne več enoletnice. Enoletnice namreč cvetijo intenzivno vse poletje in jeseni zaključijo svoj življenjski ciklus, trajnice pa so trajne, torej rastejo na istem mestu leta in leta, s cvetjem pa nas razveseljuje le krajši čas v letu. Finančno to predstavlja racionalnejšo porabo denarja, saj rastlin ni potrebno vsako leto menjavati. 

- OPN
V letu 2011 in 2012 smo uspešno opravili usklajevanja pri nosilcih urejanja prostora in tako prišli do zaključnega dela priprave občinskega prostorskega načrta (OPN), s katerim se ob upoštevanju usmeritev iz državnih prostorskih aktov, razvojnih potreb občine in varstvenih zahtev določijo cilji in izhodišča prostorskega razvoja občine, načrtujejo prostorske ureditve lokalnega pomena ter določijo pogoji umeščanja objektov v prostor. OPN, sprejet v septembru 2012, je ključni dokument, ki določa posege v prostor, na strateškem nivoju pa opredeljuje prostorski razvoj občine. Veliko postopkovnega dela je bilo sicer opravljenega že v prejšnjem mandatu, zaključni usklajevalni del pa je dosežek sedanjega mandata.

Pripravila mag. Katja Žagar


Oddelek za družbene dejavnosti in splošne zadeve

- Obdelava pošte oziroma dokumentov
Sprejemna pisarna ima koordinacijsko vlogo in prispeva k pravočasnosti in ažurnosti uvrščanja prispele pošte in pravočasno odposlane izhodne pošte. V letu 2012 je prišlo skozi roke uslužbenk v sprejemni pisarni precej preko 10.000 dokumentov, ki jih je bilo potrebno pravilno uvrstiti in napotiti do pravega uslužbenca ali odposlati po pošti.

- Stik z občani in ostalimi obiskovalci
Zaposleni v sprejemni pisarni predstavljajo tudi prvi stik z občani in ostalimi strankami, kjer se trudijo odgovoriti na osnovna vprašanja strank ali pa jih usmerijo k pristojnim sodelavcem, včasih pa tudi drugim službam v upravnem centru.

- Enkratna pomoč ob rojstvu otroka
V letu 2012 je bilo izdanih 180 odločb s katerimi so straši novorojenčkov pridobili 100 EUR ob rojstvu njihovega otroka.

- Praznovanje 30. obletnice pobratenja z občino Repentabor
 V okviru aktivnosti ob obletnici pobratenja smo v goste povabili otroke OŠ Alojza Gradnika iz Repentabor, ki so bili nastanjeni v Domu medved in so se v času svojega bivanja družili in spoznali z učenci OŠ Tabor, ki so jih gostili. Za konec je sledil obisk župana Občine Logatec v Upravnem centru, kamor je prišel tudi župan Občine Repentabor - g. Marko Pisani. Nadalje je sledilo obeleževanje 30. obletnice pobratenja v okviru občinskega praznika v Repentabru in nato še v septembru pri nas.

- Organizacija dogodka - Dan brez avtomobila v Logatcu
V okviru tega dogodka se je v septembru za en dan zaprla Cankarjeva cesta v središču Logatca. Spremeili smo jo v večnamenski prostor, kjer so se predstavila naša logaška društva, društva, ki promovirajo mobilnost brez avtomobila, otroci so si lahko ogledali predtavo - Medved čalapinko, ki jim je na zabaven , a hkrati poučen način pokazala, kako se moramo vesti na cesti.

- Pomoč Občine v okviru projekta Moja rodna domovina
Na ta projekt so se prijavila dela o domovini. Iz OŠ Tabor je bilo kar nekaj nagrajencev, ki so dobili priznanja na nivoju države, v okviru proslave ob Dnevu državnosti pa so bila s strani župana podeljena tudi sktomna darila, vsebine del pa smo predstavili širši javnosti.

- Podpora Občine pri projektu Simbioza 2012
S pomočjo lokalnega koordinatorja smo občane in društva v naši občini seznanili s projektom Simbioza, ki starejšim omogoča pomoč pri računalniškem opismenjevanju.

- Izpeljava Gregorjevega sejma
V okviru Gregorjevega sejma v letu 2012 smo se trudili, da bi se na njem predstavilo čim več tistih ponudnikov, ki ponujajo izdelke domače obrti. Cankarjeva cesta je bila tako namenjena le njim, kar je naletelo na pozitiven odziv med občani. Kot nov del ponudbe je bil tudi neke vrste Otroški park aktivnosti, ki ga je organiziralo društvo Dlan na dlan - tako je bilo poskrbljeno tudi za tiste najmlajše obiskovalce.

- Obisk Zlatih maturantov
Občina Logatec se lahko v letu 2012 ponaša s tremi zlatimi maturanti. S svojimi starši so bili v oktobru vabljeni na sprejem k županu, kjer so za svoje dosežke prejeli tudi skromno knjižno darilo.

- Obisk prvošolčkov
Vsako leto na prvi dan šole župan obišče otroke, ki so prvič prestopili prag šole. Podeli jim darilo, ki odraža in vspodbuja pozitiven odnos do domovine in soljudi - knjiga in slovenska zastava.

- Ogled Upravnega centra Logatec
Vsako leto nas obišče lepo število osnovnošolcev in vrtčevskih otrok, ki jim razkažemo Upravni center, jih poučimo o razlikah med Občino in Upravno enoto, pokažemo skladišče Rdečega križa itd. Seveda je najbolj atraktiven obisk v županovi pisarni ter predavanje o Logatcu - naravna in kulturna dediščina.

-  Turistično informacijski tabli
Spomladi 2012 sta bili postavljeni dve turistično informacijski tabli. Lokacija manjše je na poti med Upravnim centrom Logatec in Knjižnico Logatec, druga, obojestranska pa je locirana na parkirišču pri Krpanu.

- Izvedenih 7 razpisov in pozivov
Dva uslužbenca sta izpeljala kar 7 postopkov sofinanciranja, in sicer 6 javnih razpisov in 1 javni poziv. Na razpise in poziv smo prejeli 117 vlog in na koncu sklenili 103 pogodbe o sofinanciranju in skupaj odobrili 302.372,00 EUR.

- Register turističnih vodnikov
Na podlagi sprejetega odloka smo pripravili register turističnih vodnikov, v katerega se je uspešno vpisalo 5 vodnikov.

- Regionalna destinacijska organizacija Osrednje slovenske regije
Skozi leto je potekalo intenzivno sodelovanje z Regionalno destinacijsko organizacijo, katerega plod so Strategija turističnega razvoja Osrednjeslovenske regije, turistični programi za spodbujanje razvoja turizma v kooperaciji s sosednjimi občinami, karta osrednje slovenske regije z izpostavljenimi turističnimi točkami in več turističnih brošur regije. RDO je občine promovirala tudi v tujini.

- Predstavitve Logatca obiskovalcem dneva odprtih vrat Upravnega centra in šolarjem ter malčkom iz vrtcev
Občina Logatec in njene posebnosti so bile večkrat predstavljene različnim starostnim skupinam obiskovalcev Upravnega centra Logatec.

- Abonma komedije 2011/2012 in abonma komedija 2012/2013
Marca 2012 je bila zaključena 13. sezona abonmaja komedije Občine Logatec, lanski abonennti pa so tekom poletja izglasovali nove štiri predstave, ki si jih lahko ogledate oktobra, novembra 2012, februarja in marca 2013 in sicer: Sljehrnik z Iztokom Mlakarjev, Star fotr z Janezom Hočevarjem Rifletom, Slovenska muska od A do Ž z Ladotom Bizovičarjem in Denisa Avdića ter Vida Valiča v Udar po moško.

- Silvestrska predstava 2012
Na silvestrski večer se je rekordno število obiskovalcev do solz nasmejalo prijetni zasedbi kolegov Saša Hribarja v odrski verziji oddaje Radio GA GA.

- Letovanje bolnih logaških otrok v Savudriji 2012
Tudi v letu 2012 smo v celoti izvedli letovanje za bolne logaške osnovnošolce, ki so zelo aktivno in zdravo v Savudriji preživeli celih 10 dni.

- Zaščita dveh lip med Upravnim centrom Logatec in Knjižnico Logatec
Ponovno smo poskušali z aktom zaščititi lipi, ki sta bili postavljeni v  spomin na začetek neodvisnosti naše države, lipi sta bili novembra strokovno vzdrževani, ob njiju pa smo postavili pojasnilno tablo, ki pojasnjuje zakaj in kdaj sta bili lipi zasajeni.

- Mihova domačija
Ponovno smo pozvali pristojne organe, da bi Mihovo domačijo razbremenili z varstvenim režimom spomenika državnega pomena, pri čemer država ni dala odgovorov. Smo pa zato po dolgih letih uspeli lastnico prepričati, da je ob razpadajočih stavbah domačije postavila zaščitno ograjo

- Doprsni kip dr Andreja Gosarja
Doprsni kip je bil naravnan nazaj na svojo prvotno lokacijo, črke so bile očiščene.

- Načrt upravljanja enot kulturne dediščine, ki so v lasti Občine Logatec
Na začetku leta smo uspešno pridobili načrt upravljanja enot kulturne dediščine, ki so v lasti Občine Logatec. Konec leta pa bomo pridobili še oceno vrednosti vzdrževalnih del.

- Urejanje uradnega spletišča Občine Logatec www.logatec.si
V letu 2012 je bilo na spletu objavljenih kar 370 vsebin (novice, prireditve, javna naročila, javni razpisi in pozivi, vabila, razne objave) ter okoli 100 ostalih vsebin (zapore cest, prepovedi in opozorila)

- Izvedba 1. faze projekta "Do narave, dediščine in ljudi prijazen Logatec"
Projekt je bil leta 2011 prijavljen na pristop Leader, iz katerega črpa evropska sredstva, in sicer malo manj kot 40.000,00 eur.
Projekt v 1. fazi vsebuje naslednje podprojekte: izdaja zgibanke Lekarniška zbirka, izdaja razglednic, izdaja osveženih, plastificiranih turističnih brošur Dobrodošli v Logatcu, Logatec - stičišče naravnega in kulturnega bogastva, priprava in montaža pojasnilnih tabel pri vodnem zbiralniku Kotla v Grčarevcu, litoželeznem vodnjaku na Čevici in Tollazzijevi štirni na Čevici ter označevalne table za spomenik lokalnega pomena Tollazzijeva štirna, obnova spomenika NOB v Dolenjem Logatcu, izvedba malega parka.

- Izdaja zgibanke Lekarniška zbirka
V logaški lekarni vse obiskovalce čakajo lične zgibanke v slovenskem in angleškem jeziku, ki opisuje nastanek prve logaške lekarne, njenega ustanovitelja, njene posebnosti, poda pa tudi informacijo o podobnih zbirkah. 
 
- Izdaja razglednic
Občina Logatec je za potrebe izdelave razglednic najprej izvedla javni natečaj, na katerega se je prijavilo precej avtorjev. Komisija je izmed več kot 40 fotografij izbrala 5 fotografij, ki predstavljajo Logatec in njegove kulturne ter naravne vrednote. Vseh razglednic je 5000 in bodo na voljo v letu 2013.

- Izdaja osveženih, plastificiranih turističnih brošur Dobrodošli v Logatcu, Logatec - stičišče naravnega in kulturnega bogastva
Občina Logatec je v letu 2009 izdala promocijsko brošuro, namenjeno turistom, ki je skorajda v celoti pošla. Nova brošura vsebuje osvežene podatke, je večjega formata in bo na ogled turistom in rezidentom na lokacijah, kjer je večja fluktuacija obiskovalcev, torej pri ponudnikih nastanitvenih zmogljivosti in prehrane.

- Pojasnilne table pri vodnem zbiralniku Kotla v Grčarevcu, litoželeznem vodnjaku na Čevici in Tollazzijevi štirni na Čevici ter označevalna table za spomenik lokalnega pomena Tollazzijeva štirna
Lične nevpadljive table obiskovalcem nudijo informacije v slovenskem in angleškem jeziku. Vsaka tabla opisuje enoto kulturne dediščine, ob kateri je postavljena ter njeno evidenčno številko iz Registra kulturne dediščine Slovenije.

- Obnova spomenika NOB v Dolenjem Logatcu
Kip Spomenika NOB v Dolenjem Logatcu ter elementi njegove okolice, ki sestavljajo to enoto kulturne dediščine, so bili v zelo slabem stanju, zato je bila izvedena prva faza sanacije. Ta faza je obsegala obnovo kipa in zidu z napisanimi imeni padlih ter poseg v drevo v neposredni bližini. Druga faza, v kateri bo potrebno urediti tlak in ostale elemente te enote kulturne dediščine, pa bo izvedena po ureditvi križišča, kjer spomenik stoji.

-  Izvedba malega parka
Na lokaciji med Krpanom in trgovino Mercator je bil oblikovan park. Izvajalec je oblikoval manjši griček, za katerim bodo postavljene parkovne klopi. Griček bo varoval obiskovalce parka pred večjih hrupom in cestnim prahom. Nova oprema parka so tudi koši za smeti in koši za pasje iztrebke ter novi tlakovci V pomladnih mesecih leta 2013 pa bo zasajena še vegetacija, ki bo lepo dopolnila celotno podobo parka.

- Organizacija sistema zaščite in reševanja
 Sprejeli smo novo organizacijo sistema zaščite in reševanja, dodali smo dve novi enoti, ko se bodo specifično usposabljali in opremljali za reševanje ob poplavah.

- Sofinanciranje nabave vadbenega stolpa za PGD Dolnji Logatec
PGD Dolnji Logatec smo pomagali sofinancirati vadbeni stolp v izpostavi Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje na platoju stare logaške vojašnice (oz. CVVS Logatec)

- Dodatno modeliranje poplavnih linij
s pomočjo zunanjega izvajalca smo izvedli dodatno modeliranje poplavnih linij v območju Logaščice - dol vodno ter izvedli 4 - fazno idejno zasnovo za izvedbo konkretnih gradbeno-tehničnih ukrepov, ki naj bi zmanjšali premoženjsko škodo na objektih v KS Naklo.

- Ažuriranje načrta zaščite in reševanja za poplave
Pričeli smo z ažuriranjem načrta zaščite in reševanja za poplave, kjer bomo detaljno in specifično zmanjševali neposredno nevarnost poplave oz. hujše vodne ujme

- Nabava protipoplavnih baraž za zajezitev povišane vode
Pričeli smo s postopkom nabave protipoplavnih baraž za zajezitev povišane vode in s tem obvarovanje določenih najbolj ogroženih objektov (npr. na Notranjski cesti ter na Jački)

- Spremljanje delovanja gasilske enote in finančna pomoč
Spremljali smo delovanje gasilskih enot in kolikor se je finančno dalo dodatno pomagali določenih društvom pri dobavi dodatne zaščitno-reševalne opreme.

- Šolski prevozi
Izvedli postopek izdaje odločb za brezplačne šolske prevoze.

- Požarni red Narodni dom
Prenovili smo Požarni red in organizacijo varstva pred požarom v Narodnem domu Logatec.

Pripravili: Nina Gregorič, Romana Hribar, Renata Gutnik in Damjan Barut.

Zbrala in uredila: Renata Gutnik, Občinska uprava

Javno naročilo je objavljeno na Portalu javnih naročil malih vrednosti pod številko objave NMV2822/2012, z dne 16. 11. 2012.

Rok za predložitev ponudb: 30. 11. 2012 do 9:00 ure.
Odpiranje ponudb: 30. 11. 2012 ob 10:00 uri v sejni sobi Občine Logatec.

- razpisna dokumentacija

Vpis v abonma sezone 2013/2014 je bil zaključen z 18. septembrom 2013. V prvih oktobrskih dneh lahko abonenti pričakujejo abonmajske vstopnice in položnice. Vstopnice za izven bodo na voljo cca teden dni pred vsako predstavo. 

K ogledu predstav letošnje, že 15. sezone, vas vabimo:

Torek, 15. oktober 2013, ob 20. uri - TAK SI 
Kaj se zgodi povprečnemu taksistu v slovenski prestolnici, ko v njegov taksi sedejo konceptualni umetnik, bivši gej, novopečeni vstajnik, brezposelni punker s kravato, duhovnik brez prakse, italjanski turist in dementni profesor marksizma? 
Igrata: Klemen Slakonja in Tadej Toš
Režija: Aleksandar Popovski
Avtor: Goran Vojnović
Gledališče: Siti teater

Sreda, 6. november 2013 - KO SEM BIL MRTEV 
Ko sem bil mrtev je zasnovan na motivu moža, ki napove svojo smrt, potem pa izgine in se ponovno pojavi z lažno identiteto. V burleskni izpeljavi se zgodba seveda zasuče drugače kot v Pirandellovem slovitem romanu Ranjki Matija Pascal. Lubitschev junak je lahkoživ bonvivan, ki se ob večerih rad izmuzne od doma in predaja veselju s šahiranjem v radoživi moški družbi. Bolj kot ženo to moti njegovo taščo, ki mu lepega dne (pravzaprav sredi noči) zaklene vrata, nesrečni mož pa mora prespati na neudobnem stopnišču. Naslednjega dne napove samomor in izgine. Namesto v smrt se odpravi v svobodo samskega življenja. Domnevna vdova žaluje, mož pa se tudi kmalu naveliča postopanja. V svoj nekdanji dom in k ženi, ki jo vendar ljubi, se vrne v vlogi služabnika. A tašča že išče novega ženina za užaloščeno hčer. In ji ga tudi privede na dom. Kaj vse bo napletel lažni služabnik, da bo osmešil snubca, ponovno osvojil ženo in se končno tudi znebil tečne tašče! 

Igrajo: Alojz Svete, Janez Škof, Jernej Šugman, Boris Mihalj, Jože Šalej 
Režija: Diego de Brea 
Avtor: Ernst Lubitsch  
Gledališče: SNG Drama Ljubljana

Torek, 19. november 2013, ob 20. uri - UDAR PO MOŠKO 2
Kaj se zgodi, ko se srečata slovenska in bosanska kultura? Je boljša svoboda samskega življenja ali čar odgovornosti družinskega? Kako se seksa učijo ženske in kako moški? Kdaj je seks najboljši in kako brezmadežno spočeti? Kdaj bomo zares prilezli iz krize in kdaj se ne 'štela' radia? Še več politično-družbene kritike in še več zabavnih resnic o moško-ženskih odnosih!
Vse to in še več v nadaljevanju mega uspešnice Vid Valič & Denis Avdić Udar po moško! 
Igrata: Vid Valič in Denis Avdić
Gledališče: Špas teater

Ponedeljek, 24. februar 2014, ob 20. uri - NAJSTAREJŠA OBRT
Gre za pet dam stare šole, ki opravljajo poklic dvomljivega slovesa, ne več mladih in zapeljivih cip, temveč ostarelih prostitutk, ki komaj zaslužijo za preživetje. Delo opravljajo s stilom in maniro, ki je pri modernih »damah« ni več. Vsaka od njih ima svojo zgodbo, svoje sanje in zgodbe le-teh, kljub humornemu pripovedovanju, kažejo pretresljivo plat takih žensk. 
Igrajo: Zvezdana Mlakar, Anica Kumer, Marijana Brecelj, Marinka Štern, Alenka Cilenšek 
Režija: Peter Srpčič 
Avtor: Paula Vogel 
Gledališče: Mestno gledališče Ptuj

Petek, 28. marec 2014, ob 20. uri - PAZI M@IL! 
Briljantno napisana komedija za vse, ki iščejo zabaven večer, uro in pol neprekinjenega smeha in lekcijo o poznavanju komunikacij preko računalnika. Maks nagovarja svojo ljubico s pisanjem sočnih sporočil preko maila, v istem trenutku pa zdolgočaseno ženo tolaži, ker ga zvečer ne bo domov. Ampak kaj, ko pomotoma zamenja naslove… Kaj bo ženi svetovala ljubosumna prijateljica, kako mu bo stal ob strani najboljši prijatelj? Se bodo sporočila zopet pomešala? Bodo uspešno rešili ljubezenske težave? Računalniško situacijska komedija, kjer se ponesrečena ljubezenska afera rešuje kar preko petih računalnikov, v odlični interpretaciji najboljših slovenskih komikov je nepogrešljiva za vsakega, ki uporablja računalnik, ker pazite: Lahko se zgodi tudi vam. 
Igrajo: Nataša Barbara Gračner, Matjaž Tribušon, Gojmir Lešnjak Gojc, Vesna Pernarčič, Mojca Fatur 
Režija: Jaša Jamnik  
Avtor: B.V. Zandt & J.Milmore (prevod Lado Bizovičar) 
Gledališče: Špas teater

Podani so okvirni datumi. Zaradi objektivnih težav gostujočih gledališč lahko v programu nastopijo spremembe, o katerih boste abonenti pravočasno obveščeni.

Dodatne informacije o predstavah bodo na voljo na spletišču občine Logatec v dneh pred posamezno predstavo, zato nas obiščite na www.logatec.si,  oziroma na zavihku namenjenem prav gledališkemu abonmaju http://logatec.si/Gledališki-abonma/.

Narodni dom Logatec je lociran na Tržaški cesti 44, desno od Upravnega centra Logatec, gledano s Tržaške ceste.

Parkirišča so na voljo pri Narodnem domu ter nasproti in pred Upravnim centrom Logatec.

(Vhod na parkirišče poleg UCL je izven delovnega časa UCL z zadnje strani, zapornica za izstop se odpre samodejno).

Kako do vstopnic za izven in vstopnic za silvestrsko predstavo

Vstopnice za izven za vsako izmed abonmajskih predstav in vstopnice za silvestrsko predstavo bodo na voljo na prodajnih mestih:
- Upravni center Logatec, recepcija, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, Tel.: (01) 759 06 00
- Knjigarna in papirnica DZS Logatec, Tržaška cesta 19, 1370 Logatec, Tel.: (01) 750 98 41
- Turistična pisarna Naklo, Tržaška cesta 17, 1370 Logatec, Tel.: (01) 754 15 18

Vstopnice za izven bo možno kupiti teden dni pred predstavo, vstopnice za silvestrsko predstavo pa od začetka decembra dalje.

V upanju na še eno fantastično sezono vas lepo pozdravljamo.

Javno naročilo je objavljeno na Portalu javnih naročil pod številko objave: JN9891/2012, z dne 13. 9. 2012.

- razpisna dokumentacija
- popis del

Javno naročilo vsebuje dva sklopa:
Sklop 1: Gradbena dela
Sklop 2: Asfalterska dela

K vpisu v abonma komedije vabimo nove abonente.
V kolikor bi se radi v dobri družbi sprostili in nasmejali znanim igralskim zasedbam v  komedijah: Sljehernik, Slovenska muska od A do Ž, Star fotr in Vid Valič & Denis Avdić: Udar po moško, ki so jih izbrali abonenti preteklih sezon, vas vabimo k vpisu.

Več o predstavah:

Sljehernik
Igrajo: Iztok Mlakar, Marjuta Slamič, Rok Matek, Teja Glažar, Ajda Toman, Igor Štamulak, Ivo Barišič, Radoš Bolčina
Režiser: Vito Taufer 
Avtor: Iztok Mlakar 
Gledališče: SNG Nova Gorica in Gledališče Koper
Vsebina:
V življenju ni nič gotovega razen smrti in davkov. To zelo dobro ve tudi Mlakarjev slehernik, novodobni slovenski bogataš, katerega duša uživa v blagostanju, dokler na vrata ne potrka brezsrčna izterjevalka, pred katero ni moč ubežati. Iztok Mlakar se je tokrat navdihoval pri Hugu Hofmannsthalu, ki je natanko pred sto leti za salzburški festival napisal Slehernika, igro o smrti bogatega človeka, katere motiv izhaja iz angleške srednjeveške moralitete (The Sononynge of Everyman).

Slovenska muska od A do Ž
Igrajo: Lado Bizovičar, Gašper Konec, Miha Debevc
Režiser: Lado Bizovičar 
Avtor:Lado Bizovičar 
Gledališče:Špas teater
Vsebina:
Slovenci nimamo Leksikona slovenske glasbe. Nič hudega, Lado Bizovičar vas bo popeljal skozi abecedo od Avsenika do Žagarjeve, od popa do rocka, od fuzbal napevov do himne..., od Laibach do Molarja... katerega Molarja? Adis Molarja! Eden in edini, neponovljivi Lado Bizovičar se vrača na oder Špas teatra z izjemno zabavno glasbeno predstavo. Združil je moči z odličnimi glasbeniki in ustvaril parodijo na slovensko glasbo, ob kateri se vam bo ježila koža, usta raztegnila do ušes, mogoče pa pade tudi kaka solzica... od smeha seveda....


Star fotr
Igrata: Janez Hočevar Rifle, Polona Vetrih
Režiser: Jurij Zrnec
Avtor: Bjarni Haukur Thorsson 
Gledališče: Kreker in SiTi Teater BTC
Vsebina:
Smešna plat neizogibnega staranja za vse, ki jih je groza trenutka, ko jim bodo mlajši  prijazno odstopili sedež. Kaj se zgodi, ko vas zapustijo otroci in vaš dom napolnijo vnuki... Janez Hočevar Rifle je smešno STAR in ganljivo FOTR v režiji Jurija Zrneca. Viagra smeha na dedkov račun!


Udar po moško
Igrata: Vid Valič in Denis Avdić.
Režiser: Vid Valič in Denis Avdić
Avtor: Vid Valič in Denis Avdić
Gledališče: Špas teater
Vsebina:
»Kakšne izgovore imajo moški, ki so slabi v postelji? Kaj delajo policaji med službo in jih mi še plačujemo za to! Kakšne težave imajo ljudje z velikimi nosovi in kakšni so naši politiki v postelji? Vse to zveste v predstavi, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnega. V tej predstavi sva tako nezabavna, da bi lahko uspavala kravji stampedo. Ogled na lastno odgovornost, priporočava ga tako samskim dekletom, kot tudi otrokom v spremstvu neodgovornih staršev!« Vid Valič, znani voditelj Slovenija ima talent ter X-factor in Denis Avdić, dobitnik dveh Viktorjev, ki jih je prejel kot voditelj na Radiu 1, sta združila moči in udarila po moško! Šalam, ki sledijo druga drugi prekine le krohot publike v dvorani, kateremu ni videti konca…

 

Predstave si bo možno ogledati predvidoma v mesecih oktober 2012, november 2012 in februar 2013, marec 2013.

Ker pa imajo gledališča zaradi različnih vzrokov možnost predstavo odpovedati, zamenjati ali prestaviti, vam bomo ob takih primerih spremembe pravočasno sporočili.

Cena za abonma na sedežih v vrstah od prve do vključno osme je 40 eur, za vse ostale sedeže pa 35 eur.


Vpis v abonma

Letošnji vpis novih abonentov v abonma sezone 2011/2012 poteka od 3. do 20. septembra 2012 (20. 9. 2012 mora biti prijavnica že na sedežu Občine Logatec).

Pravilno izpolnjene in podpisane prijavnice nam pošljite / dostavite na naslov:
Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, s pripisom »prijava v abonma«.

V primeru elektronskega pošiljanja prijavnice, slednjo izpolnite, (natisnite, če do nje dostopate preko spleta), podpišite in skenirajte, ter sken pošljite na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V naslov elektronske pošte napišite: prijava v abonma.


Kako prijava na abonma vpliva na sedežni red?

Tudi v sezoni 2012/2013 bodo veljala ista pravila, ki določajo vrstni red prijav in posledično sestavo sedežnega reda. 

Sedežni red se določi po ustaljeni metodi. Kako poteka razvrščanje po sedežih?

Po vrstnem redu prijavnic.
Pozna prijava zmanjša veliko možnosti za dobro lokacijo.
1. Najprej razporedimo redne abonente*, in sicer najprej tiste, ki so se odločili za iste sedeže kot v prejšnji sezoni.
2. Nato od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo tiste redne abonente, ki želijo sedeti bližje ali dlje od odra.
3. Na koncu zopet od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo nove abonente.

Vrstni red prijav je ključnega pomena, saj odloča o tem ali boste dobili možnost sedeti bolj spredaj ali ne. Do 17. septembra 2012 pa ne vpliva na to ali želite obdržati isti sedež ali ne. V kolikor bi kot redni abonent poslali prijavo pred 1. ali po 17. septembru 2012, bomo vašo prijavo upoštevali kot prijavo novega abonenta, kar pomeni, da vas razporedimo na sedeže, ki so še prosti in ne na sedeže, ki ste jih do sedaj imeli ali si jih zaželeli.

Tri možnosti za redne abonente
Redni abonenti lahko izbirajo med tremi možnostmi, in sicer, da obdržijo iste sedeže kot lani, da se pomaknejo bližje odra ali da se pomaknejo stran od odra.

V primeru, ko redni abonenti na prijavnico dopišejo, da bi radi sedeli bližje odra, če to ne gre pa bi radi ohranili iste sedeže, se upošteva, da obdržijo iste sedeže kot lani.

Izbira možnosti bližje odru je lahko tvegana, saj v primeru prijave, ko je pred vami prijavljenih že precej abonentov, ne zagotavlja, da boste dejansko lahko prišli bližje odru. Večkrat se zgodi, da lahko dobite še bolj oddaljeno lokacijo kot ste jo imeli v pretekli sezoni. Prav tako se lahko zgodi, da možnosti za boljšo pozicijo niti ni veliko, saj večina abonentov v prvih vrstah zadrži svoje sedeže, kar pomeni, da se ni sprostilo nobeno mesto ali pa je teh zelo malo. Slednje že več sezon velja predvsem za prvih pet parterskih vrst in za dve vrsti po prehodu, torej vrsti številka osem in devet. Pri ostalih vrstah je bilo za razporeditve bolj ugodno.

Možnosti stran od odra do sedaj ni izkoristilo veliko abonentov.

* Redni abonent je tisti abonent, ki je imel abonma v sezoni 2011/2012 in se letos ponovno prijavi.

Redni abonenti imajo možnost izbirati iste sedeže, kjer so sedeli v lanski sezoni ali nove sedeže, medtem ko lahko nove abonente razvrstimo samo po sedežih, ki so še na razpolago po razdelitvi sedežev med redne abonente.


Ali lahko prijavim še nove abonente, s katerimi želim sedeti skupaj?
Prijava novih, dodatnih oseb na prijavnici rednih abonentov se šteje kot prijava novih abonentov. (Primer: dva abonenta zadnje sezone sta k ogledu abonmaja povabila še drug par, ki doslej ni bil aboniran in vse štiri osebe prijavita na isti prijavnici, s tem, da želita ohraniti ista sedeža zase, njuna prijatelja pa bi sedela na njuni levi ali desni strani v isti vrsti. V tem primeru redna abonenta dobita ista sedeža, njuna prijatelja pa se obravnava kot nova abonenta in lahko dobita proste sedeže, ki so po razdelitvi sedežev rednim abonentom, še na razpolago. Kar pomeni, da bodo zelo verjetno sedeli narazen. Tudi tu se upošteva vrstni red prijave. Lahko se zgodi, da bodo sedeži ravno na levi ali desni strani rednih abonentov še prosti, vendar gre za redka naključja, katerim velikokrat botruje tudi zgodnja prijava.)

V kolikor je v takem primeru na prvem mestu želja, da bi vsi štirje abonenti sedeli skupaj, potem se poišče najboljšo lokacijo, kjer lahko vsi sedijo skupaj, vendar so to  velikokrat zadnje vrste parterja ali že balkonske vrste. A tudi tu se splača s prijavo pohiteti.

Kako poteka razpored na balkonu?
Razpored na balkonu se prične z razporejanjem abonentov od najvišjih vrst proti najnižjim, torej od vrst številka sedem do ena.
 
Slišnost igralcev po dvorani
Vsa gostujoča gledališča vedno še posebej prosimo, da bodisi uporabljajo ozvočenje bodisi so bolj glasni. Po preverjanju slišnosti predstav lanske sezone je bilo ugotovljeno, da se je vse igralce slišalo in razumelo po celotni Veliki dvorani Narodnega doma.


V upanju na še eno fantastično sezono vas lepo pozdravljamo.

Občina Logatec je v proračunu za leto 2012 rezervirala 301.372 EUR za sofinanciranje 7 različnih področij:
- sofinanciranje mladinskih projektov, ki so v občini Logatec v javnem interesu  23.000 eur
- sofinanciranje projektov varovanja kulturne dediščine v Občini Logatec: 16.000 eur
- (so)financiranje kulturnih programov in projektov: 56.000 eur
- sofinanciranje kulturnih projektov, ki so v interesu Občine Logatec: 8.000 eur
- sofinanciranje turističnih projektov v občini Logatec: 16.000 eur
- sofinanciranje športnih dejavnosti v občini Logatec: 162.372 eur
- sofinanciranje dejavnosti humanitarnih organizacij, ki delujejo na območju občine Logatec: 20.000 eur.

Za vsako področje posebej so na tukaj objavljene tabele sprotne porabe sredstev.

Na sredstva je skupaj kandidiralo 117 vlagateljev, na koncu pa so bile sklenjene 103 pogodbe.
Občinska uprava

19.718,20 €Smučarski skakalni klub (SSK) Logatecšport
17.591,40 €Tekaško-smučarski klub Logatecšport
16.080,00 €Odbojkarski klub Logatecšport
10.972,00 €Namiznoteniški klub Logatecšport
10.917,61 €Mladinsko športno kulturno društvo Dlan na dlankultura, šport
10.285,99 -906,47 = 9.379,52 €Društvo tabornikov Rod Srnjakšport, mladi, turizem
10.019,79 + 1.5540,51 = 11.574,30 €KUD Adoramusmladi, kultura, interes 
9.370,21 €Rokometni klub Zvezda Logatecšport, mladi
8.872,03 €Športno društvo Hotedršicašport
8.830,88 €Smučarski klub Logatecšport
8.816,80 €Košarkaški klub 2003 Logatecšport
7.706,83 €Kulturno društvo Simfonični orkester Cantabilekultura, interes, mladi
7.672,80 €Športno društvo Tae Kwan-Do Tempošport
7.363,08 €Lokostrelsko društvo Logatecšport
7.328,90 €Kulturno društvo Pihalni orkester Logatecmladi, kultura, interes
6.828,88 €OŠ Tabor Logatecšport
5.089,32 €Ad Pirumkultura, turizem
5.065,89 - 5.065,89 = 0 €Artcom investicijsko podjetjedediščina
4.840,53 + 3.360,49 = 8.201,02 €Župnija Vrh Sv. Treh Kraljevdediščina
4.703,27 + 1.721,71 = 6.424,98 €Kulturno turistično društvo Hotedršicakultura, turizem
4.615,18 + 3.183,14 = 7.798,32 €Gregor Tršardediščina
4.315,43 + 1.587,81 = 5.903,24 €Twirling klub Logaških mažoretkultura
3.860,46 €Rokometni klub Kronosšport
3.699,11 €Turistično društvo Lanski vrhšport
3.145,70 €Klub logaških študentovmladi
3.021,96 €Društvo likovnikov Logateckultura
3.002,37 €OŠ Rovtešport
2.928,50 - 1.200 = 1.728,50 €Društvo Aktivmladi, kultura 
2.863,31 €Delfiniturizem
2.775,99 €Literarno društvo Zeleni oblakikultura
2.747,43 €Društvo upokojencev Logatechumanitarci
2.661,87 - 2.661,87 = 0 €Turistično društvo Logatecturizem
2.650,08 €Župnijska Karitas Dolenji Logatechumanitarci
2.523,70 €OŠ 8 talcev Logatecšport
2.350,13 €Društvo mladinski center sv. Nikolaja mladi, kultura
2.284,04 €Pevsko društvo invalidov in upokojencev Logateckultura
2.158,27 +1.846,61 = 4.004,91 €Turistično društvo Medvedje Brdo in Rovtarske Žibršeturizem
2.073,21 €Baletno društvo Postojnakultura
2.038,07 €Športno kulturno društvo Vrhkultura
2.022,71 €Društvo upokojencev Rovtehumanitarci
1.990,27 €Medgeneracijsko društvo za samopomoč Logaške lipehumanitarci
1.990,27 €Župnijska Karitas Rovtehumanitarci
1.937,70 €Športno društvo Kovk Rovtešport
1.933,90 €Zveza slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, steg Logatecmladi
1.899,83 - 1510,98 = 388,85 €Kulturno športno društvo Tratešport, kultura
1.880,74 €Športno društvo Baronšport
1.792,09 €Kulturno društvo OMePZ Notranjskakultura
1.756,95 €Kulturno društvo Novi oderkultura
1.721,82 €Kulturno društvo Drevoredkultura
1.709,03 €Klub evropskih ženskhumanitarci
1.703,71 €Športno kinološko društvo Logatecšport
1.687,40 €Klub zdravljenih alkoholikovhumanitarci
1.616,40 €Kulturno društvo Bigband Wonderbrass Logateckultura
1.581,26 €Kulturno društvo Tabor Logateckultura
1.546,12 €Pevsko društvo Logatec -MePZkultura
1.535,43 €Združenje borcev za vrednote NOB Logateckultura, turizem
1.518,03 €Mladinsko društvo Štopšport
1.478,40 - 1.478,40 = 0 €Irena Gromdediščina
1.450,33 €Balinarsko športno društvo Logatecšport
1.406,17 €Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajinehumanitarci
1.373,72 €Združenje multiple skleroze Slovenijehumanitarci
1.319,63 €Društvo za zdravilne rastline Ognjičhumanitarci
1.250,80 €PGD Vrh Sv. Treh Kraljevmladi
1.207,00 €Kulturno društvo Žarek Rovtekultura
949,53 €Športna zveza Logatecšport
948,33 €Jamarsko društvo Logatecšport
913,62 €Zveza kulturni društev Logateckultura
830,54 €Športno društvo In Športšport
713,80 €Astronomsko društvo Labodmladi
713,80 €Zavod za vzgojo in izobraževanje Logatecmladi
703,48 €Društvo invalidov Logatecšport
668,66 €Športno društvo Log-Zaplanašport
624,44 €Področno združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije Logatecšport
622,50 €PGD Rovtemladi
605,90 €Ustanova Mali vitezmladi
604,44 €Teniški klub Logatecšport
594,92 €Društvo vojnih invalidov Notranjskehumanitarci
564,40 €Športno društvo Kovk Rovtemladi
508,38 €Društvo za mentalno zdravjehumanitarci
475,66 €Plezalni klub Ekstremšport
431,60 €Modelarsko maketarski klub Logatecmladi
422,00 €Planinsko društvo Logatecšport
402,60 €Športno društvo Koššport
348,15 €Športna unija Logatecšport
304,48 €Špela Fortunakultura
226,87 €Franc Pupiskultura
143,28 €Francka Čukkultura

Javno naročilo je objavljeno na Portalu javnih naročil pod številko objave JN8155/2012, z dne 26. 7. 2012.

Rok za predložitev ponudb: 7. 9. 2012 do 10. ure.

1. razpisna dokumentacija

2. priloge:
- naslovna stran
- opis stanja posameznih odjemnih mest
- prikaz situacije odjemnih mest
- tehnično poročilo

3. popis del

Elektro Ljubljana nadzorništvo Žiri obvešča,da bo v petek, 29.6. 2012, od 8:30 do 15:00, zaradi del na distribuciskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem,ki so oskrbovani iz TP Vrh nad Rovtami. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 14. 6. 2012, številka objave:  NMV1458/2012

- Razpisna dokumentacija

MePZ Adoramus, pod vodstvom dirigenta prof. Marjana Grdadolnika je na mednarodnem festivalu Cracovia Cantans v Poljskem Krakowu v nedeljo, 3.6.12 v močni konkurenci odličnih zborov iz Evrope in Azije prejel prvo nagrado in zlato odličje v kategoriji mešanih zborov.

Tekmovanje je največji pevski mednarodni festival na Poljskem. Udeležujejo pa se ga kakovostni zbori iz celega sveta, letos predvsem iz Evrope in Azije.
MePZ Adoramus je mednarodno žirijo prepričal s svojim mladostnim kvalitetnim nastopom, polnim žara in čutenja glasbe ter bogatim in pestrim repertuarjem predvsem slovenskih avtorjev (Gallus, Prus, Grdadolnik, Vulc). V kategoriji mešanih zborov je v tekmovalnem delu premierno predstavil tudi noviteto mladega komponista Jake Jerina, sicer člana Adoramusa, ki je še posebej požela pohvale s strani žirije in občinstva.

Spoštovani abonentke in abonenti,

da ne pozabimo:

tretjo abonmajsko predstavo 13. sezone gledališkega abonmaja Občine Logatec si bomo ogledali v petek, 24. februarja 2012, s pričetkom ob 20. uri.

Kakor ste abonenti izbrali, si bomo ogledali predstavo 39 stopnic, ki jo uprizarja gledališče Špasteater. V predstavi igrajo Gojmir Lešnjak Gojc, Nataša Tič Ralijan, Primož Ekart in Uroš Smolej, ki nadomešča Jurija Zrneca. Ti štirje igralci v 100 minutah odigrajo 139 vlog.

V vseh letih gledališkega abonmaja komedij Občine Logatec smo organizatorji gojili željo, da bi vas, spoštovani abonentke in abonenti, vsaj enkrat odpeljali na ogled predstave v drugo gledališče in letos se nam bo pri predstavi 39 stopnic ta želja uresničila.

Tretjo abonmajsko prestavo si bomo tako ogledali v gledališču Špasteater v Mengšu, kamor se bomo odpeljali z avtobusi v petek, 24. februarja 2012. Odhod avtobusov s parkirišča nasproti Upravnega centra Logatec bo ob 18.30. Zbor abonentov na parkirišču je ob 18.15.

V Logatec se bomo vrnili predvidoma okoli 23. ure.

Vstopnice boste dobili na avtobusu, abonenti in abonentke, ki se boste v Mengeš odpeljali s svojim prevozom pa boste vstopnice prejeli pred vstopom v dvorano od Renate Gutnik osebno, zato nas (abonente, ki se vam bomo pridružili po potovanju z avtobusom) počakajte pred gledališčem.

Sedežni red ne bo enak kot je v Narodnem domu, saj je v Špasteatru razporeditev sedežev drugačna, nedvomno pa boste sedeli zelo podobno kot v Narodnem domu, a velika večina bližje odru.

Objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 19. 1. 2012, številka objave: JN726/2012.

Vabimo vas, da na predloženih obrazcih ter v skladu z navodili razpisne dokumentacije in veljavne zakonodaje podate ponudbo.

Rok za oddajo ponudb je do 6. 2. 2012 do 10. ure. Odpiranje ponudb bo 6. 2. 2012 ob 11. uri, v sejni sobi Upravnega centra Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec.

- Razpisna dokumentacija ((501 KB) v pdf-ju, katerega lahko izpolnjujete in shranjujete) 

Objavljeno na Portalu javnih naročil, dne 29.12.2011, številka objave: NMV4133/2011.

Vabimo vas, da na predloženih obrazcih ter v skladu z navodili razpisne dokumentacije in veljavne zakonodaje podate ponudbo.

Rok za oddajo ponudb je do 12. 1. 2012 do 10. ure. Odpiranje ponudb bo 12. 1. 2012 ob 11. uri, v sejni sobi Občine Logatec.

- Razpisna dokumentacija ((651 KB) v pdf-ju, katerega lahko izpolnjujete in shranjujete) 

 

Navodilo za ravnanje z razpisno dokumentacijo, ki jo pretočite na svoj računalnik s spletnega mesta www.logatec.si

1. kliknite na naslov Razpisna dokumentacija
2. odprlo se vam bo okno, ki vas bo vprašalo: "Ali želite ta dokument odpreti ali ga shraniti?" Izberite možnost shraniti. Dokument shranite - predlagamo na namizje vašega računalnika. V kolikor se vam samodejno okno ne odpre, sami shranite dokument. 
3. Dokument imate shranjen na namizju vašega računalnik.
4. Razpisno dokumentacijo izpolnite, med izpolnjevanjem jo po potrebi večkrat shranite.
5. Izpolnjeno razpisno dokumentacijo natisnite.
6. Natisnjeno razpisno dokumentacijo podpišite, žigosajte in vložite v kuverto, na katero napišite naslov: Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec. Ponudbe morajo biti oddane v zaprtih kuvertah z oznako: »NE ODPIRAJ - Ponudba za JNMV – IZBOR TISKARJA ZA TISK OBČINSKEGA GLASILA LOGAŠKE NOVICE ZA LETO 2012«. Kuverta mora biti opremljena tudi z navedbo naziva (imena) predlagatelja, njegovega naslova in pošte.
7. Kuverto pošljite ali dostavite v sprejemno pisarno Občine Logatec.

Javno naročilo objavljeno na Portalu javnih naročil 20. 12.  2011 pod JN14511/2011.

- Razpisna dokumentacija ((doc) 438 KB)
- Popis del in tehnične specifikacije ((zip) 5,47 MB)

Oddaja ponudb do 11. 1. 2012, do 9.00 ure.
Odpiranje ponudb bo 11. 1. 2012, ob 10.00 uri.

V novembrski številki Logaških novic in na uradni spletni strani Občine Logatec www.logatec.si je bila objavljena informacija z datumi do katerih so upravičenci občinskih razpisov morali dostaviti vsebinska poročila z dokazili. Tokrat pa upravičence spominjamo na še zadnji datum, s katerimi se zaključijo vsi razpisi s šestih področij: humanitarne dejavnosti, kultura, kulturna dediščina, turizem,  šport in mladi.

V vseh pogodbah o sofinanciranju dejavnosti je zapisano, da morajo upravičenci dostaviti še zadnja  poročila (različna področja različna poročila in dokazila) z dokazili za dogodke / dejavnosti, ki so jih izvajali od 17. oziroma 28. novembra do konca leta 2011. Ta poročila z dokazili je potrebno sofinancerju dostaviti do najkasneje 13. januarja 2011. To pomeni, da mora sofinancer najkasneje 13. januarja 2012 vsa poročila z dokazili dejansko že imeti. V nasprotnem primeru se šteje, da  upravičenec do dotičnih sredstev ni več upravičen in jih mora vrniti v občinski proračun.

Ker ima vsako področje svoje posebnosti, prosimo upravičence, da skrbno preverijo pogodbena določila in se pri oddaji poročil ravnajo po njih. Kulturno področje na primer zahteva, da upravičenci po zaključku vseh dejavnosti oddajo ne samo poročilo z dokazili za dogodke, ki so jih za zadnja dva meseca leta najavili z izjavo, ampak tudi zaključno – *končno poročilo z dokazili (z dokazili, ki jih niso oddali v vmesnem času). V kolikor katera izmed v programu prijavljenih dejavnosti (dogodkov) ni bila izvedena, bo upravičenec pozvan, da v občinski proračun vrne sorazmerni delež sredstev.

(Primer: v razpisni dokumentaciji za kulturni program je prijavitelj prijavil, da bo izvedel 10 dogodkov. Dejansko pa je lahko izvedel samo 8 dogodkov. Za celotni program mu je bilo dodeljenih 1000 eur. Ker je realiziral samo 8 dogodkov, je upravičen do 8/10 sredstev, kar pomeni, da lahko dobi samo 800 eur. V kolikor je bodisi na podlagi dovolj visokega zneska s kopij računov bodisi na podlagi izjave, da bo v novembru/decembru izvedel še določene dogodke, že dobil vsa odobrena sredstva za celotni program, bo upravičenec moral vrniti sorazmerni delež za dogodke, ki jih ni izvedel.) 

* Končno poročilo morajo sofinancerju dostaviti vsi upravičenci s področja kulture, ki imajo to določilo v pogodbi.

Vsi obrazci poročil so na voljo na spletišču www.logatec.si na kar treh mestih; na osnovni strani, v zavihku Vloge in obrazci in v zavihku Novice & prireditve, v podzavihku Društva.

Na voljo so tudi tukaj:
Vsebinsko in finančno poročilo MLADI 
Vsebinsko in finančno poročilo DEDIŠČINA 
Vsebinsko in finančno poročilo HUMANITARNA 
Vsebinsko in finančno poročilo KULTURA: projekti, programi, končno poročilo, projekti v interesu Občine 
Vsebinsko in finančno poročilo SPORT 
Vsebinsko in finančno poročilo TURIZEM 

Pri pošiljanju omenjenih dokumentov prosimo vse upravičence, da dokumentov ne spenjate s spenjačem.


Renata Gutnik
Občinska uprava

Številka: 110-31/2011-8
Datum: 6. 12. 2011

Obveščamo vas, da je bil javni natečaj št. 110-31/2011, za delovno mesto višjega svetovalca za okolje in prostor, ki je bil, dne 5. 12. 2011, objavljen na spletni strani občine Logatec, razveljavljen.

Berto Menard, župan

Občina Logatec v proračunu vsako leto nameni več sto tisoč evrov za sofinanciranje dejavnosti, ki občanom in drugim članom različnih organizacij in posameznikom osmisli prosti čas, z dejavnostmi pa skrbijo tudi za identiteto in razvoj kraja ter uresničujejo javni interes na različnih področjih.

Sredstva v višini 300.285,00 eur, ki jih je Občina Logatec za leto 2011 namenila za  sofinanciranje humanitarnih dejavnosti, kulture, športa, mladih, kulturne dediščine in turizma, so upravičenci do konca oktobra izkoristili v naslednjih odstotkih:
- humanitarne dejavnosti: 45,60 %
- kultura skupaj 50,37 %
- kulturna dediščina 23,83%
- turizem 52,22%
- šport 36,71 %
- mladi 15,68 %

Aktualna poraba (sveži podatki)

Poraba sredstev 2011

- Kulturna dediščina 2011
- Turizem 2011
Kultura 2011
- Humanitarna 2011

Vse upravičence, ki so kandidirali za sofinanciranje svojih dejavnosti s strani Občine Logatec za leto 2011, pred zaključkom razpisnega obdobja pozivamo, da v pogodbah o sofinanciranju preverite roke za oddajo zadnjih vsebinskih poročil z dokazili in izjav ter končnih poročil (kakor to zahteva pogodba) za pridobitev odobrenih sredstev in vso zahtevano dokumentacijo do najkasneje tistega dne tudi dostavite, saj zahtevane dokumentacije, ki bo dostavljena po roku, Občinska uprava ne sme več upoštevati, denarna sredstva pa upravičencem tako zapadejo.

Vsako razpisno področje ima svoje posebnosti in različne datume ter zahteve, zato priporočamo, da upravičenci poročila pričnete pripravljati pravočasno in podrobno preverite vse datume, ki so povezani z oddajo dokazil. Prav tako priporočamo, da z zahtevano dokumentacijo ne čakate do zadnjega dne, ampak jo čimprej oddate. Po preteku zadnjega roka Občinska uprava upravičencev, v primeru napak ali pomanjkljivosti, ne bo več pozivala k dopolnitvam.

V nadaljevanju  predstavljamo samo datume, do katerih morajo biti vsa poročila z dokazili dostavljena sofinancerju, ostali datumi se v večini nanašajo na dogodke, ki bodo izvedeni v decembru, a morajo upravičenci vseeno do spodaj navedenih datumov dostaviti dokumentacijo kot določa pogodba o sofinanciranju:
 
1. Sofinanciranje dejavnosti humanitarnih organizacij, ki delujejo na območju občine Logatec: 16. december 2011.
2. (So)financiranje kulturnih projektov, ki so v interesu Občine Logatec ter (so)financiranje kulturnih programov in projektov v občini Logatec: 25. november 2011.
3. Sofinanciranje programov športa: 28. november 2011.
4. Sofinanciranje akcij zaščite kulturne dediščine v občini Logatec: 28. november 2011.
5. Sofinanciranje letnih turističnih programov v občini Logatec: 28. november 2011.
6. Sofinanciranje letnih projektov mladinskih organizacij: 28. november 2011.


Vsi obrazci poročil in področne izjave so na voljo na spletišču www.logatec.si, na osnovni strani, v zavihku Vloge in obrazci in v zavihku Novice & prireditve, v podzavihku Društva.

Na voljo pa so tudi tukaj:

Vsebinsko in finančno poročilo MLADI 
Vsebinsko in finančno poročilo DEDIŠČINA 
Vsebinsko in finančno poročilo HUMANITARNA 
Vsebinsko in finančno poročilo KULTURA: projekti, programi, končno poročilo, projekti v interesu Občine, Izjava o realizaciji projektov med 17. nov. in 31. dec. 2011 
Vsebinsko in finančno poročilo SPORT 
Vsebinsko in finančno poročilo TURIZEM 

Pri pošiljanju omenjenih dokumentov prosimo vse upravičence, da dokumentov ne spenjate s spenjačem.

Renata Gutnik
Občinska uprava

Decembra v Narodnem domu tudi dve komediji, abonmajska Balkanska špijonka in silvestrski Sašo Hribar show.

Abonenti lanske sezone gledališkega abonmaja komedije Občine Logatec so za ogled v 13. sezoni izglasovali štiri predstave, ki nas bodo nasmejale v mesecih oktober in december 2011 ter predvidoma februar in marec 2012.

Abonenti so izbirali med 24. komedijami, največ glasov pa so dobile predstave: 39 stopnic (15,71%), Balkanska špijonka (8,7 %), Čefurji raus! (7,86 %) in Nežka se moži (10 %). Blizu so bile predstave Jožef Slehernik – Pepi, Ljubim te – spremeni se! in Sašo Hribar show, ki so vse prejele enako število glasov (7,14%).

Prvo abonmajsko predstavo Čefurji raus smo si 21. oktobra 2011 že ogledali in igralca Saša Rajakovića, sicer Vrhničana, presenetili z zelo dobrim odzivom.

Balkanska špijonka
Uspešnica Špas teatra je zopet na odrih, tokrat v novi, drugačni izvedbi, saj je glavno špijonsko palico  prevzela ženska. Predstava v Logatcu bo prva gostujoča predstava po premieri v novembru 2011.
V komediji igrajo Ksenija Mišič, Brane Šturbej,  Mustafa Nadarević, Aleš Valič in Vesna Vončina, režijser je Mustafa Nadarević.
 
Milica (Ksenija Mišič) si domišlja, da je njen podnajemnik (Aleš Valič) špijon. Ker državni organi sedijo križem rok, se odloči, da ga bo razkrinkala sama. Zasleduje ga, opazuje, slika in se podaja v zelo smešne situacije, ko pa ne zmore več sama, na pomoč pokliče brata Đura (Mustafa Nadarević). Ob strani ji zvesto stoji mož (Brane Šturbej)… Slovenijo je treba rešiti.

Kako do vstopnic za Balkansko špijonko?
Druga abonmajska predstava bo letos uprizorjena 15. decembra. Pričela se bo ob 20. uri, vstopnice za izven pa bodo na voljo že od 1. decembra dalje na siceršnjih prodajnih mestih in uro pred predstavo na blagajni Narodnega doma.

Vstopnice (določajo sedežni red) za proste sedeže v parterju nudi:
Upravni center Logatec, recepcija, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, tel.: (01) 759 06 00,
www.logatec.si.

Proste sedeže na balkonu pa nudita:
- Knjigarna in papirnica DZS Logatec, Tržaška cesta 19, 1370 Logatec, tel.: (01) 759 98 41
- Turistična pisarna Naklo, Tržaška cesta 17, 1370 Logatec, tel.: (01) 754 15 18

Pred nakupom vam priporočamo, da se telefonsko prepričate o razpoložljivosti vstopnic.

Cena vstopnice je 15 eur. Na voljo pa so na naslednjih prodajnih mestih:
1. (modro obarvani prostori v razpredelnici) Upravni center Logatec - recepcija,
Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, Tel.: (01) 759 06 00

2. (zeleno obarvani prostori v razpredelnici) Knjigarna in papirnica DZS Logatec,
Tržaška cesta 19, 1370 Logatec, Tel.: (01) 759 98 41

3. (roza obarvani prostori v razpredelnici) Turistična pisarna Naklo,
Tržaška cesta 17, 1370 Logatec, Tel.: (01) 754 15 18

1413121110987654321   
              8  
              9  
              10  
              11  
    PARTER    12  
              13  
              14  
              15  
              16  
              17  
1413121110987654321   
                 
                 
                1
                2
     BALKON     3
                4
                5
                6
                7
16151413121110987654321 

 

 

V novo leto s Sašom Hribarjem in njegovim showom


Zadnja leta Občina Logatec silvestrski večer podkrepi s smehom. Tudi letos vas vabimo, da se nam pridružite v Narodnem domu v Logatcu, kjer se boste lahko za uvod v silvestrsko praznovanje sprostili in se tokrat nasmejali Sašu Hribarju. Na koncu pa bomo vsi nazdravili prihajajočemu novemu letu. Silvestrska predstava se prične ob 19. uri in traja 90 minut.


Kako do vstopnic za tradicionalno silvestrsko predstavo?
Vstopnice bodo v prodaji od 1. decembra dalje v recepciji Upravnega centra Logatec, Knjigarni in papirnici DZS Logatec, Tržaška cesta 19 ter v Turistični pisarni Naklo, Tržaška cesta 17, Logatec. V kolikor bodo vstopnice na voljo tudi še 31. decembra 2011, jih boste lahko kupili na blagajni Narodnega doma. Vstopnice ne določajo sedežnega reda.

Sašo Hribar show
Sašo Hribar, za nekatere živa legenda, za druge trn v peti, na odru na njemu lasten način preseneti z iskreno izpovedjo lastne življenjske zgodbe. Vsebino svoje duše izlije s pomočjo akustične kitare in ob podpori "legendarnih glasbenih gostov" dokaže, da nima le izjemnega talenta za imitacijo, humor in satiro, ampak tudi glas ob poslušanju katerega se marsikomu naježi koža. Obeta se vam zabaven in čustven večer, morda celo premislek o lastnem življenju, seveda z obvezno mero humorja in (samo)ironije.

Da bi bili vsi dobre volje…
Vse obiskovalce naprošamo, da na predstave ne zamujajo. Predstave se pričenjajo ob točnih urah; abonmajske ob 20. uri, silvestrska ob 19. uri. Priporočamo, da se nam v Narodnem domu pridružite ne prej kot 15 minut pred začetkom predstave in ne kasneje kot 5 minut pred začetkom predstave.

Obvezno utišajte svoje mobilne telefone, saj sicer s telefonskimi zvoki motite ostale obiskovalce in nastopajoče.

Dodatne informacije o predstavah bodo na voljo na spletišču občine Logatec v dneh pred posamezno predstavo, zato nas obiščite na www.logatec.si,  oziroma na zavihku namenjenem prav gledališkemu abonmaju: http://logatec.si/Gledališki-abonma/.

Kje parkirati?
Narodni dom Logatec je lociran na Tržaški cesti 44, desno od Upravnega centra Logatec, gledano s Tržaške ceste. Parkirišča so na voljo pri Narodnem domu ter nasproti in pred Upravnim centrom Logatec. (Vhod na parkirišče poleg UCL je izven delovnega časa UCL z zadnje strani, zapornica za izstop se odpre samodejno).

Vabljeni v dobro družbo in na dobro mero smeha.

Renata Gutnik
Občinska uprava

Na Portalu javnih naročil je naročilo objavljeno pod oznako JN12437/2011.

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do dne 7. 12. 2011, do 10.00 ure.

Javno odpiranje ponudb bo izvedeno, dne 7. 12. 2011, ob 11.00 uri, na sedežu naročnika, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec (sejna soba, prvo nadstropje).

- Razpisna dokumentacija

- Sprememba razpisne dokumentacije 

(Naročnik obvešča morebitne ponudnike, da se obseg javnega naročila zmanjša za odjemalca elektrinčne energije Osnovna šola Rovte. Vse spremembe, povezane z zmanjšanjem obsega javnega naročila, so razvidne iz popravka razpisne dokumentacije. Vse ostalo ostane nespremenjeno. Ponudnike še opozarjamo, da so spremembe razpisne dokumentacije sestavni del razpisne dokumemtacije ter, da je potrebno te spremembe požigosati in parafirati na vsaki strani ter priložiti k ponudbi. (Obrazec sprepmembe razpisne dokumentacije je pripravljen v pdf- obliki, katero se lahko izpolnjuje in shranjuje elektronsko.))

Kakor vsako leto bomo tudi letos abonentom poslali abonmajske vstopnice in položnice ter znane informacije o novi abonmajski sezoni. Vsako leto abonenti prejmete dotično pošto 14 dni pred prvo predstavo, letos jo boste teden dni prej, saj smo jo oddali na pošto v torek, 11. oktobra.


Vse tiste, ki si želite predstavo Čefurji raus! ogledati, pa niste abonenti, vstopnice po ceni 15 eur že čakajo na prodajnih mestih. 

1. (modro obarvani prostori v razpredelnici) Upravni center Logatec - recepcija,
Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, Tel.: (01) 759 06 00

2. (zeleno obarvani prostori v razpredelnici) Knjigarna in papirnica DZS Logatec,
Tržaška cesta 19, 1370 Logatec, Tel.: (01) 759 98 41

3. (roza obarvani prostori v razpredelnici) Turistična pisarna Naklo,
Tržaška cesta 17, 1370 Logatec, Tel.: (01) 754 15 18

1413121110987654321   
              8  
              9  
              10  
              11  
    PARTER    12  
              13  
              14  
              15  
              16  
              17  
1413121110987654321   
                 
                 
                1
                2
     BALKON     3
                4
                5
                6
                7
16151413121110987654321 

 

Narodni dom Logatec je lociran na Tržaški cesti 44, desno od Upravnega centra Logatec, gledano s Tržaške ceste. (nasproti Petrolovega bencinskega servisa)

Parkirišča so na voljo pri Narodnem domu ter nasproti in pred Upravnim centrom Logatec. (Vhod na parkirišče poleg Upravnega centra Logatec je izven delovnega časa z zadnje strani, zapornica za izstop se odpre samodejno).

Javno naročilo je objavljeno na Portalu javnih naročil z dne, 26. 9. 2011, pod številko: JN10915/2011.

- Razpisna dokumentacija (0,5 MB)
- Skupna dokumentacija (6,64 MB)

Spoštovani,

obveščamo vas, da v okviru projekta EU Uprava RS za zaščito in reševanje pripravlja mednarodno reševalno vajo IPA SI - QUAKE 2011, ki bo potekala od 19. do 22. oktobra 2011.

Vaja bo temeljila na predpostavki katastrofalnega potresa v osrednji Sloveniji in na kateri bo sodelovalo okoli 180 reševalcev iz držav Hrvaške, Srbije, Črne Gore, Makedonije, Kosova, Albanije in Turčije. Reševalci bodo nastanjeni v centru vojnih veteranov Logatec, delovišča pa bodo na območju centra Logatec, v industrijski coni Logatec ter v Postojni, Ljubljani in v Kranju.

V zvezi s tem vas obveščamo, da smo na območju centra vojnih veteranov že pričeli z izgradnjo delovišč za vajo in da bodo do začetka vaje potekala tudi različna druga dela za pripravo mednarodne vaje.

Tuje enote bodo v Slovenijo prispele 19. oktobra popoldne in bodo iz nastavitvenega centra Logatec dnevno migrirale na različna delovišča. Konvoje enot bodo spremljala vozila Civilne Zaščite. Enote bodo Slovenijo zapustile 23. oktobra 2011.

V času vaje prosimo vse občane Logatca na večjo pazljivost v prometu in za višjo stopnjo strpnosti,  še posebej na relaciji avtocesta – Center vojnih veteranov Logatec.

Za vse dodatne informacije smo na voljo na Upravi RS za zaščita in reševanje Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. na www.sos112.si.

Spoštovani,

julija smo rednim abonentom poslali nabor predstav, izmed katerih so s pomočjo glasovanja izbrali štiri predstave, ki bi si jih radi v sezoni 2011/2012 ogledali. Izmed 24 predstav so največ glasov zbrale naslednje predstave: 39 stopnic, Nežka se moži, Balkanska špijonka (Špasteater je predstavo preimenoval) in Čefurji raus! Predstave si bo možno ogledati predvidoma na naslednje termine: petek, 21. oktober 2011, četrtek, 15. december 2011, petek, 24. februar 2012 in petek, 30. marec 2012. Ker pa imajo gledališča zaradi različnih vzrokov možnost predstavo odpovedati, zamenjati ali prestaviti, vam bomo ob takih primerih pravočasno sporočili spremembe.

Cena: za sedež v parterju, v vrstah od 1 do 8 (vključno z vrsto št. 8) je 40 eur, za vse ostale sedeže je cena 35 eur.

V parterju je ob uri zadnjega vnosa sprememb na voljo še 24 mest.  


Vpis v abonma

Letošnji vpis v abonma za nove abonente poteka do 5. oktobra 2011. (Vpis lanskih abonentov se je iztekel 15. septembra. Vsi prijavljeni od 15. septembra dalje bodo vpisani kot novi abonenti.)
Pravilno izpolnjene in podpisane prijavnice nam pošljite / dostavite na naslov: Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, s pripisom »abonma«.

V primeru elektronskega pošiljanja prijavnice, slednjo izpolnite, natisnite, podpišite in skenirajte, ter sken pošljite na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. V naslov elektronske pošte napišite: abonma.
Prijavnico dobite tukaj.

Izgled zasedenosti dvorane (bela polja = prosta mesta)

1413121110987654321
              1
              2
              3
              4
              5
              6
              7
1413121110987654321
              8
              9
              10
              11
              12
              13
              14
              15
              16
              17
1413121110987654321
                1
                2
                3
                4
                5
                6
                7
16151413121110987654321 

 

Kako prijava na abonma vpliva na sedežni red?
Tudi v sezoni 2011/2012 bodo veljala ista pravila, ki določajo vrstni red prijav in posledično sestavo sedežnega reda. 

Sedežni red se določi po ustaljeni metodi. Kako poteka razvrščanje po sedežih?

Po vrstnem redu prijavnic.
Pozna prijava zmanjša veliko možnosti za dobro lokacijo.
1. Najprej razporedimo redne abonente*, in sicer najprej tiste, ki so se odločili za iste sedeže kot v prejšnji sezoni.
2. Nato od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo tiste redne abonente, ki želijo sedeti bližje ali dlje od odra.
3. Na koncu zopet od prvega do zadnjega, po vrstnem redu prijav, razporedimo nove abonente.

Kako poteka razpored na balkonu?
Razpored na balkonu se prične z razporejanjem abonentov od najvišjih vrst proti najnižjim, torej od vrst številka sedem do ena.
 
Slišnost igralcev po dvorani
Vsa gostujoča gledališča vedno še posebej prosimo, da bodisi uporabljajo ozvočenje bodisi so bolj glasni. Po preverjanju slišnosti predstav lanske sezone je bilo ugotovljeno, da se je vse igralce slišalo in razumelo po celotni Veliki dvorani Narodnega doma.

V upanju na še eno fantastično sezono vas lepo pozdravljamo.

Na Portalu javnih naročil pod številko JN10506/2011 je objavljeno javno naročilo za nakup nujnega reševalnega vozila z medicinsko opremo

- Razpisna dokumentacija

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je dne, 29. 7. 2011, v Uradnem listu Republike Slovenije, št. 60/2011 objavilo javni razpis 323 Ohranjanje in izboljševanje dediščine podeželja

Javni razpis iz naslova ukrepa 323 Ohranjanje in izboljševanje dediščine podeželja 1. v letu 2011
Objavljeno: 29. 07. 2011
Rok za oddajo: do porabe sredstev

Razpisovalec:
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Predmet javnega razpisa:
Predmet javnega razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev iz naslova ukrepa 323 Ohranjanje in izboljševanje dediščine podeželja v okviru PRP 2007–2013.

Cilj ukrepa:
Cilj ukrepa je prispevati k ohranitvi dediščine na podeželju in izboljšanju kakovosti življenja ter posredno vplivati na večjo gospodarsko vitalnost podeželja.

Predmet podpore
1. predmet podpore 1: nepremična kulturna dediščina na podeželju, ki je spomenik, spomeniško območje ali registrirana nepremična kulturna dediščina
2. predmet podpore 2: muzeji na prostem in prostori za postavitev razstav stalnih zbirk etnološke dediščine;
3. predmet podpore 3: ureditev in izgradnja tematskih poti, ki povezujejo naravne vrednote in nepremično.

Upravičenci:
- fizične in pravne osebe, ki so lastniki, solastniki, koncesionarji ali najemniki predmeta podpore,
- občine,
- za predmet podpore 3 »ureditev in izgradnjo tematskih poti, ki povezujejo naravne vrednote in nepremično kulturno dediščino določenega območja« so lahko vlagatelji tudi pooblaščeni zastopniki lastnika oziroma solastnika objekta oziroma prostora, ki je predmet podpore.

Upravičeni stroški:
- Stroški naložbe: stavbna dediščina, naselbinska dediščina, kulturna in zgodovinska krajina, vrtnoarhitekturna dediščina, nemoralna in druga dediščina, arheološka dediščina
- Drugi upravičeni stroški: nakup informacijsko – komunikacijskih tehnologij (v nadaljnjem besedilu: IKT), dodatni stroški pri predmetu podpore 2 »muzeji na prostem in prostori za postavitev razstav stalnih zbirk etnološke dediščine«, dodatni stroški pri predmetu podpore 3 »ureditev in izgradnja tematskih poti, ki povezujejo naravne vrednote in nepremično kulturno dediščino določenega območja«
- Splošni stroški: stroški povezani s pripravo in izvedbo naložbe in izpolnjevanjem obveznosti iz naslova tega javnega razpisa.

Višina razpisanih sredstev: 4.000.000€

Stopnja pomoči znaša do vključno 85% priznane vrednosti naložbe. Najnižji dodeljeni znesek javne pomoči znaša 3.000€. Skupna vrednost naložbe ob prijavi na javni razpis ne sme preseči 300.000€ (brez DDV).

5. javni razpis iz naslova ukrepa 323 Ohranjanje in izboljševanje dediščine podeželja 1. v letu 2011
 

Na Portalu javnih naročil je naročilo objavljeno pod oznako JN6108/2011.

Rok za predložitev ponudbe je najpozneje do dne 4. 7. 2011, do 9.00 ure.

Javno odpiranje ponudb bo izvedeno, dne 4. 7. 2011, ob 10.00 uri, na sedežu naročnika, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec (sejna soba, prvo nadstropje).

- razpisna dokumentacija adaptacija
- skupna rakapitulacija - popis del
- tehnično poročilo
- nadstropje
- podstrešje
- prerez
- sheme oken
- nadstrešek
- elektro nadstropje moč
- elektro nadstropje razsvetljava
- elektro nadstropje šibki tok
- elektro pralnica moč
- elektro pralnica razsvetljava
- elektro pralnica šibki tok
- vezalna shema r pl list 3
- vezalna shema r n list 5
- shema napajanja
- strojne nadstropje
- strojne podstrešje

 

DODATNA POJASNILA NAROČNIKA


ODGOVOR NA VPRAŠANJE, Datum objave: 21.6.2011, 07:55

PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Spoštovani,

Kot dokazilo o ekonomski in finančni sposobnosti je potrebno priložiti S-BON -1 in BON-2, podatke o solventnosti (banke), ter podpisano in žigosano izjavo, da nimamo blokiranih računov.

Ker imamo podatke o solventnosti z dne 14. 6., nas zanima če veljajo ker niso originali temveč kopije.
Vse ostalo bomo predložili originale.

Hvala za odgovor.

ODGOVOR:
Spoštovani,
v skladu z razpisno dokumentacijo, dokazila o ekonomski in finančni sposobnosti ne smejo biti starejša od 30 dni od roka za oddajo ponudb. Priložite lahko kopijo dokumenta.
S pozdravi.


ODGOVOR NA VPRAŠANJE, Datum objave: 23.6.2011, 07:59

PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Spoštovani!

Vezano na popis del, potrebujemo nekaj več informacij za izdelavo dobavo in montažo garažnih sekcijskih vrat pri poglavju; D. Adaptacija obstoječih garaž - II. Fasadna in krovska dela, poz. 7 in 8.

Zanima nas predvidena površina prosojnih/svetlobnih delov vrat in njihova razporeditev, ter predvidena barva vrat ( RAL ).

Za posredovane informacije se vam v naprej zahvaljujemo.

Lep pozdrav!

ODGOVOR:
Spoštovani!

Površina svetlobnih delov vrat je približno 2,25 m2, na višini 1,60 m.

Barva vrat je po standardni RAL lestvici.

S pozdravi!


ODGOVOR NA VPRAŠANJE, Datum objave: 27.6.2011, 09:28

PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Prosimo vas za odgovor na naslednje vprašanje:
- kdo je upravljalec - serviser sistema požarnega javljanja, ta podatek rabimo zato, ker gre za nadgradnjo
obstoječega sistema.

Hvala!

ODGOVOR:
Spoštovani,
serviser sistema požarnega javljanja je Coting d.o.o., Obrtniška ulica 6g, 1370 Logatec.
S pozdravi!


ODGOVOR NA VPRAŠANJE, Datum objave: 27.6.2011, 13:57

PONUDNIKOVO VPRAŠANJE:
Prosimo vas za čimprejšnji odgovor na naslednje vprašanje:
- D. ADAPTACIJA OBST. GARAŽ - II.FASADNA IN KROVSKA DELA - post 08. - kaj pomeni v popisu
sekcijska dvižna industrijska vrata s hitrim pogonom in daljinskim upravljanjem - ali so mišljena
hitrotekoča vrata, če so, kakšna je hitrost odpiranja?

Hvala!

ODGOVOR:
Spoštovani!

Hitrost odpiranja je približno 0,3 m/s.

S pozdravi!

 

Danes v Logatcu poteka regijsko tekmovanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Osrednji prireditveni prostor je športna dvorana in njena okolice. Na 6 delovnih točkah, se bodo zgodile najrazličnejše možne poškodbe ali nesreče, ekipe prve pomoči pa se bodo morale v danem trenutku znajti, kot bi bile postavljene v realno situacijo. Predvidena je udeležba  okoli 200 tekmovalcev iz različnih občin in območnih združenj Rdečega križa. Dogajanje s terena je ažurno zabeleženo na spletni strani Občine Logatec. Vsako večje dogajanje bo v manj kot 60. minutah ovekovečeno v fotogradivu tudi na tem naslovu, kjer ravnokar spremljate tekmovanje.

Več o dogodku.

Foto: Damjan Barut in Renata Gutnik

2852011 002
2852011 002
2852011 003
2852011 003
2852011 004
2852011 004
2852011 005
2852011 005
2852011 006
2852011 006
2852011 007
2852011 007
2852011 008
2852011 008
2852011 009
2852011 009
2852011 010
2852011 010
2852011 011
2852011 011
2852011 012
2852011 012
2852011 013
2852011 013
2852011 014
2852011 014
2852011 015
2852011 015
2852011 016
2852011 016
2852011 017
2852011 017
2852011 018
2852011 018
2852011 019
2852011 019
2852011 020
2852011 020
2852011 021
2852011 021
2852011 022
2852011 022
2852011 023
2852011 023
2852011 024
2852011 024
2852011 025
2852011 025
2852011 026
2852011 026
2852011 027
2852011 027
2852011 028
2852011 028
2852011 029
2852011 029
2852011 030
2852011 030
2852011 031
2852011 031
2852011 032
2852011 032
2852011 033
2852011 033
2852011 034
2852011 034
2852011 035
2852011 035
2852011 036
2852011 036
2852011 037
2852011 037
2852011 038
2852011 038
2852011 039
2852011 039
2852011 040
2852011 040
2852011 041
2852011 041
2852011 042
2852011 042
2852011 043
2852011 043
2852011 044
2852011 044
2852011 045
2852011 045
2852011 046
2852011 046
2852011 047
2852011 047
2852011 048
2852011 048
2852011 049
2852011 049
2852011 050
2852011 050
2852011 051
2852011 051
2852011 052
2852011 052
2852011 053
2852011 053
2852011 054
2852011 054
2852011 055
2852011 055
2852011 056
2852011 056
2852011 057
2852011 057
2852011 058
2852011 058
2852011 059
2852011 059
2852011 060
2852011 060
2852011 061
2852011 061
2852011 062
2852011 062
2852011 063
2852011 063
2852011 064
2852011 064
2852011 065
2852011 065
2852011 066
2852011 066
2852011 067
2852011 067
2852011 068
2852011 068
2852011 069
2852011 069
2852011 070
2852011 070
2852011 071
2852011 071
2852011 072
2852011 072
2852011 073
2852011 073
2852011 074
2852011 074
2852011 075
2852011 075
2852011 076
2852011 076
2852011 077
2852011 077
2852011 078
2852011 078
2852011 079
2852011 079
2852011 080
2852011 080
2852011 081
2852011 081
2852011 082
2852011 082
2852011 083
2852011 083
2852011 084
2852011 084
2852011 085
2852011 085
2852011 086
2852011 086
2852011 087
2852011 087
2852011 088
2852011 088
2852011 089
2852011 089
2852011 090
2852011 090
2852011 091
2852011 091
2852011 092
2852011 092
2852011 093
2852011 093
2852011 094
2852011 094
2852011 095
2852011 095
2852011 096
2852011 096
2852011 097
2852011 097
2852011 098
2852011 098
2852011 099
2852011 099
2852011 100
2852011 100
2852011 101
2852011 101
2852011 102
2852011 102
2852011 103
2852011 103
2852011 104
2852011 104
2852011 105
2852011 105
2852011 106
2852011 106
2852011 107
2852011 107
2852011 108
2852011 108
2852011 109
2852011 109
2852011 110
2852011 110
2852011 111
2852011 111
2852011 112
2852011 112
2852011 113
2852011 113
2852011 114
2852011 114
2852011 115
2852011 115
2852011 116
2852011 116
2852011 117
2852011 117
2852011 118
2852011 118
2852011 119
2852011 119
2852011 120
2852011 120
2852011 121
2852011 121
2852011 122
2852011 122
2852011 123
2852011 123
2852011 124
2852011 124
2852011 125
2852011 125
2852011 126
2852011 126
2852011 127
2852011 127
2852011 133
2852011 133
2852011 134
2852011 134
2852011 136
2852011 136
2852011 137
2852011 137
2852011 138
2852011 138
2852011 139
2852011 139
2852011 178
2852011 178
2852011 191
2852011 191
2852011 199
2852011 199
2852011 200
2852011 200
2852011 201
2852011 201
2852011 202
2852011 202